Τα φθηνότερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα

Οι ελληνικοί προορισμοί που συνδυάζουν υπέροχες παραλίες με φθηνά δωμάτια και λίγα ταξιδιωτικά έξοδα, για να μην σας βγουν… ξινές οι καλοκαιρινές διακοπές.
Τα φθηνότερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα
Θέλετε καλοκαιρινές διακοπές, αλλά όχι τσουχτερές τιμές. Κι όμως, αυτά τα δύο συνδυάζονται, αρκεί να επιλέξετε σοφά το μέρος των διακοπών σας. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τους ελληνικούς προορισμούς που «παντρεύουν» τα εξής πλεονεκτήματα: Χαμηλό ή μηδενικό κόστος ακτοπλοϊκών, πολλές εναλλακτικές επιλογές διαμονής, ώστε να βρείτε ευκολότερα δωμάτιο, και καλές τιμές.

Πήλιο



Έχουμε και λέμε: Δεν χρεώνεστε με ακτοπλοϊκά, δεν ξοδεύετε πολλή βενζίνη μιας και είναι εύκολα προσβάσιμο είτε από Αττική είτε από Θεσσαλονίκη, έχει εκπληκτικές παραλίες, αλλά και επιλογές διαμονής που γίνονται όλο και οικονομικότεροι όσο ανεβαίνετε προς τα ορεινά (μικρή η θυσία, αν μας ρωτάτε, να μένετε σε πανέμορφους οικισμούς που δεν βρίσκονται πάνω στη θάλασσα αλλά απέχουν ελάχιστα λεπτά από αυτή).
Οικονομική διαμονή: Για περισσότερη οικονομία, λοιπόν, η πρώτη επιλογή είναι ορεινά χωριά, όπως η Πορταριά, η Μακρινίτσα, ο Άγιος Δημήτριος, που διαθέτουν δίκλινα την «υψηλή περίοδο» από 30€. Δεύτερη λύση είναι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί από την πλευρά του Παγασητικού και όχι του Αιγαίου, όπως η Άφησσος, τα Καλά Νερά και η Μηλίνα, με εξίσου χαμηλές τιμές, από 25-30€ το δίκλινο.
Περισσότερες επιλογές για διαμονή και φαγητό: Το Πήλιο στα καλύτερά του

Δυτική Πελοπόννησος



Είναι κοντά στην Αθήνα, διαθέτει τιρκουάζ ιόνια νερά στις παραλίες της και δεκάδες παραθαλάσσιους οικισμούς για να επιλέξετε, από τον Καϊάφα ως την Φοινικούντα. Οι τιμές στα ταβερνάκια είναι επίσης πολύ πιο λογικές σε σύγκριση με τις ακριβές Κυκλάδες – κυμαίνονται σταθερά στα 15-20€ το άτομο για πλήρες γεύμα.
Οικονομική διαμονή: Δυσκολότερα (και ακριβότερα, κατά κανόνα) θα βρείτε δωμάτια στους μεγάλους, πιο «γνωστούς» οικισμούς της Δυτική Πελοποννήσου, όπως η Κυπαρισσία, η Γιάλοβα, η Πύλος και η Μεθώνη. Εφόσον έχετε αυτοκίνητο, προτιμήστε τους μικρότερους οικισμούς και τα ενοικιαζόμενα ή τα ξενοδοχεία στις ακτές ανάμεσά τους, όπως στο Πετροχώρι, το Βρωμονέρι, τη Μαραθούπολη και τα πέριξ της Κυπαρισσίας, ως το Καλό Νερό και την Ελαία, όπου εντοπίσαμε δίκλινα που, για την υψηλή περίοδο, κινούνται γύρω στα 50-60€.
Περισσότερες επιλογές για διαμονή: Υπέροχα δωμάτια ως 40€ στην Πελοπόννησο  

Ζάκυνθος και Λευκάδα



Από το λιμάνι της Κυλλήνης, το εισιτήριο στοιχίζει λιγότερο από 9€ για Ζάκυνθο, ενώ η Λευκάδα αποτελεί την πιο IX-friendly λύση των Επτανήσων, αφού σας απαλλάσσει εντελώς από το κόστος και την ταλαιπωρία του πλοίου. Και, εκτός του ότι διαθέτουν μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές παραλίες ολόκληρου του πλανήτη, καταφέρνουν να έχουν πάντα διαθέσιμα και δωμάτια σε χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με έρευνα της Trivago, αυτή τη στιγμή το μέσο δωμάτιο στην Λευκάδα στοιχίζει 55€ και στη Ζάκυνθο 69€, την ίδια στιγμή που Μύκονο και τη Σαντορίνη ο μέσος όρος είναι 217 και 201€ αντίστοιχα.
Οικονομική διαμονή: Στη Ζάκυνθο, τα φθηνότερα δωμάτια εντοπίζονται σε περιοχές όπως ο Αλικανάς, ο Λαγανάς και το Κερί, με δίκλινα που για την υψηλή περίοδο ξεκινούν από τα 30€. Στην Λευκάδα, αναζητώντας δωμάτια για την υψηλή περίοδο, εντοπίσαμε αξιοπρεπείς επιλογές που κυμαίνονται στα 40€ σε όλους τους οικισμούς του νησιού.
Περισσότερες επιλογές για διαμονή και φαγητό - Ζάκυνθος: Πέρα από το Ναυάγιο / Η Λευκάδα στα καλύτερά της

Ρόδος



Μπορεί να είναι μακριά, αλλά ο ανταγωνισμός έχει ρίξει ιδιαίτερα τις τιμές των αεροπορικών συνδέσεων, με αποτέλεσμα οι καλοκαιρινές πτήσεις να ξεκινούν από 41€ μετ’ επιστροφής – και ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί. Αυτό που μας εντυπωσιάζει όμως στην περίπτωση της Ρόδου είναι η μεγάλη γκάμα δωματίων σε οικονομικότατες τιμές ακόμα και την υψηλή περίοδο: Με μια απλή αναζήτηση στις μηχανές εύρεσης καταλυμάτων θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δίκλινα δωμάτια με τιμή κάτω των 20€(!). Τέτοιες τιμές, μέχρι 40€, θα βρείτε εύκολα σε μικρούς οικισμούς όπως ο Αρχάγγελος, η Ασγουρού και – όπως θα περίμενε κανείς – το Φαληράκι, που συγκεντρώνει την πλειονότητα των καταλυμάτων του νησιού των Ιπποτών.
Περισσότερες επιλογές για διαμονή και φαγητό - Τα best of του Νησιού των Ιπποτών

Κρήτη



Εξίσου οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις έχει η Αθήνα με το Ηράκλειο και τα Χανιά (από 85€ με βαλίτσα και από 47€ μετ’ επιστροφής χωρίς βαλίτσα αντίστοιχα), ενώ οι επιλογές από εκεί είναι τόσες πολλές που η αναζήτηση καταλύματος είναι εύκολη υπόθεση. Επιλέγετε έναν οικισμό ως βάση και ξεκινάτε τις εξερευνήσεις σε ένα νησί… που κάνει για δέκα.
Οικονομική διαμονή: Στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, τα δίκλινα την υψηλή περίοδο ξεκινούν από τα 30€, και αποτελούν εξαιρετική βάση για εξερευνήσεις. Εξίσου φθηνά, ή ακόμη και περισσότερο, θα βρείτε τα δωμάτια σε μικρότερους οικισμούς γύρω από αυτές τις πόλεις, από την Χερσόνησο Ηρακλείου και τα Μάλια, μέχρι τον Κίσσαμο ή τα ορεινά χωριουδάκια των Χανίων όπου το κόστος κυμαίνεται στα 30-40€ για το δίκλινο.
Περισσότερες επιλογές για διαμονή και φαγητό στην ΚρήτηΧανιά: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου / Σαλπάρουμε για Ηράκλειο / Ρέθυμνο: Βόλτες και βουτιές με φόντο το Κάστρο  

Extra tips για ακόμη πιο οικονομικές διακοπές:
-Πέραν των πιο πάνω, επιλέξτε πιο εναλλακτικά, μικρά ή μακρινά νησιά, όπου κατά κανόνα τα δωμάτια είναι πιο οικονομικά (π.χ. Βόρειο Αιγαίο, Νίσυρος, Αλόννησος, Μικρές Κυκλάδες, Γαύδος κ.ο.κ.)
-Συγκρίνετε τιμές αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιριών όπως τις συγκεντρώσαμε στα αντίστοιχα αφιερώματα του in2life
-Επωφεληθείτε από τις προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιριών – τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ
-Σκεφθείτε τη λύση του camping
-Αν επιλέξετε Κυκλάδες, μείνετε εκτός Χώρας ή φροντίστε να πάρετε άδεια εκτός υψηλής περιόδου
-Αν η θάλασσα δεν είναι… προαπαιτούμενο για εσάς, εξετάστε τη λύση των ορεινών διακοπών, σε προορισμούς όπως τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα ή ο Όλυμπος, όπου τα δωμάτια αυτή την εποχή είναι πιο οικονομικά σε σχέση με την χειμερινή περίοδο
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v