Ρομαντικές εκδρομές 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Ποιος είπε ότι για να ξεφύγετε πρέπει να φτάσετε μακριά; Έχουμε πέντε καταπληκτικές ιδέες για weekends φουλ του ρομάντζου, που δεν κοστίζουν ακριβά.
Ρομαντικές εκδρομές 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε να πάρετε το έτερό σας ήμισυ ή το αντικείμενο του πόθου σας και να εξαφανιστείτε από τους πάντες και τα πάντα για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά (απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα) η βενζίνη κι οι τιμές της δεν σας βγάζουν μακριά; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε πέντε ωραιότατες προτάσεις για Σαββατοκύριακα αυστηρά για δύο, με διανυκτέρευση ή και χωρίς.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (28-29/11).

Ρομάντζο στο Ναύπλιο



Ξέρουμε πως ήσασταν σίγουροι από τον τίτλο ότι το Ναύπλιο θα φιγουράρει πάνω-πάνω στη λίστα μας, κι είπαμε να μην σας χαλάσουμε το χατίρι. Είναι, άλλωστε, αντικειμενικά μιλώντας ο πιο ρομαντικός προορισμός στα πέριξ της Αθήνας: Με το εντελώς παραμυθένιο κάστρο του, τα πλακόστρωτα σοκάκια του να ελίσσονται ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια και να μας εμπνέουν για ατελείωτες βόλτες χέρι-χέρι, και τις βαρκάδες μέχρι το Μπούρτζι (το μικροσκοπικό ενετικό φρούριο στο νησάκι απέναντι από την προκυμαία) το Ναύπλιο μοιάζει να φτιάχτηκε αποκλειστικά για ζευγάρια.



Στάση για φαγητό: Δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα στο Καναράκης 1986, πεντανόστιμα μαγειρευτά στα Φανάρια, γλυκά στο Περγαμόντο και περισσότερες προτάσεις εδώ.

Εδώ να μείνεις: Στις μοναδικές σουίτες του Chroma Design Hotel and Suites (70€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα κουκλίστικα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια του Ίλιον, που στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα (από 45€ το δίκλινο έως 85€ η σουίτα δύο ατόμων –πάντα με πρωινό).

Φθινόπωρο στον Παρνασσό

Enjoying the view @ Agoriani

Τον έχετε κατατάξει άδικα στους ακριβούς προορισμούς τον Παρνασσό –κυρίως επειδή είστε εξοικειωμένοι μόνο με την «από ‘κει» πλευρά της Αράχωβας. Αν διαλέξετε για βάση σας την κουκλίστικη Αγόριανη, έχετε ένα εξίσου γραφικό σκηνικό με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και καμινάδες που αχνίζουν ανάμεσα σε βουνοπλαγιές σκεπασμένες με πυκνά ελατοδάση. Κι έχετε και ένα εξαιρετικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο ορεινές διαδρομές, μονοπάτια, χωριουδάκια και αξιοθέατα –από τους Δελφούς ως το Χάνι της Γραβιάς, κι από την Αράχωβα ως την ανερχόμενη Αμφίκλεια.

Διαβάστε περισσότερα - Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Eptalofos // Επτάλοφος

Στάση για φαγητό: Σπιτικά μαγειρευτά και εξαίσια σχάρα πλάι στο τζάκι, στο ταβερνάκι του ξενώνα Μαυροδήμος, και στο Ρόδι και Κάστανο –αμφότερα στην Αγόριανη. Αν ο δρόμος σας φέρει στην Αμφίκλεια, επιβάλλεται μια στάση στην ταβέρνα της Βάσως, στην επάνω πλατεία, για τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτικές γεύσεις.

Εδώ να μείνεις: Στον υπέροχο Ξενώνα Μαυροδήμος (50€ το δίκλινο με πρωινό) ή στο πανέμορφο Μπαλκόνι της Αγόριανης (55€ το δίκλινο με πρωινό).

Low budget spa στο Λουτράκι



Αν το budget δεν σηκώνει διανυκτέρευση, οπότε αναζητάτε μια ωραία μεν, μονοήμερη δε εκδρομή για δύο, σας έχουμε την τέλεια πρόταση: Μία από τις καλύτερες –και πιο value for money– διευθύνσεις για να κακομάθετε το έτερό σας ήμισυ είναι το δημοτικό αλλά σούπερ ντιζαϊνάτο Loutraki Thermal Spa. Σε απόσταση μιας μόνο ωρίτσας από την Αθήνα, προσφέρει υπηρεσίες pampering σε πολύ καλές τιμές.

Ενδεικτικά, για μία ώρα υδρομασάζ στις πισίνες με το ιαματικό νερό και χρήση της σάουνας, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 15€ το άτομο. Αν προσθέσετε άλλη μισή ώρα και χαμάμ στο πακέτο σας, η τιμή ανεβαίνει στα 18€ το άτομο. Το δε μασάζ με ηφαιστειακές πέτρες, που διαρκεί 45 λεπτά, κοστίζει 35€, ενώ η (πάντα λαχταριστή) σοκολατοθεραπεία προσώπου κοστίζει 30€ για 40 απολαυστικά λεπτά.

Το spa λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 20.00, ενώ καλό είναι να κλείσετε τηλεφωνικά ραντεβού καλώντας στο 27440 22215.

Cocooning στην Ορεινή Κορινθία

view

Η κοντινότερη των κοντινών εκδρομών, είναι ίσως λίγο πιο τσιμπημένη απ’ όσο θα θέλαμε –ή απ’ όσο θα έπρεπε– έχει όμως να προσφέρει μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες, σε συνδυασμό με κάποια από τα πιο ρομαντικά τοπία της Πελοποννήσου. Σκεφτείτε βόλτες στις όχθες των δύο λιμνών της, πεζοπορίες σε ειδυλλιακά μονοπάτια, απογευματινές περαντζάδες σε ξεχασμένα στον χρόνο χωριουδάκια, και δείπνα πλάι στο αναμμένο τζάκι.

View from Varnevo I - Mt Cyllene

Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία

Ziria_08

Στάση για φαγητό: Σπιτικά μαγειρευτά και εξαιρετικές πίττες στο Ορέξιον, στη Γλαύκα. Ζουμερά κρεατικά στη σχάρα, αλλά και λίγα, καλοφτιαγμένα μαγειρευτά στο Γεύση και Οίνος στο Κεφαλάρι. Εξαιρετική τοπική κουζίνα και ντόπια, ζουμερά κρεατικά στο Κάτι Καλύτερο, στην Γκούρα.

Trikala Korinthias

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Ουρανοδρομίες στα Μεσαία Τρίκαλα (60€ το δίκλινο με τζάκι) ή στον όμορφο Ξενώνα Καστανιά, στο ομώνυμο χωριό (60€ το δίκλινο).

Σαν καλοκαίρι στο Γαλαξίδι



Οδηγείς δύο ώρες και βρίσκεσαι σε νησί… που δεν είναι νησί. Όσο οι λιακάδες του Νοεμβρίου ακόμα καλά κρατούν, το Γαλαξίδι μας δελεάζει να απαρνηθούμε τα βουνά για χάρη της αρχοντικής του αύρας, της παραλιακής περαντζάδας, των πλακόστρωτων καλντεριμιών και –κυρίως– των θαλασσινών μεζέδων σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Τα βράδια που θα πιάνει ψύχρα, θα το «γυρνάμε» σε μεζέδες και τσίπουρο σε χουχουλιαστά ταβερνάκια.

Galaxidi

Διαβάστε περισσότερα – Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Galaxidi

Στάση για φαγητό: Ολόφρεσκα θαλασσινά και σπιτικές σπεσιαλιτέ στην Μαρίτσα, ουζοποικιλίες και θαλασσινά στον Σκελετόβραχο, καταπληκτικά μαγειρευτά στο Άλμπατρος.

Εδώ να μείνεις: Στα αρχοντικά δωμάτια του Mira Mare (45€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στο Φιλοξενία Studios (από 40€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v