5 παραλίες του Κορινθιακού ιδανικές για μονοήμερη

Κρυστάλλινα νερά, λευκά βοτσαλάκια και φαντασμαγορικές βουτιές, μία-μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα.
5 παραλίες του Κορινθιακού ιδανικές για μονοήμερη
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί τον Ιούνιο που μας πέρασε να έγινε θέμα για όλους τους λάθος λόγους (συγκεκριμένα, για τον μεγάλο αριθμό μεδουσών, φαινόμενο που οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι παρουσιάζει ύφεση) γεγονός όμως είναι πως τα νερά του είναι ως επί το πλείστον πολύ ωραιότερα από εκείνα της «άλλης πλευράς» -του Σαρωνικού, ντε. Και οι πέντε παραλίες που ακολουθούν είναι πάντα αγαπημένοι προορισμοί για μια μονοήμερη εκδρομή.

Πόρτο Γερμενό
Χάρτης εδώ

It could be a lake but it is sea

Το καταπράσινο φόντο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι… η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή είναι οι πέντε παραλίες στη σειρά που συναποτελούν το Πόρτο Γερμενό: Όλες τους με κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμο σε ορισμένα σημεία. Η πιο πολυσύχναστη από τις πέντε είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία»: Βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια, δεν ενδείκνυται για πιτσιρίκια, καθότι βαθαίνει πολύ απότομα. Για φαγητό μετά, η ταβέρνα του Μάκη σερβίρει σούπερ ψαρομεζέδες (χιτ αποτελούν οι ψητές σαρδέλες και ο μπακαλιάρος στη σχάρα) σε τραπεζάκια με θέα στο απέραντο γαλάζιο, και τιμές που κυμαίνονται στα 17€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Βραχάτι
Χάρτης εδώ

Vrahati Beach August 2012

Τα ρηχά, πεντακάθαρα νερά της την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των παραλιών που αγαπούν πολύ οι οικογένειες με πιτσιρίκια. Δεν είναι, όμως μόνο αυτά: Συνυπολογίστε την μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα, και την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. Σε κοντινή απόσταση για τις απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής προτείνουμε το Ξυλόκαστρο και την παραλιακή του περαντζάδα (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Λίμνη Ηραίου
Χάρτης εδώ

Limni Hraiou/ Iraio lake

Λίμνη, παραλία και αρχαιολογικός χώρος… τρία σε ένα. Ο φαντασμαγορικός αρχαίος ναός της Ήρας που σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα, τα κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά της παραλίας και η λίμνη που δεν είναι ακριβώς λίμνη, αλλά λιμνοθάλασσα, στα ζεστά (και πολύ αλμυρότερα από της θάλασσας) νερά της οποίας μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε –έχει και παραλιούλα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή σας. Όλα αυτά απέχουν κάτι παραπάνω από μια ώρα δρόμο από την Αθήνα, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι.

Παραλία Σαράντη
Χάρτης εδώ


Φωτό: denplugari | Panoramio

Στις «επάνω» ακτές του Κορινθιακού, εκεί που η Βοιωτία καταλήγει στη θάλασσα, η παραλία Σαράντη, κάτω από τη Θίσβη, είναι όμορφη και βοτσαλωτή, με κρυστάλλινα νερά και ταβερνάκια για φαγοπότια πλάι στο κύμα. Θα τη βρείτε μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, ενώ αν μπείτε στον πειρασμό να κάνετε τη μονοήμερη weekend τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κοχύλια, δυο βήματα από την παραλία, κυμαίνονται στα 40€ το δίκλινο.

Ψάθα
Χάρτης εδώ  

Psatha, Greece

Είναι μια από τις κλασικότερες μονοήμερες για μπάνιο, περί τα 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι τόσο όμορφη και τόσο… εκδρομή που δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πάρετε μαζί και τη σκηνή σας (κι ένα αντικουνουπικό) για την περίπτωση που αποφασίσετε να μείνετε το βράδυ. Δυνατά σημεία της, τα πεντακάθαρα νερά, το ψιλό της βοτσαλάκι, και το ότι είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να χωρίζεται σε οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και «ελεύθερη» πλευρά. Στην άκρη της θα βρείτε δύο γλυκύτατα ταβερνάκια, τον Άγγελο και τον Σακελλάρη, να σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα –για σούπερ χορταστικό φαγοπότι με φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 30€ το άτομο, αν αρκεστείτε σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, περί τα 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v