Πού να πάω για μπάνιο

Οκτώ διαφορετικές προτάσεις για βουτιές σε παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα στις ακτές της Αττικής.
Πού να πάω για μπάνιο
Μπορεί να μην είστε στις Κυκλάδες, μπορεί να μην είστε διακοπές, μπορεί να καταριέστε την τύχη σας που βρίσκεστε στην Αθήνα καλοκαιριάτικα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα στερηθείτε τη θάλασσα. Αφού ξεπεράσετε τα παραπάνω, θα διαπιστώσετε ότι η αττική ακτογραμμή δίνει τουλάχιστον ποικιλία επιλογών για να καλύψει κάθε κολυμβητικό γούστο. Κι εμείς παρακάτω έχουμε τις κατάλληλες παραλίες για να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει.

Αν θέλετε κοντινές λύσεις…
Ιδανικές για όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο ή δεν θέλουν να οδηγήσουν πάνω από μισή ώρα, οι παραλίες του Αλίμου, του Πειραιά, μέχρι και της Βουλιαγμένης, όπως τα Λουτρά Αλίμου, ο Αστέρας Γλυφάδας, το Καβούρι και τα Λιμανάκια είναι μια «κατεβασιά» με το τραμ ή με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που ξεκινούν από το μετρό Ελληνικό, ενώ έχουν κριθεί καθαρές και κατάλληλες για κολύμπι στις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ.
Διαβάστε περισσότερα: Πώς θα πάτε στις παραλίες της Αττικής χωρίς ΙΧ  



Αν ψάχνετε οικογενειακές γωνιές…
Θέλετε παραλίες με ρηχά νερά, αμμουδιά, χωρίς επικίνδυνα βράχια και όσο το δυνατόν με σκιά και προστατευμένες από τους ανέμους, ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά. Τέτοιες είναι το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα, το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, το Πόρτο Γερμενό μετά το Αλεποχώρι, ο Αστέρας της Γλυφάδας ή και η Ψάθα, ελαφρώς πιο μακριά.
Διαβάστε περισσότερα – Οι καλύτερες οικογενειακές παραλίες στην Αττική

Αν συνδυάζετε το μπάνιο με το καλό φαΐ…
Τότε θα κινηθείτε προς τις ακτές που διαθέτουν ψαροταβέρνες κοντά τους, όπως τα Πευκάκια στον Σχινιά, η πλαζ της Βάρκιζας που διαθέτει πολλές επιλογές κοντά της, οι παραλίες κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας με τα άφθονα ταβερνάκια, το Σούνιο, που στην επιστροφή ενδείκνυται για μια «βόλτα» από τα Καλύβια τα οποία φημίζονται για τα κρεατικά τους.
Περισσότερες ιδέες θα βρείτε εδώ – Μπάνιο και φαγητό στις καλύτερες παραλίες της Αττικής



Αν είστε φίλοι του γυμνισμού…
Από τις πιο γνωστές «καβάτζες» της Αττικής για όσους θεωρούν περιττά τα μαγιό, είναι τα Δεύτερα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, η δεύτερη παραλιούλα του ΚΑΠΕ στο Σούνιο, το Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα και, λίγο πιο μακριά, η Ραμνούντα και οι Μαρίκες στη Ραφήνα.
Διαβάστε περισσότερα – Παραλίες για γυμνιστές κοντά στην Αθήνα

Αν σας αρέσει το βραδινό μπανάκι…
Έχουν άμμο, δεν έχουν βράχια, βρίσκονται κοντά σε μαγαζάκια για ανεφοδιασμό, και κάποιες είναι κατάλληλες είτε για ρομαντζάδα υπό το φως του φεγγαριού, είτε για ατμόσφαιρα beach party. Ποιες είναι αυτές; Το Καβούρι, πρώτα-πρώτα, φιλοξενούσε ανέκαθεν τις πιο κεφάτες και ασφαλείς βραδινές βουτιές μας, αλλά εξίσου… night friendly είναι και οι ακτές του Ζούμπερι, της Κακιάς Θάλασσας, του Χάρακα και του Πόρτο Ράφτη (κοντά στην ταβέρνα του Πανοράματος).
Διαβάστε περισσότερα – 5 top παραλίες για βραδινά μπάνια



Αν δεν συμβιβάζεστε με τίποτα άλλο από την άμμο…
Θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε τα βότσαλα, το χαλικάκι ή τα βράχια; Το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, το Βρωμοπούσι στην Κερατέα, οι οργανωμένες πλαζ στη Βάρκιζα, το Λαγονήσι και η ευρύτερη ακτή της Σαρωνίδας είναι σίγουρες επιλογές για να… χτίσετε κάστρα.
Διαβάστε περισσότερα – 10 σούπερ παραλίες με άμμο στην Αττική

Αν ψάχνετε οργανωμένες παραλίες και beach bar…
Το Καράβι του Σχινιά, το Yabanaki της Βάρκιζας, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, το Grand Beach στο Λαγονήσι, το Balux της Γλυφάδας και η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας σε άνεση και κεφάτη ατμόσφαιρα, με δυνατές μουσικές, δροσερούς καφέδες ή κοκτέιλ και συχνά πάρτι ως αργά το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα: Οργανωμένες βουτιές στις καλύτερες παραλίες της Αττικής



Αν θέλετε να πάρει η βουτιά «αέρα» μονοήμερης…
Θα πρέπει να θυσιάσετε λίγο χρόνο (και βενζίνη) παραπάνω για να ξεφύγετε από τα όρια της Αττικής. Πολύ καλές επιλογές είναι η Παλιά Επίδαυρος, που συνδυάζεται ωραιότατα με θεατρική παράσταση, η Εύβοια, από τη Χιλιαδού μέχρι τα Λιχαδονήσια, ο Κορινθιακός, αλλά και τα κοντινά νησάκια του Σαρωνικού, αν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε λίγη ώρα στο καράβι για να φτάσετε π.χ. στο Αγκίστρι ή την Αίγινα. Εδώ, τις καλύτερες βουτιές θα τις κάνετε στη Χαλικιάδα και στο νησάκι της Μονής αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα – Μονοήμερες για μπάνιο: Βουτιά στα πεταχτά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v