Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες στην Αττική

Θαλάσσια σπορ, ολοήμερα beach parties και κοκτέιλ δίπλα στο κύμα. Εντοπίσαμε μερικές από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες στην Αττική… μετά τιμών.
Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες στην Αττική
της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί να θέλεις να πας σε οργανωμένη παραλία; Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: Γιατί έχεις μαζί τα πιτσιρίκια, που κάπου μετά την δέκατη βουτιά αρχίζουν και βαριούνται, κι όταν βαριούνται γκρινιάζουν, και θέλουν ένα-δυο παιχνίδια να απασχοληθούν. Γιατί είσαι 20άρης, και αυτό που θέλεις από την παραλία των ονείρων σου δεν είναι η ησυχία σου, αλλά ωραίες μουσικές, καλά κοκτέιλ και κόσμος αρκετός για να αυξάνονται οι πιθανότητες νέας ενδιαφέρουσας γνωριμίας. Γιατί ωραίες οι ερημιές και η εξερεύνηση της αττικής ακτογραμμής για εκείνη τη μυστική παραλία, αλλά ορισμένες φορές ξυπνάς και εύχεσαι να γίνουν όλα μόνα τους: να σε περιμένει, ας πούμε, κάπου μια ξαπλώστρα με την σωστή σκιά κι ένας παγωμένος καφές ακουμπισμένος στο τραπεζάκι δίπλα της.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, και για άλλες τόσες που ίσως μας διαφεύγουν, καταλήξαμε στην παρακάτω λίστα με τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες της αττικής ακτογραμμής. 

Yabanaki
Ώρες λειτουργίας: 8.00-19.00
Εισιτήρια: 5€ τις καθημερινές (με δωρεάν σετ ξαπλώστρες), 6€ τα Σαββατοκύριακα (συν 10€ για ένα σετ ξαπλώστρες)

Στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, κεφάτο και πολύχρωμο, άριστα οργανωμένο αλλά και οικονομικότερο του ανταγωνισμού, το Yabanaki της Βάρκιζας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρία διαφορετικά beach bars που σερβίρουν δροσιστικά cocktails, επιλογές για water sports, τρία εστιατόρια και ένα ολοκαίνουριο παιδικό πάρκο. Θεματικά parties με Guest Djs και events υπόσχονται να προσθέσουν μια ιδιαίτερη νότα στα καλοκαιρινά μας απογεύματα. 

Καράβι
Ώρες λειτουργίας: 9.00-21.00
Εισιτήρια: Η είσοδος είναι δωρεάν (πληρώνετε 4€ για κάθε ξαπλώστρα)


Παράδεισος για τους Αθηναίους λάτρεις των beach και water sports, αλλά και για όσους θέλουν ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι στην παραλία, το Καράβι του Σχοινιά μαζεύει καθημερινά πλήθη (νεαρο)κόσμου. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και τέσσερα γήπεδα beach volley. Στις παροχές περιλαμβάνονται, επίσης, δωρεάν wi-fi, «σκιερό» parking και ναυαγοσώστης. 

Αστέρας Βουλιαγμένης
Ώρες λειτουργίας: 8.00-21.00
Εισιτήρια: 13€ τις καθημερινές, 23€ τα Σαββατοκύριακα

Ίσως η πιο φημισμένη από τις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, προσφέρει… όσα μπορεί να θέλετε σε μια οργανωμένη παραλία, και πολλά (μα πολλά) περισσότερα. Δράση στο νερό και στην άμμο, water sports, μαθήματα yoga και pilates από το Holmes Place που λειτουργεί εδώ, τουρνουά βόλεϊ και beach games, περιποίηση ομορφιάς στο Orloff Spa και shopping στα καταστήματα της παραλίας, αλλά και gadgets και παιχνίδια με ελεύθερο Wi-Fi, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές κατά την διάρκεια της ημέρας. Μετά τη δύση του ηλίου, η παραλία παραμένει ανοιχτή και από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα όχι για κολύμπι, αλλά για μία απολαυστική εμπειρία στο εστιατόριο TGI Friday’s σε συνδυασμό με δωρεάν beach cinema. Είναι, πιθανότατα, η μόνη παραλία στην Ελλάδα με χώρους μη καπνιστών. 

Grand Beach Lagonissi 
Ώρες λειτουργίας: 9.00-20.00
Εισιτήρια: 8€ τις καθημερινές, 17€ τα Σαββατοκύριακα (συν 6€ και 11€ αντίστοιχα για το πάρκινγκ)

Άλλη μια παραλία συνώνυμο της πολυτέλειας, κρατά μαζί με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης τα σκήπτρα των οργανωμένων παραλιών της Αττικής εδώ και δεκαετίες. Στις παροχές της περιλαμβάνονται beach bars, γήπεδα τένις και beach volley, καταστήματα, μια εντυπωσιακή… πισίνα πάνω στη θάλασσα, κινηματογράφος, εστιατόριο και βέβαια τα αναμενόμενα δωρεάν wi-fi, ναυαγοσώστης, ντιζαϊνάτες ξαπλώστρες-ομπρέλες κλπ. Οι αθλητικοί τύποι θα εξασκήσετε εδώ τις ικανότητές σας στο θαλάσσιο σκι και το wakeboard. 

South Beach 
Ώρες λειτουργίας: από τις 10.00 μέχρι αργά (αναλόγως ημέρας και φιλοξενούμενου event)
Εισιτήρια: 4,50€ τις καθημερινές, 5,50€ τα Σαββατοκύριακα (συν 2,50€ για κάθε ξαπλώστρα)

Η Α’ Πλαζ της Βούλας βαφτίζεται φέτος… South Coast και «φρεσκάρεται» για να φιλοξενήσει ένα νέο πολυχώρο καλοκαιρινής διασκέδασης και χαλάρωσης που περιλαμβάνει καφέ, εστιατόρια, water sports, παιδότοπο και το S Beach Athens: Έναν συνδυασμό θάλασσας και πισίνας, που λειτουργεί από το πρωί με relaxing sundbeds, watersports, γήπεδα beach volley, ειδικούς χώρους για ρακέτες, pool side restaurant με πλούσιους γευστικούς συνδιασμούς, δροσιστικά cocktails και πολλά summer parties με DJs.

Αστέρας Γλυφάδας 
Ώρες λειτουργίας: 8.30-20.00
Εισιτήρια: 4€ τα Σαββατοκύριακα (ή 2€ αν είστε δημότες Γλυφάδας)


Πιθανότατα η μεγαλύτερη (η χωρητικότητά της ανέρχεται στα 5.000 άτομα) και ίσως η δημοφιλέστερη των οργανωμένων παραλιών της Αττικής, ο Αστέρας έχει κάτι για όλους: και απέραντη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και café και bars (Balux Home Project, με γευστικές επιλογές και επιτραπέζια για την παρέα, Balux Café by the Pool, για έξτρα αίσθηση καλοκαιρινού glam και Baluxaki για τα πιτσιρίκια) και γήπεδα beach volley και beach soccer για να ξεσκουριάζουμε, και Akanthus και Thalassa, για να ξενυχτήσουμε μετά τις βουτιές.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v