Τι να τσεκάρετε πριν κλείσετε δωμάτιο

Αποφασίσατε να κλείσετε δωμάτιο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την κράτηση.
Τι να τσεκάρετε πριν κλείσετε δωμάτιο
Η περίοδος των κρατήσεων στους καλοκαιρινούς προορισμούς έχει ήδη ξεκινήσει και η αναζήτηση δωματίων/ξενοδοχείων παίρνει… φωτιά. Για να μην καείτε όμως, οφείλετε να ελέγξετε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή.

Ιδού ένας χρηστικός δεκάλογος πριν κάνετε την πολυπόθητη κράτηση.

Διαβάστε τα reviews

Ένα από τα πολλά καλά που μας έφερε το Ίντερνετ είναι η δυνατότητα προσθήκης αξιολογήσεων για τα πάντα. Εκμεταλλευτείτε την και «σαρώστε» ταξιδιωτικά sites τύπου Booking για κριτικές. Εκεί θα δείτε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι όσον αφορά τις υπηρεσίες που φέρεται ότι προσφέρει το κατάλυμα, αλλά και πολύτιμες συμβουλές από άλλους χρήστες.

Προσοχή στις ώρες check in

Κάθε ξενοδοχείο έχει τις δικές του ώρες check in και check out. Ελέγξτε τις πριν κλείσετε, εκτός κι αν θέλετε να περιπλανιέστε σαν τις άδικες κατάρες στο καταμεσήμερο.

Και στην τοποθεσία

Κοιτάξτε αν το κατάλυμα βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης/περιοχής που θα μείνετε. Τα κεντρικά σημεία έχουν στα υπέρ την εγγύτητα στην πλειοψηφία των επιλογών διασκέδασης και σημείων ενδιαφέροντος για να μην γυρνοβολάτε με τα πόδια, όμως μπορεί να είναι και αρκετά φασαριόζικα. Η επιλογή δική σας.

Η καλή μέρα…

…φαίνεται (και) από το πρωινό. Αν είστε πρωινοί τύποι, τσεκάρετε αν στην τιμή που δωματίου περιλαμβάνεται το πρώτο γεύμα της. Αν όχι, τότε συμφέρει οικονομικά να επιλέξετε το πακέτο που δεν θα σας αφήσει… αφάγωτους.

Η κουζίνα

Για τους φαν της έξτρα οικονομίας, ένα κουζινάκι στο δωμάτιο (ακόμα και δύο μάτια/φουρνάκι) και ένα ψυγείο μπορούν να σας γλιτώσουν από αρκετά έξοδα αν είστε… φαγανοί. Μοναδικό μείον, η λάντζα στο τέλος. Αλλά αυτό κανονίζεται.

Σήμα καμπάνα

Το δωρεάν wi-fi είναι (συνήθως) σιγουράκι πλέον, όμως κάνετε ένα κόπο να ρωτήσετε αν το σήμα είναι διαθέσιμο και στα δωμάτια, πλην του κεντρικού κτιρίου και των κοινόχρηστων χώρων για να μην καταλήξετε να ξοδεύετε ανελέητα το πακέτο δωρεάν MB του παρόχου σας.

Μα πού να παρκάρω;

Πάρκινγκ: πολύ σημαντικό «ατού». Ελέγξτε αν έχει και από αυτό, εκτός και αν αποφασίσετε ότι δεν θα πάρετε αυτοκίνητο μαζί και θα κινείστε μόνο με συγκοινωνίες. 

Βάλτε το pin παρακαλώ

Πολλά καταλύματα σε νησιά ή χωριουδάκια δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Επικοινωνήστε μαζί τους για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα πληρώσετε σε… είδος.

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα

Κλιματισμός, το άλφα και το ωμέγα για να μην κάνετε σάουνα στο δωμάτιο. Τσεκάρετε αν υπάρχει στα δωμάτια. Και λέγοντας «κλιματισμό» δεν εννοούμε ανεμιστήρα.

Είναι δικαίωμά του

Σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε ποια είναι τα δικαιώματά σας ως πελάτες για κρατήσεις/διαμονή σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει καταρτίσει αναλυτική λίστα που θα βρείτε εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v