5 μέρη που αξίζει να δεις με ξεναγό

Υπάρχουν κάποια μέρη με τόση Ιστορία, τόσα μυστικά, που δεν είναι αρκετό απλώς «να τα δεις». Αξίζει να τα επισκεφθείς με ξεναγό για να μάθεις τα πάντα γι’ αυτά.
5 μέρη που αξίζει να δεις με ξεναγό

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών μάλιστα, έχει μια ωραιότατη μηχανή αναζήτησης ξεναγών για κάθε περιοχή της Ελλάδας. Συγκεκριμένα εδώ, πατώντας σε κάθε περιοχή ή αναζητώντας πληροφορίες ανά ξεναγό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να σας δώσουν διαθεσιμότητες και τιμές. Επίσης τα Safran Guided Tours πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε πολλά μέρη της χώρας (Μυκήνες, Ναύπλιο, Τίρυνθα, Επίδαυρο, Νεμέα, Αθήνα, Ολυμπία, Κόρινθο) με ιδιωτικό ξεναγό στη διάθεσή σας, κατόπιν συνεννόησης.

Μυκήνες

Το βασίλειο του Αγαμέμνωνα κυριάρχησε στον κόσμο του 15ου ως 11ου αιώνα π.Χ., ενώ οι ανασκαφές αποκάλυψαν μεταξύ άλλων τον περίφημο θολωτό τάφο (τον «Θησαυρό του Ατρέα»), την Πύλη των Λεόντων, είσοδο της Ακρόπολης με τα κυκλώπεια τείχη, τους ταφικούς περιβόλους που βρήκε ο Ερρίκος Σλήμαν, το Μέγαρο των βασιλέων και πινακίδες γραμμικής Β. Αξίζει να τις επισκεφθείτε με ξεναγό, γιατί δυστυχώς δεν έχουν διασωθεί παρά ελάχιστα τμήματα αυτού του μεγάλου πολιτισμού, τον οποίο ο ειδικός μπορεί να σας αναλύσει για να κατανοήσετε το μέγεθος της σημασίας του.
Διαβάστε περισσότερα – Μυκήνες: Ταξίδι στην πόλη του Αγαμέμνονα 

Φαιστός

Στην κοιλάδα της Κάτω Μεσαράς, ανάμεσα στον Ψηλορείτη, τα Αστερούσια και τα Λασιθιώτικα βουνά, βρισκόταν η Φαιστός, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορο της Φαιστού, δεύτερο σε μέγεθος μετά από αυτό της Κνωσού, σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το μέρος όπου βασίλεψε η δυναστεία του Ροδάμανθυ, γιου του Δία και αδελφού του Μίνωα. Το ανάκτορο θεωρείται τυπικό δείγμα μινωικής αρχιτεκτονικής, από το οποίο σήμερα δεν διασώζονται παρά λείψανα του παλιού και νέου ανακτόρου. Η είσοδος στοιχίζει 8€.
Μάθετε περισσότερα για τη Φαιστό εδώ.

Δήλος

Το καραβάκι από τη Μύκονο θα σας αφήσει στον παράδεισο των αρχαιολόγων: Ένα κυκλαδονήσι ακατοίκητο, κηρυγμένο ολόκληρο αρχαιολογικός χώρος, εκεί όπου μέχρι τον 1ο αιώνα π.Χ. ζούσαν χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Μεσόγειο. Το Απολλώνιο Ιερό, τα μνημεία της ελληνιστικής πόλης, αλλά κυρίως η «ουτοπία» της αρμονικής συνύπαρξης κατοίκων από διαφορετικούς πολιτισμούς που έγινε εδώ πραγματικότητα, θα φορτίσουν με νόημα την επίσκεψή σας μόνο αν έχετε κάποιον έμπειρο ξεναγό μαζί σας για να σας εξηγεί. Η είσοδος στο νησί στοιχίζει 12€ και περιλαμβάνει και το μουσείο του νησιού. 
Διαβάστε περισσότερα - Δήλος: Ο Απόλλωνας δε μένει πια εδώ

Δελφοί


Τα μνημεία του δεν είναι «αόρατα ερείπια» όπως σε περιπτώσεις άλλων αρχαιολογικών χώρων, αλλά η επίσκεψη με ξεναγό αξίζει, καθώς τα μνημεία και το Μαντείο συνοδεύονται από «τόνους» ιστορικών και μυθολογικών λεπτομερειών, που εξηγούν γιατί οι Δελφοί είναι ο πιο ατμοσφαιρικός αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας και ο «ομφαλός της Γης». Η ενιαία είσοδος στοιχίζει 12€.
Διαβάστε περισσότερα – Δελφοί: Κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι μόνο 

Ελευσίνα
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας είναι ένας από τους σημαντικότερους στον ελλαδικό χώρο, αφού εδώ τελούνταν τα περίφημα Ελευσίνια Μυστήρια, με πομπή που ξεκινούσε από την Αθήνα και έφτανε ως εδώ για τη μεγάλη γιορτή. Είναι μεγάλος, καλοδιατηρημένος, αλλά με έναν ξεναγό θα νιώσετε να «ζείτε» βήμα προς βήμα τη διαδικασία των Μυστηρίων, περιδιαβαίνοντας την Ιερά Αυλή στην οποία καταλήγει η Ιερά Οδός, περνώντας τα προπύλαια και εξερευνώντας το Τελεστήριο, το ανάκτορο και Πλουτώνειο, την είσοδο του κάτω κόσμου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, εντός του αρχαιολογικού χώρου, θα δείτε τα ευρήματα των ανασκαφών από το Ιερό της Δήμητρας και το Νεκροταφείο της πόλης. Η είσοδος κοστίζει 6€.
Διαβάστε περισσότερα – Ανακαλύπτοντας την Ελευσίνα 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v