Διακοπές τελευταίας στιγμής: Οι αποδράσεις των (μη) φρονίμων

Ο καύσωνας σας απειλεί, όμως εσείς δεν έχετε προς το παρόν κανένα πλάνο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Μην αγχώνεστε. Μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για να οργανώσετε τις… όψιμες διακοπές σας όσο πιο οικονομικά γίνεται.
Διακοπές τελευταίας στιγμής: Οι αποδράσεις των (μη) φρονίμων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ενώ διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν έχετε κάνει κανένα σχέδιο, δεν έχετε κλείσει καν εισιτήριο και δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για το που θα σας βρει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος του Αυγούστου. Παράλληλα φυλάτε το επίδομα αδείας και τις οικονομίες του έτους ωσάν κόρη οφθαλμού σε περίπτωση που τελευταία στιγμή «κάτσει» κάποιος προορισμός. Σας καταλαβαίνουμε. Έτσι (θα έπρεπε) να είναι οι διακοπές, άλλο αν εμείς τις έχουμε μετατρέψει σε έναν αγώνα δρόμου για έγκαιρο κλείσιμο εισιτηρίων και έγκαιρη κράτηση δωματίου.

Μην αγχώνεστε λοιπόν και, αντίθετα, προετοιμαστείτε για τις ομορφότερες διακοπές που κάνατε ποτέ. Πώς; 

Μια τυπική διαδικασία

* Κλείστε τα εισιτήρια μέσω internet, για να πετύχετε καλύτερες τιμές. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε με πλοίο, αντί για αεροπλάνο, καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν το πλεονέκτημα να μην αλλάζουν τιμή ανάλογα με το πόσο έγκαιρα θα τα αγοράσετε. Οι ιστοσελίδες οι οποίες συγκεντρώνουν τιμές από πολλές εταιρείες και σας εμφανίζουν τις πιο οικονομικές είναι πλέον αρκετές και αξιόπιστες, επομένως τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να τις εμπιστευτείτε.

Ενδεικτικά, το Airtickets.gr εκτός από αεροπορικά, διαθέτει μια εξίσου καλή μηχανή αναζήτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, στο Viva.gr μπορείτε να τσεκάρετε δρομολόγια και τιμές, χωρίς αναγκαστικά να κλείσετε εισιτήρια online, ενώ το OpenSeas.gr είναι η πιο αξιόπιστη –και η πιο γρήγορη– μηχανή αναζήτησης δρομολογίων για όλα τα νησιά της Ελλάδας. Εκμεταλλευτείτε τις!

* Εξαιρετικές τιμές για ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τον κόσμο θα βρείτε και στις προσφορές των site LastMinute.gr και Pamediakopes.gr. Στο PameDiakopes μπορείτε, επίσης, να κάνετε κράτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ το LastMinute διαθέτει καλή υπηρεσία αναζήτησης πτήσεων με βάση την τιμή και την αεροπορική εταιρεία. Τέλος, το Booking.com είναι μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης και κράτησης ξενοδοχείων, η οποία μεταξύ άλλων σας επιτρέπει να αναζητήσετε δωμάτια σε προορισμούς με βάση την τιμή τους και αν επιλέξετε τα πιο οικονομικά.

* Αναζητήστε τις λεγόμενες «προσφορές τελευταίας στιγμής» στα σχετικά sites. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, πολλά καλά ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές των ελάχιστων δωματίων που έχουν μείνει διαθέσιμα, κυρίως λόγω ακυρώσεων. Στο Greeka.com βρήκαμε προσφορές για ξενοδοχεία για Μύκονο (από 92€ για ένα δίκλινο με πρωινό), Άνδρο (από 70€ για ένα δίκλινο), Νάξο (από 72€), Αλόννησο (από 34€), Αμοργό (από 50€, Κέρκυρα (από 64€), Χαλκιδική (από 50€), Σαντορίνη (από 35€), αλλά και μπόλικες προσφορές (από 20% έως 50%) σε last minute κρατήσεις για την περίοδο τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Στο Hotels.com βρήκαμε επίσης ελκυστικές προσφορές για Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, αλλά και Κωνσταντινούπολη με τιμές που ξεκινούν από 47 για ένα δίκλινο. 

Μα που να πάω;

Παντού. Όρεξη να έχετε για ψάξιμο. Αν πάντως δεν θέλετε να περάσετε τις διακοπές του Αυγούστου σε παραλίες που θα ψάχνετε απελπισμένα μερικά τετραγωνικά μέτρα να απλώσετε την πετσέτα σας και δεν ψήνεστε να προσλάβετε… ντετέκτιβ για να βρείτε διαθέσιμα δωμάτια, προτείνουμε μερικούς low profile προορισμούς:

Νίσυρο
Για την πανέμορφη καλντέρα, τους γραφικούς ορεινούς οικισμούς Εμπορειός και Νικειά, το ηφαιστειογενές τοπίο και τις εξωτικές παραλίες της, αλλά και τα παραδοσιακά μεζεδάκια που θα δοκιμάσετε στο Μπαλκόνι του Εμπορειού και στην Πόρτα στα Νικειά. Διαθέσιμα δωμάτια βρήκαμε στο Porfyris Hotel στο Μανδράκι (από 45€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και στο Argiri Hotel & Apartments στα Καρδάμαινα (από 40€ για ένα δίκλινο). 

Λευκάδα 
Για τις εκπληκτικές παραλίες της, την καταπράσινη ενδοχώρα, τα γραφικά ψαροχώρια και την κλασσική, επτανησιακή πρωτεύουσά της –που απαιτεί χρόνο και… περπάτημα για να την αγαπήσεις. Δωμάτια βρήκαμε στο Ionion Star Hotel (65€ για ένα δίκλινο) και στο Anthias Garden (65€ για ένα δίκλινο).

Αμοργό
Για τα καταγάλανα νερά της (και όποιος αμφιβάλλει μια βουτιά στην παραλία της Αγίας Άννας θα τον πείσει), την ιδιαίτερη χώρα, τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της και γιατί απέχει λιγότερο από έξι ώρες από το κλεινόν άστυ. Διαμονή στα συμπαθητικά Amaranto Rooms στην Αιγιάλη (65€ για ένα δίκλινο) και στο Aspes Village στην παραλία του Άγιου Παύλου (80€ για ένα δίκλινο).

Σκόπελο
Γιατί τα έχει όλα: και καταπράσινα δάση, και πεντακάθαρα νερά, και μαγευτικές παραλίες, και γραφικά χωριά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική και νυχτερινή ζωή. Επίσης, γιατί αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για τις ημερήσιες εκδρομές στο Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων. Τα Hotel Anelli (22€ για ένα δίκλινο ή 36€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και Denise Hotel (45€ για ένα δίκλινο με πρωινό) εξακολουθούν να διαθέτουν δωμάτια για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής. 

Καϊάφα
Για την απέραντη παραλία, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, το καταπράσινο πευκοδάσος, για την αίσθηση ελευθερίας του ελεύθερου κάμπινγκ και το μοναδικό προνόμιο που δίνει στη συμπαθέστατη ράτσα ταξιδιωτών που αντιπαθεί την οργάνωση το γεγονός ότι δε χρειάζεται να κλείσεις ούτε εισιτήριο ούτε δωμάτιο. Αν επιμένετε, διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν στο Kaiafas Lake Hotel (από 45€ για ένα στούντιο με πρωινό).

Κύθηρα
Για τις όμορφες παραλίες, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, το εξαιρετικό φαγητό, τα γραφικά τους χωριουδάκια και την πλούσια ιστορία της. Τελευταία δωμάτια σε αρκετά οικονομικές τιμές βρήκαμε στο Venardos Studios στην Αγία Πελαγία (50€ για ένα δίκλινο) και στο Kamares Apartments By v&a (από 60€ για ένα δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v