Οι πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας

Κρυστάλλινα νερά, ονειρεμένα τοπία, πράσινο και γαλάζιο και καλοκαιρινές βουτιές στις πιο όμορφες παραλίες του γειτονικού μας νησιού.
Οι πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας

Απέχει ελάχιστα από την Αθήνα, όμως προσφέρει εικόνες που δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από την νησιωτική Ελλάδα. Η Εύβοια βρίθει παραλιών που καλύπτουν τις πιο μύχιες καλοκαιρινές μας επιθυμίες και φαντάζουν ιδανική αφορμή για ολιγοήμερες (ή και μονοήμερες) εξορμήσεις για κοντινές βουτιές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας. Είναι οι μοναδικές; Σίγουρα όχι. Είναι μοναδικές; Σίγουρα ναι.

Για να παραμείνουν τέτοιες, όμως, οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και να τις κρατάμε καθαρές. Τι σημαίνει αυτό; Στις πιο δυσπρόσιτες εξ’ αυτών, εκείνες που δεν έχουν κατάλληλες υποδομές απορριμμάτων, φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε μαζί φεύγοντας τα σκουπίδια μας.

Για να τις απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες μετά από εμάς όπως τους αρμόζει: καθαρές και όμορφες.

Χερόμυλος

Βοτσαλάκι, χαλίκι, ψιλή άμμος, καθαρή θάλασσα, γαλαζοπράσινα νερά. Η απόλυτη συνταγή για ονειρεμένες βουτιές στη Νότια Εύβοια. Έχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα.

Κάλαμος

metrogreece.gr
Άμμος ψιλή σαν… αλάτι, υπέροχα διάφανα νερά και δύο παραλίες η μία δίπλα στην άλλη, η «καλή» και η «κακιά» όπως τις λένε οι ντόπιοι, χωρισμένες από έναν μεγάλο βράχο.

Άγιοι Απόστολοι 

Στο ομώνυμο χωριό, μια αμμουδερή παραλία σχετικά οργανωμένη με καθαρά και ήρεμα νερά ακόμα και όταν φυσάει και ιδανική για πιτσιρίκια.

Κλιμάκι

Διαυγή νερά, αμμώδης κυρίως βυθός και σταθερό βάθος περίπου τριών μέτρων σε μια παραλία που θυμίζει… πισίνα.

Κορασίδα

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα σε σχήμα… κουφέτου και παλέτα σε χρώματα πράσινο και μπλε παντού. Ένας επίγειος Παράδεισος.

Ποτάμι

Λευκό βοτσαλάκι μέσα και έξω και γαλαζοπράσινα νερά στην πανέμορφη αυτή παραλία της Καρύστου, η οποία σχηματίζεται από τα νερά ενός ποταμού που ρέει στο φαράγγι και ενδείκνυται για ελεύθερο κάμπινγκ.

Πετάλι

Διαυγή και κρύα νερά, ψιλό βοτσαλάκι στο βυθό και υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε μια παραλία που αποτελεί δημοφιλή προορισμό και για ελεύθερο κάμπινγκ.

Αρμυρίχι

Βότσαλο, γαλανά νερά, σπηλιές και πανέμορφοι βράχοι να την προστατεύουν από τους ανέμους. Το Αρμυρίχι Μεσοχωρίου είναι μια μίνι παραλία – όνειρο. Bonus: Ακόμα μια μίνι παραλία σε σπηλιά στα δεξιά.

Θαψά

Από τις πιο δύσβατες αλλά και πιο ονειρεμένες παραλίες του νησιού, με καταπράσινα νερά και άφθονο πράσινο να την περιτριγυρίζει. Προσβάσιμη μόνο με 4Χ4.

Βαρελαίοι

Ερημική παραλία με κρυστάλλινα νερά στη Νότια Εύβοια, με πανέμορφα και αρκετά βαθιά νερά.

Λιμνιώνας

Η σκούρα βυσσινί άμμος του σε συνδυασμό με τα μπλε, βαθιά νερά του κάνει τον Λιμνιώνα στην κεντρική Εύβοια μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού.

Μουρτερή

Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, 4,5 χιλιομέτρα παραλίας, χωρίς βότσαλα, η Μουρτερή έχει ψιλό χαλικάκι και μπόλικη άπλα για να αράξετε με την ησυχία σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v