Πέντε top παραλίες για βραδινά μπάνια

Άμμος, απουσία βράχων, εγγύτητα σε μαγαζιά για προμήθειες, η απόλυτη βραδινή εμπειρία. Πέντε παραλίες στην Αττική, κοντά και μακριά από την πόλη, ιδανικές για νυχτερινές βουτιές. 
Πέντε top παραλίες για βραδινά μπάνια
Τι είναι το βραδινό μπάνιο; Μια διαφορετική εμπειρία για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, μια… συνήθεια για όσους το έχουν και συνήθως φροντίζουν να το επαναλαμβάνουν μετά την πρώτη, γλυκιά βουτιά. 

Ναι, η θάλασσα είναι σκοτεινή. Ναι, ενδεχομένως κάποιοι να φοβηθείτε. Όμως, πιστέψτε μας, αξίζει έστω και μια φορά να δοκιμάσετε τη νυχτερινή αυτή εμπειρία. Τώρα μάλιστα που οφείλουμε στους εαυτούς μας να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε.
Ποιες παραλίες λοιπόν θα φιλοξενήσουν τις βραδινές μας βουτιές; 

Καβούρι
Αν θέλετε να γίνετε… πρώτη βραδινή μούρη στο Καβούρι, έχουμε καλά νέα. Τα νερά της είναι ρηχά, χωρίς βραχάκια-παγίδες, και ο φωτισμός της είναι επαρκής, από τα φώτα του δρόμου πίσω της. Στα συν, το ότι τα βράδια είναι απαλλαγμένη από την πολυκοσμία που επικρατεί το πρωί και το γεγονός ότι απέχει ελάχιστη ώρα από το κέντρο της πόλης. 

Ζούμπερι
Βρίσκεται σε ιδανική απόσταση για τους κατοίκους των Βορείων και Βορειοδυτικών προαστίων, και δεν δυσκολεύει ούτε τα παιδιά του κέντρου, καθότι απέχει περί τα τριάντα χιλιόμετρα από αυτό. Διαθέτει, επίσης, το σημαντικό πλεονέκτημα της αμμουδιάς, και των ρηχών νερών τα οποία αργούν να βαθύνουν, σε περίπτωση που φοβάστε τα… βάθη το βράδι.
 
Κακιά Θάλασσα
Έχει ψιλό βοτσαλάκι έξω, για να μην γεμίζουν άμμο τα μπυρόνια ή το ποτάκι σας που έχετε φέρει ρεφενέ, και άμμο μέσα στο νερό, για να βουτάτε άφοβα. Έχει επίσης ωραιότατες και δωρεάν ξαπλώστρες, οι οποίες μένουν εδώ και το βράδυ, για την περίπτωση που δεν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας στα βοτσαλάκια. 

Χάρακας
Αφήστε το αυτοκίνητο στο μεγάλο πλάτωμα, στην άκρη του δρόμου και κατηφορίστε αναζητώντας ένα σημείο όπου θα είστε μόνοι σας –μην σας κάνει εντύπωση, η παραλία προτιμάται από πολλούς για βραδινό beach party. Αν βρεθείτε εκεί πριν νυχτώσει, πιθανώς θα προλάβετε ανοιχτή και τη μικρή καντίνα που λειτουργεί στην παραλία για τις απαραίτητες παγωμένες μπύρες. 

Πανόραμα
Θα τη βρείτε στο Πόρτο Ράφτη, μπροστά από το ομώνυμο ταβερνάκι, η παρουσία του οποίου εγγυάται ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από αλκοόλ. Είναι ένας κλειστός κολπίσκος με άμμο μέσα κι έξω από το νερό, και μια σχετικά μικρή σε έκταση αμμουδιά. Όσο για την απόσταση, θα τη λέγαμε μάλλον… medium rare: Σαραπέντε χιλιόμετρα την χωρίζουν από το κέντρο της Αθήνας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v