Υπέροχες παραλίες για βουτιές στον βορρά της Αττικής

Θέλετε βουτιές από βραχάκια; Θέλετε γυμνισμό; Μήπως κάτι που να θυμίζει... Πήλιο; Πέντε «βόρειες» παραλίες για κάθε (σας) γούστο.
Υπέροχες παραλίες για βουτιές στον βορρά της Αττικής

Το μπανάκι στις νότιες παραλίες για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα μπορεί να μετατραπεί σε Οδύσσεια λόγω κίνησης. Κανένα πρόβλημα. Επιλέγουμε πέντε «βόρειες» παραλίες για μπανάκι και όλα καλά!

Το Μικρό Σέσι έχει μεγάλη ομορφιά

Φωτό: Κωνσταντίνος Καλτσής | Google Maps

Ψιλό βοτσαλάκι, πεντακάθαρα νερά, δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα για την απαραίτητη σκιά και σκηνικό βγαλμένο από τη Γαλάζια Λίμνη με ολίγη παραπάνω πολυκοσμία τα Σαββατοκύριακα. Στο Μικρό Σέσι, δίπλα ακριβώς από το Μεγάλο, θα βρείτε καντίνα για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, και ελάχιστες ομπρέλες αν δεν προλάβετε ελεύθερο αρμυρίκι.

Το ίδιο και το Μικρό Πήλιο

Το έκανε διάσημο το viral video του Haanity (που φτιάχνει απίστευτα drone videos). Το βρίσκουμε ανάμεσα στις παραλίες του Βαρνάβα και των Αγίων Αποστόλων Αττικής και θυμίζει σκηνικό… πηλιορείτικο, εξ ου και το όνομά του: Γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο και πεύκα που φτάνουν ως το κύμα. Η πρόσβαση είναι δύσκολη, μόνο με τα πόδια μέσα από το δάσος, ή διά θαλάσσης.

Στα Δικαστικά δε θα σας καταδικάσει κανείς



Λίγο μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα, τα Δικαστικά είναι ό,τι πρέπει για βουτιές από τα βράχια (βλ. Λιμανάκια Βουλιαγμένης) και για λουόμενους που δεν έχουν πρόβλημα να ξαπλώσουν σε στιλ… χταποδιού στον ήλιο. Αποζημιώνουν όμως με πεντακάθαρα νερά, γαλήνια ατμόσφαιρα και βυθό που φτάνει σε μεγάλο βάθος και είναι ιδανικός για όσους αρέσκονται στις καταδύσεις. Απαραίτητο το αντηλιακό μιας και δεν υπάρχει ίσκιος ούτε για αστείο.

Στον Ραμνούντα θα βουτήξεις στα αρχαία

Διπλό το καλό εδώ, μιας και συνδυάζουμε βουτιές με αρχαία ιστορία. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα απλώνεται σε έναν λοφίσκο τριάντα μέτρων, πολύ κοντά στη θάλασσα και περιλαμβάνει –πέρα από τα απομεινάρια του ναού της Νέμεσης– το φρούριο με το τείχος που περιβάλλει τον οικισμό, μικρά ιερά, το θέατρο και το γυμνάσιο της πόλης. Η ομώνυμη παραλία ακριβώς από κάτω του προτιμάται από γυμνιστές, είναι πεντακάθαρη, ήρεμη και με κρυστάλλινα νερά. Για να την προσεγγίσετε παρκάρετε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και συνεχίζετε με τα πόδια. Δείτε τον χάρτη εδώ

Και στον Βαρνάβα σε κρυστάλλινα νερά

Φωτό: Trip2Athens

Έχει κρυστάλλινα νερά, τόσο διάφανα που σχεδόν ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην Αττική, ψιλό βοτσαλάκι, παχουλά αρμυρίκια για σκιά και πανεύκολη πρόσβαση –ο δρόμος είναι ακριβώς δίπλα της. Δεν είναι μεγάλη σε πλάτος, είναι όμως σχετικά ήσυχη, και χωρίς ξαπλωστρομπρέλες να σου χαλάνε το τοπίο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v