Τη σκηνή μας και… βουρ σε 10 νησιωτικά camping

Δροσερές καλημέρες με την αύρα της θάλασσας, αίσθημα ξενοιασιάς και φυσικών διακοπών, και -πάνω από όλα- οικονομία. Εσείς επιλέξτε το αγαπημένο σας νησί, σε Αιγαίο και Ιόνιο, και εμείς βάζουμε το camping.
Τη σκηνή μας και… βουρ σε 10 νησιωτικά camping
της Έλενας Μπούλια

Γιατί camping; Γιατί πουθενά αλλού δεν συνδυάζεται αρμονικότερα η άμεση επαφή με την φύση και την θάλασσα, και η οικονομία. Γιατί το αίσθημα του να κοιμάσαι με το μαγιό για να βουτήξεις κατευθείαν στην θάλασσα με τις πρώτες πρωινές ακτίνες δεν συγκρίνεται με τίποτα. Και γιατί, με 20-25 ευρώ την ημέρα, κανένα δίκλινο σε κανένα room to let δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την μαγευτική Χώρα της Ίου, τις πανέμορφες παραλίες της Νάξου, την γραφικότητα της πόλης των Χανίων ή τα μοναδικά αξιοθέατα της Κέρκυρας, τότε μιλάμε για τις τέλειες διακοπές… on a budget.

Δείτε τα δέκα καλύτερα camping στα αγαπημένα μας νησιά:

Κυκλάδες
Άνδρος, Camping Andros
(Γαύριο, τηλ. 22820 71444)
Σε απόσταση 500μ. από το λιμάνι της Άνδρου, το κάμπινγκ είναι «πνιγμένο» στο πράσινο, ενώ στο κέντρο του υπάρχει μία μεγάλη πισίνα. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε καφέ-εστιατόριο, mini-market, και όλες τις απαραίτητες παροχές, ενώ προσφέρεται και δωρεάν μετακίνηση από και προς το λιμάνι.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 6,50 ευρώ κατ’άτομο, 3,50 ευρώ για την σκηνή και 3 ευρώ ημερησίως για χρήση του ρεύματος.


Αμοργός, Camping Αιγιάλη
(Αιγιάλη, τηλ. 22850 – 73500)
Τοποθετημένο μόλις 100 μέτρα από την αμμουδερή παραλία της Αιγιάλης, το κάμπινγκ προσφέρει πολλές θέσεις με σκιά, καθώς και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Επίσης, στις εγκαταστάσεις υπάρχει bar και εστιατόριο, ενώ προσφέρεται βανάκι για την μεταφορά των επισκεπτών από και προς το λιμάνι.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 5,5 ευρώ κατ’άτομο, 4 ευρώ η σκηνή.

Ίος, Farout Club
(Μυλοπότας, τηλ. 22860-91468, 22860-92301 & 22860-92302)
Το Far Out Camping βρίσκεται στην παραλία του Μυλοπότα και πέρα από αμέτρητες θέσεις για σκηνές, προσφέρει ακόμα bungalows, έτοιμες στημένες σκηνές, καμπίνες αλλά και στέγαστρα από μπαμπού. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε εστιατόριο και μπαρ, ενώ δίπλα στην πισίνα σερβίρονται κοκτέιλ και καφέδες.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 8 ευρώ κατ’άτομο ημερησίως (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η σκηνή).


Πάρος, 
Surfing Beach Village και Camping
(Σάντα Μαρία, τηλ. 22840 52491-3)
Τοποθετημένο στην παραλία της Σάντα Μαρία, το Surfing Beach Club απευθύνεται σε όλους, αλλά ακόμα περισσότερο σε αυτούς που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ. Στην παραλία θα βρείτε εγκαταστάσεις για Wind Surf, αυτόνομη κατάδυση, σκι θαλάσσης, wakeboard, kneelboard, μπανάνα, σαμπρέλες, κανό και γήπεδο beach volley. Επίσης, στην ίδια παραλία υπάρχει μπαρ και εστιατόριο που λειτουργεί από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 7,50 ευρώ κατ’άτομο, 4 ευρώ η μικρή σκηνή (5,50 ευρώ η μεγάλη) και 4 ευρώ ημερησίως για χρήση ρεύματος.

Νάξος, Maragas Camping
(Αγία Άννα, τηλ. 22850 42552, 22850 42599)
Τοποθετημένο πάνω στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, το Maragas Camping είναι ένας καταπράσινος χώρος, στον οποίον θα βρείτε σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, μπαρ αλλά και παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Το κάμπινγκ απέχει 20 λεπτά από την Χώρα της Νάξου, αν χρησιμοποιήσετε την τοπική συγκοινωνία, η στάση της οποίας βρίσκεται στην είσοδό του.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 9 ευρώ κατ’άτομο, 2 ευρώ κατ΄άτομο για την σκηνή και 2,5 ευρώ ημερησίως για χρήση ρεύματος.

Κρήτη
Νεάπολη Λασιθίου, Σίσι Κάμπινγκ
(Σίσι Λασιθίου, τηλ. 28410 71247)
Τοποθετημένο στις παρυφές του παραδοσιακού παραθαλάσσιου χωριού Σίσι, το κάμπινγκ αυτό είναι ιδανικό για οικογένειες, αλλά και για παρέες, που αναζητούν χαλάρωση και ηρεμία. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε πισίνες για μικρούς και μεγάλους, σνακ-μπαρ δίπλα στην πισίνα, wi-fi και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Το κάμπινγκ βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Κρήτης, περίπου 40χλμ. ανατολικά από το λιμάνι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και περίπου 800μ. από το χωριό Σίσι, με το όμορφο λιμανάκι και τις εκλεκτές ψαροταβέρνες.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 6,90 ευρώ κατ’άτομο, 3,70 ευρώ για την σκηνή και 3,50 ευρώ ημερησίως για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Χανιά, Nopigia Camping
(Νοπήγια, Κίσσαμος Χανίων, τηλ. 28220 31111)
Το κάμπινγκ Νοπήγια βρίσκεται 20 λεπτά βορειοδυτικά από την πόλη των Χανίων και 5 λεπτά από την πόλη της Κισάμου, σε ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, πάνω στην θάλασσα. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας σκηνή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις τύπους σκηνών, οι οποίες ενοικιάζονται μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ θα βρείτε εστιατόριο, μπαρ, mini market, πισίνες για μικρούς και μεγάλους, παιδική χαρά, και τις λοιπές αναγκαίες παροχές.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 7 ευρώ κατ’άτομο, 4 ευρώ για μια μικρή σκηνή και 3,5 ευρώ ημερησίως για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Βορειοανατολικό Αιγαίο
Λέσβος, Μόλυβος Camping
(Μόλυβος, τηλ. 22530-71169, 22530-71079)
Το κάμπινγκ βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα, φυσικά τοπία του νησιού, στην περιοχή Μήθυμνα, και είναι περιτριγυρισμένο από δέντρα και λουλούδια. Απέχει μόλις μερικά απ΄την παραλία, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και τα περίφημα Ιαματικά Λουτρά της Εφταλούς, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 5 ευρώ κατ’άτομο, 2 ευρώ για μια μικρή σκηνή και 2,5 ευρώ ημερησίως για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Επτάνησα
Κέρκυρα, Roda Camping
(Ρόδα, τηλ. 26630 63120, 63209, 64258)
Στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και το ψαράδικο λιμανάκι της Ρόδας, και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας, το κάμπινγκ αυτό διαθέτει πισίνα, εστιατόριο, pool bar, σνακ-μπαρ, mini market, πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε ακόμα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, τένις, αλλά και μπιλιάρδα και τραπέζια πινγκ-πονγκ.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 6 ευρώ κατ’άτομο, 3,5 ευρώ για μια μικρή σκηνή και 3,80 ευρώ ημερησίως για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Λευκάδα, Poros Beach
(Πόρος, τηλ. 26450 95452)
Αν αναζητάτε ηρεμία, ξεκούραση και άμεση επαφή με τη φύση, το Poros Camping, τοποθετημένο πάνω στον ομώνυμο πανέμορφο κόλπο και σε απόσταση 25χλμ. από τα νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας, είναι ό,τι ακριβώς ονειρεύεστε. Στις εγκαταστάσεις, πέρα από σκιασμένες θέσεις για σκηνές, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, και bungalows στα οποία μπορείτε να μείνετε, καθώς και εστιατόριο, mini market, μπαρ, αλλά και μία μεγάλη πισίνα.
Ενδεικτικές τιμές Αυγούστου: 9 ευρώ κατ’άτομο, 5 ευρώ για μία μικρή σκηνή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v