Παραλίες για γυμνιστές κοντά στην Αθήνα

Πέντε παραλίες της Αττικής για να πετάξετε το μαγιό σας και να κολυμπήσετε γυμνοί, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.
Παραλίες για γυμνιστές κοντά στην Αθήνα
Υπάρχουν αρκετά «καταφύγια» για τους φίλους του γυμνισμού – ή όσους θέλουν να τον δοκιμάσουν. Αρκεί να ξέρετε τα κατατόπια, μιας και συνήθως οι παραλίες αυτές αποτελούν κολπίσκους κρυμμένους πίσω από άλλες, «συμβατικές» και πιο πολυσύχναστες αμμουδιές. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε τέτοια λιγότερο ή περισσότερο «μυστικά», από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο κι από εκεί ως τη Ραφήνα.

Δεύτερα Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Τα πιο διάσημα «Λιμανάκια» είναι αυτά με το ξύλινο beach bar στον πρώτο κολπίσκο μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Αλλά τα πιο απενοχοποιημένα, εκεί που αράζουν αποκλειστικά γυμνιστές, είναι τα «Δεύτερα Λιμανάκια»: Θα τα βρείτε κατηφορίζοντας το ελαφρώς δύσβατο μονοπάτι που ξεκινά κάτω από την ομώνυμη στάση του λεωφορείου, στο δεξί σας χέρι. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πεπλατυσμένα βράχια, στα οποία μπορείτε άνετα να απλώσετε πετσέτα και να κάνετε βουτιές κατευθείαν στα βαθιά, κρυστάλλινα νερά.



ΚΑΠΕ
Έγινε η δημοφιλέστερη παραλία της Αττικής, και πλήθη συρρέουν σε αυτό το όμορφο κομμάτι του Σουνίου, μετά τα Λεγραινά. Αλλά οι φίλοι του γυμνισμοί διασχίζουν την παραλία, παίρνουν το μονοπάτι πίσω από τα βράχια στα δεξιά της και βρίσκουν την μικρότερη βοτσαλωτή παραλιούλα όπου τα μαγιό περιττεύουν – σημειώστε ότι από εδώ θα δείτε και ένα ωραιότατο ηλιοβασίλεμα. Οδηγίες για την παραλία θα βρείτε στον χάρτη πατώντας εδώ

Μαύρο Λιθάρι
Από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνισμού, τρεις μικρές αμμουδιές "κρύβονται" στην περιοχή της Σαρωνίδας, με την βορειότερη πλευρά να αποτελεί την πιο «ανοιχτόμυαλη», αν και στα υπόλοιπα σημεία, τα μαγιό είναι προαιρετικά. 



Ραμνούντα
Απέχει περί τα 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά μας αποζημιώνει με τα καθαρά νερά, την έλλειψη πολυκοσμίας και το sightseeing κομμάτι της αρχαίας πόλης της Ραμνούντας, στο οποίο μπορείτε να επιδοθείτε μετά το μπάνιο σας. Την αποκλειστικά γυμνιστική παραλία θα την βρείτε ακριβώς κάτω από το Ιερό της Νεμέσεως.

Μαρίκες Ραφήνας
Πίσω από την μεγάλη ομώνυμη αμμουδιά της Ραφήνας, βρίσκεται ένας βραχώδης κόλπος που είναι αρκετά δύσβατος, αλλά σίγουρα απομονωμένος και ήσυχος. Σε αυτόν οδηγούν τα σκαλάκια και το μονοπάτι που θα βρείτε στη δεξιά άκρη της κύριας παραλίας. Τα νερά είναι δροσερά και καθαρά, αλλά η παραλία υστερεί σε… άνεση, μιας και τα βράχια δεν ενδείκνυνται για μαραθώνιους ηλιοθεραπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v