Γνωρίστε την Καστοριά… τρέχοντας [Advertorial]

Ένας ημιμαραθώνιος και δύο αγώνες δρόμου μας προκαλούν αυτό το Σαββατοκύριακο να γνωρίσουμε την μαγευτική πόλη της Καστοριάς… εν τάχει.
Γνωρίστε την Καστοριά… τρέχοντας [Advertorial]
Το Run Greece, τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Wind, σας το συστήσαμε την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας μια βόλτα στη μαγευτική παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο ΣΕΓΑΣ μας καλεί να γνωρίσουμε… τρέχοντας άλλη μία υπέροχη ελληνική πόλη: την Καστοριά.

Γνωριμία με την Αρχόντισσα της Λίμνης

Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με καταπληκτικές τοιχογραφίες του 10ου και 11ου αιώνα, και επιβλητικά Αρχοντικά του 18ου και 19ου αιώνα, μαρτυρούν με την πρώτη ματιά τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Όμορφη και κοσμοπολίτικη η Καστοριά, καθρεφτίζεται στα νερά της Λίμνης Ορεστιάδας, μιας από τις ομορφότερες λίμνες των Βαλκανίων που έχει χαρακτηριστεί «μνημείο φυσικού κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού. Γύρω της απλώνεται ένας πλούσιος υδροβιότοπος, με σπάνια είδη πουλιών.

Μετά από περιπλανήσεις στα πλακόστρωτα των δρόμων της, στο Ιστορικό της κέντρο το Ντολτσό ή το Απόζαρι ή στα υψώματα του Προφήτη Ηλία και του Αη Θανάση, σας περιμένει να γευτείτε την παραδοσιακή της κουζίνα, να επισκεφτείτε το πρόσφατα αξιοποιημένο Σπήλαιο του Δράκου, το μοναδικό στα Βαλκάνια πρότυπο Ενυδρείο με τα ψάρια του γλυκού νερού και πολλά Μουσεία (Βυζαντινό, Λαογραφικό, Ενδυματολογικό, Μακεδονικού Αγώνα).



Μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Καστοριάς, υπάρχει η αναπαράσταση του Νεολιθικού Λιμναίου Οικισμού (6000 πχ), όπου φιλοξενούνται το πρώτο οικομουσείο της χώρας μας καθώς κι ένας μουσειακός χώρος με εκθέματα από τις ανασκαφές, πιστή αναπαράσταση του λιμναίου οικισμού.

Ο αγώνας δρόμου Run Kastoria

Η διοργάνωση του Run Kastoria θα περιλαμβάνει έναν ημιμαραθώνιο, δύο αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, και ένα αγώνα δρόμου για παιδιά.

Οι εγγραφές γίνονται στα Γραφεία της ΕΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (Αγ. Αθανασίου 36) στην πόλη της Καστοριάς. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 24670-23555, καθημερινές από τις 09.00 έως τις 16.00. Για να κατεβάσετε τη φόρμα εγγραφής κάντε κλικ εδώ



Δώρα και προσφορές από τη Wind για τους δρομείς

Στο πλαίσιο της χορηγίας της στο Run Καστοριά, η WIND για την ημέρα του αγώνα προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα ειδικό τεχνικό t-shirt και καπέλο ενώ για τη διεξαγωγή των Αγώνων η εταιρία καλύπτει πλήρως τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του ΣΕΓΑΣ.
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας στο Run Καστοριά και δείτε τους χάρτες διαδρομής των 5χλμ., και των 10χλμ στο κέντρο της πόλης εδώ.

Πού θα φάτε

Στο OuzoTherapy, στο καλύτερο σημείο της νότιας παραλίας, θα απολαύσετε νόστιμες ελληνικές γεύσεις σε παραδοσιακό σκηνικό, έχοντας πολλές πιθανότητες να πετύχετε και κάποιο live. Στο Αλλοτινό, θα πιάσετε τραπέζι για τσίπουρο και μεζεδοκατάσταση αλά παλαιά, ενώ στο Στέκι, ο κύριος Νίκος –σημαντική… μορφή της περιοχής- θα σας σερβίρει εξαιρετικά κρεατικά στη σχάρα και μερικές νόστιμες δημιουργικές γεύσεις, όπως το χοιρινό του με τα δαμάσκηνα.

Στην βόρεια παραλία, θα γευθείτε πιο δημιουργική κουζίνα και πιο gourmet πιάτα στο bistro-restaurant Γράδα, ενώ στην καρδιά της πόλης, θα εντοπίσετε το καφενείο-ουζερί του κυρίου Σπύρου, που εγκατέλειψε την Αθήνα για χάρη της Καστοριάς, και σερβίρει ουζομεζέδες με συμπάθεια στην πλατεία Δαβάκη. Σε όλα τα παραπάνω, υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο ή και λιγότερο στις περιπτώσεις των μεζέδων που θα συνοδεύουν το τσίπουρο ή το κρασί σας –οι τιμές εδώ παραμένουν προσιτές.

Πού θα μείνετε

- Στο πανέμορφο νεοκλασικό Αρχοντικό της Βενετούλας στο γραφικό Ντολτσό, τα άνετα και ρομαντικά δωμάτια του οποίου αντικρίζουν κατάματα την λίμνη – από 50€ ανά διανυκτέρευση.

- Στα άνετα και μοντέρνα δωμάτια του Chloe Hotel, ενάμιση χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης με θέα στη λίμνη και το Βίτσι – από 60€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο.

- Στα κλασικά, παραδοσιακά δωμάτια του ξενώνα Filoxenia, στα «ψηλά» της Καστοριάς, από όπου φαίνεται πανοραμικά η πόλη και η λίμνη, η οποία απέχει μόλις 100 μέτρα από την περιοχή – από 45€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο.

- Στα αρχοντικά δωμάτια του ατμοσφαιρικού Hotel Doltso στην ομώνυμη περιοχή της παλιάς πόλης, με καλαίσθητες πινελιές και όλες τις ανέσεις – από 70€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v