Σούπερ ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ελεύθερο κάμπινγκ στο Αγκίστρι, βουτιές στη Μεσσηνία, πολυτελής χαλάρωση σε μια σουίτα στη Νάξο... Έχουμε μια ιδέα για κάθε γούστο.
Σούπερ ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι ναι, το ξέρουμε: Δεν είναι τριήμερο για όλους. Έστω κι έτσι, όμως, τίποτα δεν μας εμποδίζει να εκδράμουμε το τρίτο και καλύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, με τη δικαιολογία ότι αυτή είναι η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού –μία ακόμα είναι η 1η Ιουνίου, μία άλλη το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21/6, και πάει λέγοντας. Όπως και να ‘χει, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για μια μίνι καλοκαιρινή απόδραση, με ή χωρίς αφορμή.

Κάμπινγκ στο Αγκίστρι



Το Αγκίστρι είναι δίπλα –μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα– είναι μικρούλι και ομορφούλι, και διαθέτει μια υπέροχα σκιερή και ήσυχη γειτονιά «σκηνιτών», στο πευκοδάσος ανάμεσα στις παραλίες της Σκληρής και της Χαλικιάδας. Ιδανικό ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που στήνετε σκηνή, θα το βρείτε αν περπατήσετε περί τα δέκα λεπτά από την Σκάλα, όπου σας αφήνει το ferry boat, προς την Χαλικιάδα. Θα στήσετε τη σκηνή σας ανάμεσα στα πεύκα, θα… κουτρουβαλήσετε το πρωί την πλαγιά για μια πρώτη βουτιά στη Σκληρή (στην οποία περπατώντας φτάνετε σε πέντε λεπτά) και θα παραγγείλετε αχνιστό καφέ και βούτυρο-μέλι με φρέσκο ψωμί για πρωινό στην Αλκυόνη, ακριβώς πάνω από την παραλία. Περισσότερες λεπτομέρειες για βόλτες και βουτιές εδώ.

Βουτιές στη Μεσσηνία



Στο βγαλμένο από τη Γαλάζια Λίμνη σκηνικό της Νέδας, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και σε μερικές από τις πιο ονειρεμένες παραλίες της Ελλάδας, όπως η Βοϊδοκοιλιά με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη σχεδόν λευκή της άμμο, η απέραντη Ελαία με το άφθονο πράσινο και την γαλήνια αμμουδιά της, και το εξωτικό Μαυροβούνι, ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη. Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, και το απίθανο Πολυλίμνιο, με τις καταγάλανες λιμνούλες και τους φαντασμαγορικούς του καταρράκτες, που μοιάζει βγαλμένο από εικονογράφηση παραμυθιού.

Διαβάστε περισσότερα - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Για τη διαμονή σας, εντοπίσαμε ωραιότατες τιμές στο Apartments Katoji στους Χράνους (45€ το δίκλινο) και στα διαμερίσματα Κασσιμιώτης στον Άγιο Ανδρέα (33€ το δίκλινο με θέα θάλασσα).

Hoteling στη Νάξο



Το υπέροχο Corona Borealis μας έβαλε την ιδέα, με την δελεαστική προσφορά του, η οποία περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα με πρωινό σε μια από τις εκπληκτικές σουίτες του, και παραδοσιακές λιχουδιές κερασμένες, στην τιμή των 280€. Τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την Χώρα της Νάξου, αγναντεύει κάθε απόγευμα τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα από τα μπαλκόνια του. Προσθέστε σε αυτό τις φαντασμαγορικές παραλίες του νησιού, και… έχετε ήδη φύγει. Διαβάστε περισσότερα, και κάντε τις κρατήσεις σας, εδώ.

Sightseeing στην Αρχαία Ολυμπία



Ένας από τους ωραιότερους –και μεγαλύτερους– αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφτείτε ποτέ, κι ένα τοπίο που θα συγκινήσει ακόμα και τους λιγότερο αρχαιολάτρες εξ υμών. Ειδικά αυτή την εποχή, με τα πολύχρωμα ανθισμένα δέντρα πλάι στο εργαστήριο του Φειδία και την ατμοσφαιρική στοά της Ηχούς, η Αρχαία Ολυμπία είναι φαντασμαγορική. Κάντε κλικ εδώ, και ακολουθήστε μας σε μια βόλτα βήμα-βήμα.

Και μετά, φύγαμε για βουτιές στην απέραντη αμμουδιά του Καϊάφα, φαντασμαγορικές διαδρομές στο καταπράσινο δάσος της Φολόης, και αυτοκινητάδες στα ανέγγιχτα τοπία μιας από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές της Πελοποννήσου –λεπτομέρειες για όλα έχουμε εδώ.

Όσο για τη διαμονή σας; Τα περιποιημένα στούντιο του Olympion Village και τα χρωματιστά δωμάτια του The Green Villa και τα δύο στη Ζαχάρω, δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 35€ το δίκλινο.

Κυκλαδίζειν στην Άνδρο



Το πιο πράσινο απ’ όλα τα Κυκλαδονήσια έχει υπέροχες διαδρομές στην ενδοχώρα, και μονοπάτια αρκετά για να κοντράρουν τις φαντασμαγορικές της παραλίες –εκ των οποίων η Άχλα και ο Ζόρκος είναι τα δικά μας highlights, αν μας ρωτάτε. Προσθέστε σε αυτά μια κουκλίστικη, όσο και αρχοντική Χώρα, και την low budget εναλλακτική που λέγεται Μπατσί για την διαμονή σας, και έχετε την ιδανική αρχή για ένα ονειρεμένο weekend.

Τη συνέχεια θα τη διαβάσετε εδώ – Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο
και εδώ – Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget

Οι οικονομικότερες επιλογές για τη διαμονή σας συγκεντρώνονται στο Μπατσί, με επιλογές όπως τα Amorani Studios, Blue Dolphin και Maistrali Studios να κυμαίνονται στα 35€ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v