Σούπερ ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Στον Παρνασσό, τη Ζήρεια και το Γαλαξίδι, οι αποστάσεις είναι μικρές και τα τοπία ονειρεμένα. Φύγαμε για εκδρομούλα-αστραπή;
Σούπερ ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Σύμφωνοι, τα τοπία της Ηπείρου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, και λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα μπαλκόνι στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως αν δεν έχετε τον χρόνο, τα χρήματα ή την διάθεση να οδηγήσετε τέσσερις ώρες, θα πρέπει να στερηθείτε τα φθινοπωρινά τοπία της ελληνικής φύσης. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για εκδρομές σε απόσταση διώρου (και κάτω) από την Αθήνα.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου.

Στις πλαγιές του Παρνασσού




Θέλετε κοσμοπολιτισμό; Έχει την Αράχωβα. Θέλετε μαγικά, ανεξερεύνητα χωριουδάκια; Θα πάτε… γραμμή στο Χρισσό, την Αγόριανη ή την Σουβάλα. Θέλετε πεζοπορίες; Το μονοπάτι που συνδέει τους Δελφούς με το Χρισσό, και εκείνο που ξεκινά από την Αγόριανη για να φτάσει στην κορυφή του Παρνασσού είναι ιδανικά για αρχάριους και προχωρημένους αντίστοιχα. Θέλετε sightseeing και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους; Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι χάρμα οφθαλμών, και το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας μια εμπειρία μόνο του. Θέλετε φαγητό; Μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας φωλιάζουν στις πλαγιές του. Και όλα αυτά, σε απόσταση δύο μόλις ωρών από την Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του ξενώνα Μπαλκόνι της Αγόριανης (49€ το δίκλινο), στο Χάνι του Ζεμενού στην Αράχωβα (50€ το δίκλινο), ή στον Ξενώνα Σοφιανός στη Σουβάλα (35€ το δίκλινο με πρωινό).

Με θέα στις κορυφογραμμές της Ζήρειας




Άλλο αλπικό τοπίο τόσο κοντά στην Αθήνα, κακά τα ψέματα, δεν θα βρείτε. Κι αν οι τιμές της Ορεινής Κορινθίας τραβάν’ την ανηφόρα με το που πάρει να φθινοπωριάζει, το ατυχές αυτό γεγονός αντισταθμίζεται από την μηδαμινή απόσταση που την χωρίζει από την Αθήνα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μονοήμερες εκδρομές (αν είστε γενικά πρωινοί τύποι) ή για Σαββατοκύριακα με μία μόνο διανυκτέρευση. Όσο για το τι θα κάνετε εδώ; Βόλτες σε τρισχαριτωμένα χωριουδάκια, παραλίμνιες διαδρομές στην υπέροχη Λίμνη Δόξα, πεζοπορίες σε ειδυλλιακά –και άριστα σηματοδοτημένα– μονοπάτια, και… λουκούλλεια γεύματα στα καταπληκτικά της ταβερνάκια.

Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία



Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά προσεγμένα δωμάτια του Ξενώνα Ελισσών στο Κρυονέρι, που προσφέρει ίσως το καλύτερο value for money στη Ζήρεια (50€ το δίκλινο), στα όμορφα δωμάτια της Σεμέλης στη Γκούρα (70€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Αναράδα στα Μεσαία Τρίκαλα (79€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό).

Στο Γαλαξίδι




Βλέπετε τη λιακάδα έξω από το παράθυρο και αρνείστε να μπείτε σε mood φθινοπώρου; Είστε παιδιά της θάλασσας, και δεν την απαρνείστε ό,τι καιρό και αν έχει; Τότε το Γαλαξίδι είναι ο προορισμός σας –ένα νησί… στεριανό, που χαρίζει απλόχερα την ψευδαίσθηση πως εδώ μπορείς να κρυφτείς ακόμα και από το φθινόπωρο. Κατά τα λοιπά, η αρχοντική του αύρα, η παραλιακή περαντζάδα, τα πανέμορφα καπετανόσπιτα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, οι θαλασσινοί μεζέδες πλάι στο κύμα και οι πολλές καλές ευκαιρίες για sightseeing είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά



Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα φωτεινά δωμάτια του Πόρτο Λουρμπά (52€ το δίκλινο με πρωινό, ή 60€ με θέα στη θάλασσα) σχεδόν επάνω στην παραλία ή στα λιτά αλλά περιποιημένα και καθαρά δωμάτια του Φιλοξένια (από 40€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v