5 Κυκλάδες για τον Ιούνιο

Βρίσκουμε οικονομικά δωμάτια και κάνουμε πρόβα καλοκαιριού στη Σίφνο, την Σέριφο, την Άνδρο, την Κύθνο και την Τήνο.
5 Κυκλάδες για τον Ιούνιο
της Ηρώς Κουνάδη

Αν η άνοιξη ανήκει δικαιωματικά στον Αργοσαρωνικό, ο Ιούνιος μας βάζει πάντα ιδέες για… πρόβα διακοπών σε φόντο κυκλαδίτικο. Θέλουμε βραδιές σε πλακόστρωτα σοκάκια, απογευματινές βόλτες κάτω από μπουκαμβίλιες πλάι σε μπλε παράθυρα, και βουτιές σε δροσερά κρυστάλλινα νερά. Εν ολίγοις, θέλουμε Κυκλάδες και δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πλησιάζει, ή έστω μια κοπάνα από τη δουλειά, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση…

…Στη Σίφνο



Η καλύτερη ίσως κουζίνα των Κυκλάδων. Μια από τις πιο ξενύχτικες Χώρες. Μια σούπερ ρομαντική παλιά πρωτεύουσα που τη λένε Κάστρο, και αγναντεύει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, μεγάλες αμμουδιές, βοτσαλωτοί κολπίσκοι, ρηχά νερά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι οικογένειες, αλλά και μυστικές παραλιούλες για ζευγαράκια και ερημίτες.

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να αγαπήσετε την Σίφνο



Θα πάτε: Με τα Sea Jets σε δυόμιση ώρες και 100€ μετ’ επιστροφής αν βιάζεστε, με τον Αδαμάντιο Κοραή της Zante Ferries σε 5 ώρες και 40 λεπτά (και 72€ μετ’ επιστροφής) αν ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα.

Θα μείνετε: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Giannakas Studios, στον Πλατύ Γιαλό (40€ το δίκλινο). Στα ρομαντικά δωμάτια του ξενοδοχείου Νύμφες στις Καμάρες (από 69€ το δίκλινο με πρωινό). Στην όμορφη Αρχοντού στην Απολλωνία (από 50€ το δίκλινο).

…Στη Σέριφο



Αυτό που θα ακούσετε συχνότερα να λένε για τη Σέριφο είναι πως η Χώρα της θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο της ομορφότερης των Κυκλάδων. Και αν αυτός δεν είναι λόγος αρκετός για να την συμπεριλάβουμε στα πρώτα μας καλοκαιρινά weekends, οι 72 (!) διαφορετικές παραλίες της σίγουρα είναι. Προσθέστε σε αυτά μια ενδοχώρα γεμάτη σταματημένα στο χρόνο χωριουδάκια και ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές, και την βιομηχανική ιστορία του νησιού που είναι ολοζώντανη στα παλιά μεταλλεία στο Μεγάλο Λιβάδι.

Διαβάστε περισσότερα – Σέριφος: Κυκλάδες… όπως παλιά



Θα πάτε: Αν βιάζεστε, με το Sea Jet σε δύο μόλις ώρες (αλλά και 47,90€ one way). Αν δε βιάζεστε, σε τεσσερισήμισι ώρες και 31€ one way με τον Αδαμάντιο Κοραή της Zante Ferries.

Θα μείνετε: Στα ευρύχωρα και pet friendly δωμάτια του Porto Serifos (50€ το δίκλινο) στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Ίσαλος (από 35€ το δίκλινο) ή στα όμορφα Gorgona Studios (42€ το δίκλινο). Και τα τρία βρίσκονται στο Λιβάδι.

…Στην Κύθνο



Μια από τις πιο ήσυχες, αλλά και πιο όμορφες, Κυκλάδες, η Κύθνος έχει μια κουκλίστικη Χώρα με ασβεστωμένα σπιτάκια, μπλε παράθυρα και χαριτωμένα café που απλώνουν τραπεζάκια κάτω από φουντωτές μπουκαμβίλιες. Έχει επίσης μια καρτποσταλική παραλία, την Κολώνα που βλέπετε στη φωτογραφία, και πολλές ακόμα ωραίες αμμουδιές –στις αγαπημένες μας συγκαταλέγονται ο Άγιος Δημήτριος και η Μεγάλη Άμμος. Κι έχει και ένα πανέμορφο χωριουδάκι, την Δρυοπίδα, με λευκά σπιτάκια και κόκκινα κεραμίδια, ιδανικό για απογευματινές βόλτες.

Διαβάστε περισσότερα - Κύθνος: Οι Κυκλάδες της διπλανής πόρτας



Θα πάτε: Σε μία ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Το εισιτήριο κοστίζει 16€ one way. Το τελευταίο δρομολόγιο πραγματοποιείται τις Παρασκευές στις 17.15, και τις Κυριακές η επιστροφή στις 17.00 –θα τα θέλαμε και τα δύο λίγο πιο αργά, αλλά ας είναι.

Θα μείνετε: Στα pet friendly στούντιο του Foinikas στον Μέριχα (45€ το δίκλινο), στα low budget δωμάτια του Kythnos Bay στα Λουτρά (από 38€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα απόλυτα κυκλαδίτικα δωμάτια του Φιλοξενία στην Χώρα (από 60€ το δίκλινο).

…Στην Άνδρο



Για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας, ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα και ανθισμένες αυλίτσες. Και βουτιές στα τόσο-τιρκουάζ-που-θυμίζουν-Ιόνιο νερά του Ζόρκου, και σε μια από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες των Κυκλάδων, της Γριάς το Πήδημα, με τον απόκοσμο βράχο που ξεπηδά από το νερό. Και απογευματινές βόλτες σε κουκλίστικα χωριά όπως οι Μένητες, με τα περιβόλια και τα πλατάνια τους, το Κόρθι και οι Στενιές, με τα πανέμορφα αρχοντικά. Και πεζοπορίες στα ειδυλλιακά μονοπάτια της ενδοχώρας, που ελίσσονται μέσα από φαράγγια, πλάι σε νερόμυλους και πάνω από τοξωτά γεφύρια.

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο



Θα πάτε: Σε δύο μόλις ώρες και 38€ μετ’ επιστροφής από το λιμάνι της Ραφήνας. Το τελευταίο πλοίο αναχωρεί Παρασκευές από Ραφήνα στις 19.15, και Κυριακές από την Άνδρο στις 21.30.

Θα μείνετε: Στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Amorani Studios στο Μπατσί, με τα μεγάλα μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη θάλασσα (στα 40€ το δίκλινο). Αν προτιμάτε για βάση σας την Χώρα, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το αυθεντικά κυκλαδίτικο Ανεμόμυλοι Studios, οι τιμές του οποίου αυτή την περίοδο ξεκινούν από 60€ για το δίκλινο στούντιο.

…Στην Τήνο



Ένα από τα πιο αγαπημένα μας –και πιο παρεξηγημένα– κυκλαδονήσια, έχει κάτι για όλους: Και φανταστικές παραλίες με νερά να τα πιείς στο ποτήρι, και μια συναρπαστική ενδοχώρα γεμάτη χωριουδάκια να μην ξέρεις πού να πρωτοβολτάρεις. Στην Κάρδιανη ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά; Στον Βώλακα με φόντο το σεληνιακό τοπίο των απόκοσμων βράχων που τον αγκαλιάζουν, και τις κοιλάδες με τους περιστερώνες που απλώνονται γύρω του; Στην Καλλονή κάτω από πέτρινες καμάρες και ανάμεσα σε λουλουδιασμένες αυλές; Στον Πύργο που αν δεν ήταν χωριό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και γλυπτικής τέχνης;

Διαβάστε περισσότερα - Τήνος: Best of… παραλίες, διαμονή και χωριουδάκια



Θα πάτε: Αν βιάζεστε, με τα Superjet και Superferry από το λιμάνι της Ραφήνας σε μία ώρα και 40 λεπτά, πληρώνοντας 54,50€ one way. Αν πάλι όχι, με τα Cyclades Fast Ferries, επίσης από τη Ραφήνα, που θα σας στερήσουν μόνο 27€ one way, για να σας μεταφέρουν στο νησί σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Το τελευταίο Superjet φεύγει τις Παρασκευές από τη Ραφήνα στις 20.30 και επιστρέφει Κυριακές στις 22.10, ενώ το τελευταίο των Cyclades Fast Ferries έχει τελευταία αναχώρηση στις 17.30 και τελευταία επιστροφή στις 18.00.

Θα μείνετε: Στα περιποιημένα στούντιο Alex στη Χώρα (από 40€ το δίκλινο με μπαλκόνι), στην υπέροχη Ανατολή του Πόρτο, λίγα μέτρα μακριά από την παραλία του Αγίου Ιωάννη (45€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στα όμορφα στούντιο Ioanna στα Κιόνια (45€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v