Οι ομορφότερες ευρωπαϊκές φοιτητουπόλεις

Πέντε πόλεις-διαμάντια στην Ευρώπη, που συνδυάζουν τα καλά πανεπιστήμια με τη νυχτερινή ζωή και την γραφική ομορφιά.
Οι ομορφότερες ευρωπαϊκές φοιτητουπόλεις
Μπολόνια, Ιταλία

Αποτελεί την παλαιότερη φοιτητούπολη του κόσμου, καθώς εδώ βρίσκεται το «αρχαιότερο» σε συνεχή λειτουργία πανεπιστήμιο του πλανήτη, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, που ιδρύθηκε το 1088. Στην γειτονιά του Πανεπιστημίου, στα βόρεια του κέντρου, οι δρόμοι είναι «ολοζώντανοι», τα café, οι τρατορίες, τα αρτιστίκ στέκια και τα μπαράκια αμέτρητα, ενώ η μεσαιωνική γοητεία των υπέροχων κτιρίων παντρεύεται με την φρεσκάδα του… international πληθυσμού. Πέρα από την νυχτερινή ζωή, οι φοιτητές απολαμβάνουν και την υπέροχη ιταλική κουζίνα. Η πόλη φημίζεται επίσης για τις βιβλιοθήκες της και την πολιτιστική ζωή της, ενώ το ιστορικό της κέντρο είναι στιλάτο και χάρμα οφθαλμών.
Διαβάστε περισσότερα – Στην Μπολόνια θα ζήσεις την ντόλτσε βίτα 

Βαρσοβία, Πολωνία

Διαθέτει 34 πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολλέγια, 79 ερευνητικά κέντρα και έχει ίσως το χαμηλότερο κόστος ζωής από όλες τις μεγάλες φοιτητουπόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Η πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη μητρόπολη, με σύγχρονες ανέσεις, ένα μοντέρνο κέντρο γεμάτο ουρανοξύστες και υπαίθρια μπαράκια, αλλά και μια κουκλίστικη παλιά πόλη για γραφικές βόλτες. Τα έξοδα για ποτό και φαγητό είναι σχεδόν τα μισά σε σύγκριση με τα δεδομένα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ δεν λείπουν τα μεγάλα πάρκα και το πράσινο, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.
Διαβάστε περισσότερα – Βαρσοβία: Η Πολωνίας μας ξανασυστήνεται 

Ρεν, Γαλλία

Είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, αλλά έχει εντυπωσιακά μεγάλη αναλογία φοιτητών προς τον υπόλοιπο πληθυσμό της. Σε αυτή τη μικρή πόλη, τα μπαράκια στον ιστορικό δρόμο του St Michel ξενυχτούν σε τέτοιο βαθμό που οι ντόπιοι αποκαλούν τη γειτονιά «ο δρόμος της δίψας». Στη Ρεν λειτουργούν πάνω από 25 πανεπιστημιακά ιδρύματα και ινστιτούτα, ενώ το μεσαιωνικό της κέντρο είναι κουκλίστικο – και φυσικά το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το Παρίσι ή άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Βαρκελώνη

Ψηφίστηκε στις 20 πόλεις με την κορυφαία πανεπιστημιακή «κατάρτιση» στον πλανήτη, η καλύτερη στην Ισπανία και η όγδοη οικονομικά πιο προσιτή για σπουδαστές στον κόσμο. Η Βαρκελώνη, πέρα από τα δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα, διαθέτει και την μεσογειακή ζωντάνια, το κλίμα που δεν θα ξενίσει καθόλου τους Έλληνες, την σούπερ κουζίνα – τα τάπας και τα πίντσος είναι ιδανικά για φοιτητικά τσιμπούσια – ενώ, αν και η σύγκρουση της Καταλονίας με την κεντρική ισπανική διοίκηση μαίνεται, η πόλη έχει ανακτήσει τους κανονικούς της, άκρως θελκτικούς ρυθμούς.
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη 

Εδιμβούργο

Την καλύτερη ποιότητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Λονδίνο, δεν θα την βρείτε πουθενά αλλού παρά στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Το Εδιμβούργο βρέθηκε στην 33η θέση των κορυφαίων πόλεων για πανεπιστημιακή εκπαίδευση στον κόσμο, ενώ το κυριότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ψηφίστηκε 21ο καλύτερο στον πλανήτη. Το κόστος ζωής είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με πόλεις της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης και ο καιρός ελαφρώς πιο μουντός και κρύος, αλλά αυτό ισοσκελίζεται με τις «παροχές» της πόλης: Ένα γοητευτικό ιστορικό κέντρο με Κάστρα και λόφους με φοβερή θέα, δεκάδες φεστιβάλ και θεσμούς τεχνών και ακόμα περισσότερες pubs για να ξενυχτά το… διεθνές φοιτηταριό.
Διαβάστε περισσότερα – Εδιμβούργο: Πάμε Σκωτία; 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v