Τέλειες παραλίες για να αράξεις με κιθάρες και μπύρες

Μόνο το «να μ’ αγαπάς» μην τραγουδάτε παιδιά. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Οι παραλίες της Αθήνας που είναι τέλειες για το βραδινό σας άραγμα.
Τέλειες παραλίες για να αράξεις με κιθάρες και μπύρες
Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα είναι να πάρεις την παρέα και να πάτε να την πέσετε βραδάκι καθημερινής σε κάποια παραλία, για βουτιές στο φεγγαρόφωτο και αυτοσχέδια “beach party” με μπύρες και κιθάρες.

Τα… πρόστιμα μόνο να έχετε στο νου σας:



Και το πού θα πάτε άφησέ το πάνω μας.

Θα ξεκινήσουμε από την κλασικότερη των κλασικών παραλιών για βραδινό μπάνιο, το Καβούρι, με την τέλεια αμμουδιά του, τα ρηχά νερά, το νησάκι απέναντι που πας και κολυμπώντας (και περπατώντας μέσα στο νερό βασικά) και τη μεγάλη έκταση που εγγυάται πως παρ’ όλη τη βραδινή πολυκοσμία μια γωνίτσα θα τη βρείτε αν θέλετε να απομονωθείτε.

Εξίσου μεγάλη, και με σαφώς λιγότερο κόσμο τα βράδια, είναι η παραλία της Αναβύσσου, που έχει επίσης άμμο έξω και μέσα στο νερό (σημαντικό για να μην τρως τα μούτρα σου σε βραχάκια καθώς μπαίνεις) συν την πάντα εκτιμητέα αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου μακριά από την πόλη.

Αν πάλι δεν είστε για να απομακρύνεστε πολύ, καθότι Αύγουστος-Αύγουστος αλλά έχετε και δουλειές την άλλη μέρα, ωραιότατες επιλογές είναι η παραλία της Εδέμ, στο ελεύθερο κομμάτι της, και η αμμουδιά της Γλυφάδας. Μόνοι εδώ δεν θα είστε (ειδικά η Γλυφάδα μαζεύει κόσμο και λαό τα βράδια) αλλά αν η κοσμοσυρροή δεν σας ενοχλεί –ίσα ίσα, σας θυμίζει κάτι από εφηβικά beach party– αμφότερες είναι αμμουδερές, με ρηχά νερά και εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο, για να μην σκαρφαλώνετε βραχάκια ή/και σκουντουφλάτε σε μονοπάτια βραδιάτικα.

Οι ρομαντικές ψυχές, που θέλουν τον κατά το δυνατόν πιο έναστρο αττικό ουρανό, βάζουν πλώρη για τα Πευκάκια του Σχινιά, όπου η σχετική έλλειψη φωτορύπανσης εξασφαλίζει περισσότερα αστέρια, το πευκοδάσος κερνάει άφθονη δροσιά (σε σημείο να θέλεις ίσως ένα δεύτερο, στεγνό μαγιό κι ένα καφτάνι να το ρίξεις πάνω σου όταν βγεις από την θάλασσα) και η γιγάντια έκταση της αμμουδιάς εγγυάται πως κοντά σε άλλη παρέα δεν θα είστε, παρά μόνο αν το θέλετε.

Στο Πόρτο Ράφτη, η Ερωτοσπηλιά είναι ένα μόνιμο beach party κάθε βράδυ (πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται οι μουσικές σας ανησυχίες να βρουν ανταγωνισμό –ή πιθανά ντουέτα) είναι όμως και πανέμορφη και σούπερ παρεΐστικη, ενώ το Πανόραμα, κάτω από το ομώνυμο ταβερνάκι, είναι πιο ήσυχο, με ωραία αφράτη αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, έναν ελαφρύ αλλά πάντα χρήσιμο φωτισμό, και άμεση πρόσβαση σε παγωμένες μπύρες, γιατί δεν θέλουμε όλοι να κουβαλάμε ψυγειάκια στις παραλίες.

Τέλος, η τέλεια περίπτωση αστικής παραλίας είναι τα Βοτσαλάκια του Πειραιά, ακριβώς κάτω από τον λόφο της Καστέλλας, τα ρηχά νερά των οποίων είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές σου βουτιές, η δε δημοτικότητά τους παρέχει αυξημένες πιθανότητες παρεΐστικων συγχωνεύσεων και νέων γνωριμιών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v