10 σούπερ παραλίες με άμμο στην Αττική

Χτίζουμε κάστρα και απολαμβάνουμε βουτιές σε δέκα οργανωμένες και μη παραλίες με άμμο στην Αττική ακτογραμμή.
10 σούπερ παραλίες με άμμο στην Αττική
Σε κοντινή ή λίγο μακρινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Καθαρές, οργανωμένες και μη, με όμορφα νερά και ακόμα ομορφότερο φυσικό ή μη περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση αμμουδερές για όσους εξ ημών έχουμε πιτσιρίκια ή… ευαίσθητα πόδια, οι παρακάτω παραλίες ενδείκνυνται για βουτιές στα… μαλακά.

Κόκκινο Λιμανάκι

Κάτι παραπάνω από μισή ώρα θα χρειαστείτε για να φτάσετε από το κέντρο της πόλης στην συγκεκριμένη αμμουδερή παραλία της Ραφήνας, η οποία συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά, το πράσινο των γύρω λόφων και το κόκκινο των βράχων στο πίσω μέρος της. Must μετά, μια επίσκεψη στο εστιατόριο Μπαλκόνι, ακριβώς από πάνω της.

Αυλάκι

Θα την βρείτε στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη, έχει ωραία νερά (όταν δεν βρίθει κόσμου) και είναι οργανωμένη και αρκετά καθαρή. Τα νερά είναι ήρεμα – κολπίσκος γαρ- ενώ η είσοδος κοστίζει 5€.

Βρωμοπούσι

Πρόκειται για μια καθαρή παραλία, περί τα 60 χιλιόμετρα. από το κέντρο της Αθήνας στην Κερατέα. Είναι αμμουδερή, με λίγο βότσαλο εκεί που σκάει το κύμα. Τα βραχάκια στην άλλη άκρη προσφέρονται για καταδύσεις και βουτιές για τους φαν.

Βάρκιζα (Yabanaki)

Σταθερή αξία στις πλήρως οργανωμένες αττικές παραλίες, η παραλία της Βάρκιζας φημίζεται όχι τόσο για τα νερά της, όσο για την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εδώ θα κάνετε water sports, θα φάτε, θα πείτε, θα χορέψετε σε parties και – αν είστε οικογενειάρχες- θα έχετε έναν σούπερ παιδότοπο να αφήσετε τα πιτσιρίκια.

Μαύρο Λιθάρι

Αρκετά κοντινή στην Αθήνα (απέχει περί τα 39 χιλιόμετρα), μικρούλα, αμμουδερή μέσα και οργανωμένη. Διαθέτει και μπαράκια ακριβώς από πάνω της για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς όταν ο καύσωνας κάνει πρεμιέρα.

Μαρίκες

Θα την βρείτε μεταξύ Ραφήνας και Λούτσας, διαθέτει μπαράκι και είναι ως επί το πλείστον αμμουδερή και μη οργανωμένη. Τα νερά της είναι αρκετά ρηχά, κάτι που την κάνει ιδανική (και) για οικογενειακές παραλιακές εξορμήσεις.

Κακιά Θάλασσα

Όταν δεν φυσάει Βοριάς, είναι μία από τις πιο καθαρές. Στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω, και άμμο μέσα στο νερό, διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κούνιες για τα πιτσιρίκια. Απέχει 52 χιλιόμετρα, ή μία περίπου ώρα οδήγησης, από το κέντρο της Αθήνας.

Λουμπάρδα

Βρίσκεται στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, στο 33ο χιλιόμετρο της Αθηνών Σουνίου, είναι οργανωμένη και διαθέτει ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Λόγω τοποθεσίας προσφέρει καταφύγιο από ανέμους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Σαρωνίδα

Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, η παραλία της Σαρωνίδας προσφέρει αρκετή σκιά αν προλάβετε και απλώσετε… πετσέτα κάτω από τα αρμυρίκια, έχει ψιλή άμμο και ωραία, καθαρά νερά. Δεν είναι οργανωμένη, όμως περίπτερα, ταβέρνες και ό,τι άλλο θελήσετε βρίσκονται σε απόσταση… ενός περάσματος δρόμου.

Grand Beach Lagonissi

Αναμφίβολα από τις πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες της Αττικής, η παραλία του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου προσφέρει όλα τα κομφόρ στον μεγάλο της κόλπο, έχει ωραία νερά και άμμο μέσα – έξω. Η είσοδος κοστίζει 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v