Σαββατοκύριακα στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας

Παίρνουμε… γεύση από Ιόνιο και βουτάμε σε τιρκουάζ νερά, στα Σύβοτα, τη Λευκάδα, τη Γιάλοβα και τη Ζαχάρω.
Σαββατοκύριακα στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας
της Ηρώς Κουνάδη

Ονειρεύεστε τιρκουάζ νερά και παραδεισένιες αμμουδιές, αλλά οι διακοπές αργούν ακόμα, και τα πήγαινε-έλα των πλοίων δε βολεύουν το φορτωμένο σας πρόγραμμα –για να μη μιλήσουμε για τον φορτωμένο σας προϋπολογισμό; Και αν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να πάρετε μια γεύση από Ιόνιο, έστω και σε συσκευασία Σαββατοκύριακου, επιλέγοντας στεριανές παραλίες στην (όχι και τόσο άγρια) ελληνική Δύση; Αρκεί να σας αρέσει να οδηγείτε, και να μην σας τρομάζουν τα χιλιόμετρα –που, αναλόγως από πού ξεκινάτε, σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι και πολλά.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (18-19/6).

Στην Πάργα και τα Σύβοτα



Τα παράλια της Ηπείρου που τον Αύγουστο βουλιάζουν από κόσμο, βρίσκονται αυτή την εποχή στα καλύτερά τους. Συγκλονιστικές παραλίες, νερά να τα πιείς στο ποτήρι, ατμοσφαιρικά κάστρα ιδανικά για βόλτες με φόντο το ηλιοβασίλεμα, είναι μερικά από τα highlights της περιοχής.

Πού βουτάμε; Από πού να ξεκινήσουμε; Στα ανοιχτογάλαζα νερά στο Καραβοστάσι, στο εξωτικό σκηνικό της Μπέλα Βράκα, στην απίστευτη Πισίνα –όνομα και πράγμα– στην οποία θα φτάσετε με καραβάκι από τα Σύβοτα, στα 25 χιλιόμετρα αμμουδιάς του Μονολιθίου, και στα απίθανα τιρκουάζ νερά του Σαρακήνικου. Και όσοι αντέχετε τις παγωμένες βουτιές, στο συγκλονιστικό τοπίο του Αχέροντα.



Διαβάστε περισσότερα - Οι καλύτερες βουτιές στην Ήπειρο

Πού μένουμε; Στα ευρύχωρα, φωτεινά και περιποιημένα Angela Studios στα Σύβοτα (50€ το δίκλινο) ή στα κουκλίστικα στούντιο του Villa Antonis στην Πάργα (50€ το δίκλινο superior δίκλινο).

Στη Λευκάδα



Ένα από τα μόνα δύο ελληνικά νησιά στα οποία δεν χρειάζεται καράβι για να φτάσεις, τυγχάνει να έχει και μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου. Προσθέστε και τις σούπερ χαμηλές τιμές της διαμονής, και… έχετε ήδη φύγει.

Διαβάστε περισσότερα - Η Λευκάδα στα καλύτερά της

Πού βουτάμε; Πού δε βουτάμε! Πρώτο και καλύτερο το καρτποσταλικό Πόρτο Κατσίκι, με τα πιο τιρκουάζ νερά που έχετε δει ποτέ. Και μετά, οι φαντασμαγορικοί Εγκρεμνοί, τα Πευκούλια, τα σχεδόν μυστικά Περιγιάλι και Αγιοφύλλι, το κοσμοπολίτικο Κάθισμα, και άλλες τόσες που θα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Διαβάστε περισσότερα - Οι ωραιότερες παραλίες της Λευκάδας

Πού μένουμε; Στα προσεγμένα δωμάτια του Villa Ioli στην πόλη της Λευκάδας (48€ το δίκλινο) ή στα όμορφα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Αργώ στη Βασιλική (31€ το δίκλινο στούντιο).

Στη Ζαχάρω



Κάτι λιγότερο από τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα, τα παράλια της Ηλείας είναι η ανέγγιχτη πλευρά της Πελοποννήσου. Χωρίς θηριώδη resorts, χωρίς καρτποσταλικά χωριά, χωρίς κοσμοσυρροή, αλλά με την μαγική Αρχαία Ολυμπία και το καταπράσινο Δάσος της Φολόης σε απόσταση αναπνοής, και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας στα πόδια της.

Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Πού βουτάμε; Στην προαναφερθείσα παραλία, που μπορεί να την έχετε ακουστά ως «Καϊάφα» (οι Αθηναίοι, κατά βάση) ή ως «παραλία της/ του [εισάγετε εδώ όνομα παρακείμενου χωριού]». Πενήντα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, που καταλήγουν στο γαλάζιο του Ιονίου. Χωρίς πολλά – πολλά.

Διαβάστε περισσότερα - Οι ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου

Πού μένουμε; Στα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο του Olympion Village (30€ το δίκλινο) ή στα χρωματιστά δωμάτια του The Green Villa (35€ το δίκλινο).

Στη Γιάλοβα και την Κυπαρισσία



Η Μεσσηνία, και ιδιαίτερα το κομμάτι της που ακουμπά στο Ιόνιο, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη μια από τις ωραιότερες γωνιές της Πελοποννήσου. Γιατί πού αλλού συγκεντρώνονται καταρράκτες, γαλάζιες λίμνες, φαντασμαγορικές πεζοπορικές διαδρομές, καταπληκτικές παραλίες και ταβερνάκια πλάι στο κύμα που σερβίρουν λιχουδιές να γλείφεις τα δάχτυλά σου;

Διαβάστε περισσότερα - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Πού βουτάμε; Κατ’ αρχάς, στην υπέροχη Βοϊδοκοιλιά, που έχει απαλή σαν πούδρα άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, και καμία «ανάπτυξη» να χαλάει το τοπίο. Στα υπέροχα νερά του Μαυροβουνίου, ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη. Και στην αμμουδερή απεραντοσύνη της Ελαίας, περί τα δέκα χιλιόμετρα μακριά από την Κυπαρισσία.

Διαβάστε περισσότερα - Οι ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου

Πού μένουμε; Στα άνετα και φωτεινά στούντιο Sani Kassimis στην Κυπαρισσία (40€ το δίκλινο) ή στα όμορφα, low budget διαμερίσματα John and Jenny’s στον Άγιο Ανδρέα, 20 χιλιόμετρα έξω από τη Γιάλοβα (29€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί μέχρι τρία άτομα).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v