Γνωρίστε τα Ιωάννινα… τρέχοντας [Advertorial]

Δύο αγώνες δρόμου μας προ(σ)καλούν για μια βόλτα… εν τάχει στα γραφικά σοκάκια και την μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων, αυτό το Σαββατοκύριακο.
Γνωρίστε τα Ιωάννινα… τρέχοντας [Advertorial]
Πώς θα σας φαινόταν να γνωρίσετε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας… εν τάχει; Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Wind, μας καλεί να τρέξουμε σε πέντε ελληνικές πόλεις, ξεκινώντας αυτήν την Κυριακή 19 Μαΐου, από τα Ιωάννινα. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου πέντε και δέκα χιλιομέτρων –για να επιλέξετε ανάλογα με τις αντοχές και την φυσική σας κατάσταση– ο οποίος θα μας οδηγήσει μέσα από τα πολύχρωμα δρομάκια της πόλης στην μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Αγώνας Παιδιών απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού). Η ώρα εκκίνησης για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ είναι στις 10:00 το πρωί, για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ στις 11.30 το πρωί, και για τον Αγώνα των Παιδιών, που καλύπτει περίπου 800 μέτρα, στις 11.30 το πρωί. Για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων οι δρομείς και περιπατητές θα έχουν συνολικό διαθέσιμο χρόνο 85 λεπτά, ενώ για αυτόν των 5 χιλιομέτρων 75 λεπτά.

Η τιμή της συμμετοχής στους αγώνες είναι 5€ για τους ενήλικες, και δωρεάν για τα παιδιά. Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε εδώ και να παραλάβετε τον αριθμό και το πακέτο συμμετοχής από το Κέντρο Εγγραφών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Μαΐου (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ)



Το πρόγραμμα Run Greece

Tο Run Greece είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Το Run Greece έχει αναφορά στον απλό πολίτη κατά κύριο λόγο και στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό «κέντρο» κάθε μεγάλης πόλης. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προσέγγιση απλών πολιτών, αρχάριων δρομέων και περιπατητών που θα τολμήσουν να συμμετάσχουν στον Αγώνα 5χλμ και θα βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Συγχρόνως όμως, διοργανώνονται και αγώνες 10χλμ για μυημένους δρομείς αλλά και αγώνες παιδιών για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Το Run Greece προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες μ’ αυτές του Κλασικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθηνών και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών/δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας.

Το Run Greece έχει στόχο τη μαζικότητα, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η μαγνητοσκοπημένη εκτεταμένη μετάδοση στιγμιότυπων από την τηλεόραση της ΕΡΤ), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και την ενίσχυση των σχέσεων των πολιτών και των παιδιών με τα σωματεία, τους συλλόγους και τις άλλες διοργανώσεις της περιοχής.

Η πόλη των Ιωαννίνων

Η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, χτισμένη στην όχθη της παραμυθένιας λίμνης Παμβώτιδας σε υψόμετρο 500 μέτρων, μαγεύει με την ομορφιά και τη ζεστή της ατμόσφαιρα. Μια ζωντανή πόλη με 100.000 κατοίκους, που κουβαλάει μια ιστορία αιώνων. Κάθε σοκάκι και πλατεία, κάθε σημείο της πόλης αντηχεί την μακραίωνη παράδοσή της.

Ο συνδυασμός αναρίθμητων ιστορικών μνημείων και μουσείων με ειδυλλιακά φυσικά τοπία είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της πόλης. Το κάστρο των Ιωαννίνων, η λίμνη με το νησάκι, το σπήλαιο, η ρομαντική παλιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια της και την εκλεκτή αγορά της καθώς και τα πολυάριθμα αρχοντικά προηγούμενων αιώνων που δεσπόζουν στην πόλη, είναι μερικά μόνο από τα highlights.

Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση, έντονη νυχτερινή ζωή και υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και απεριόριστες δυνατότητες για extreme sports σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες για τους τολμηρούς υπόσχονται να μην σας αφήσουν να βαρεθείτε ούτε λεπτό.

Πού θα φάτε: Δοκιμάζοντας ηπειρώτικες γεύσεις

Δοκιμάστε νόστιμα ψάρια για τα οποία φημίζεται η παραλίμνια περιοχή, παραδοσιακές ντόπιες χυλοπίτες, πεντανόστιμους μεζέδες αλλά και μοντέρνα κουζίνα σε ένα από τα εκατοντάδες μέρη για καλοφαγάδες στα Ιωάννινα. Γνωστό για την θέα, τις τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και για το σουβλάκι του είναι το «Σουβλάκι του βουνού».

Στο «Μπουκιά Μπουκιά» θα δοκιμάσετε μοντέρνα ελληνική κουζίνα στην καρδιά της πόλης, στην «Στοά Λούλη», (ένα ιστορικό χάνι που έγινε τράπεζα και στην συνέχεια εστιατόριο) οι μεζέδες συνδυάζονται με πιο εκλεπτυσμένους μουσικούς ήχους, ενώ στην παραλίμνια Ιθάκη, δεν θα βρείτε «πλαστικό, τουριστικό» φαγητό, αλλά εξαιρετικά πιάτα και τοπικούς μεζέδες. Σε όλα τα παραπάνω, οι τιμές κατ’ άτομο κυμαίνονται στα 15-20€.

Πού θα μείνετε

- Στα κουκλίστικα δωμάτια του Frontzou Politia, στο Λόφο της Αγίας Τριάδας, ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο των Ιωαννίνων. Οι τιμές ξεκινούν από 53€ το δίκλινο δωμάτιο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

- Στα λιτά αλλά περιποιημένα και οικονομικά δωμάτια του Κεντρικόν, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 50€ το δίκλινο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

- Στα πανέμορφα δωμάτια του Ξενώνα Πολιτεία, στις παροχές των οποίων περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, τηλεόραση LCD, παροχές για τσάι και καφέ και αίθριο με θέα στον κήπο. Οι τιμές ξεκινούν από 58€ το δίκλινο με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

- Στα πολυτελή δωμάτια του Anemolia Resort and Spa, στην Αμφιθέα, τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων. Οι τιμές ξεκινούν από 50€ για το δίκλινο με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Μεγάλες προσφορές και δώρα για τους δρομείς από την Wind

Η Wind συνεχίζει να ενισχύει τη διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την οποία έχει εισαγάγει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο, η WIND εκ μέρους κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στους αγώνες των 5 και 10χλμ. της Κυριακής 19 Μαΐου, θα προσφέρει 3€ υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η προσφορά θα γίνεται μόνο με τη συμμετοχή και απλά πατώντας τον ειδικό τάπητα που θα βρίσκεται στην Αψίδα που θα είναι τοποθετημένη λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Στον ρυθμό του Αγώνα Δρόμου 5 και 10 χλμ. Run Greece – Ιωάννινα βρίσκονται τα καταστήματα WIND με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Οι προσφορές ισχύουν αποκλειστικά στα καταστήματα WIND της πόλης (Δωδώνης 29 τηλ. 2651083192, Μιχ. Αγγέλου 6 τηλ. 2651023640και Ιωαννίνων 55, Ανατολή, τηλ. 2651068972) και απευθύνονται σε όλους, ιδιώτες και επαγγελματίες μέχρι και τέλος Μαΐου. Αναλυτικότερα:

• Για σύνδεση ή φορητότητα αριθμού από άλλο δίκτυο στα νέα συμβόλαια wind to all, για απεριόριστη ομιλία προς όλους, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν το smartphone που επιθυμούν ακόμα φθηνότερα ή εξασφαλίζουν Δωρεάν πάγιο για 1 μήνα.

•Για απεριόριστο ADSL Internet & δωρεάν εθνικές κλήσεις, τα καταστήματα WIND προσφέρουν το πρόγραμμα wind double play s, από 23,99€ μόνο 19,90€/μήνα και επιπλέον 120’ Δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις.

•Για Σταθερή, Κινητή & internet σε ένα πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το wind one L μόνο με 39,90€/μήνα από 64,90€.

•Ακόμα, με κάθε νέα σύνδεση καρτοκινητής WIND F2G, τα καταστήματα WIND προσφέρουν επιπλέον 300’ χρόνος ομιλίας προς όλους για 3 μήνες.

•Οι επαγγελματίες που επιθυμούν απεριόριστη τηλεφωνία και ADSL Internet μπορούν να αποκτήσουν το wind double play business με 1 μήνα δωρεάν πάγιο, έκπτωση 5€/μήνα και επιπλέον 50% έκπτωση στα πακέτα χρόνου ομιλίας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v