Διακοπές τον Ιούνιο: Φθηνότερα από ποτέ

Κυκλάδες, Ιόνιο ή ηπειρωτική Ελλάδα; Επιλέγουμε πέντε αγαπημένους μας προορισμούς και τους επισκεπτόμαστε τον Ιούνιο, όταν οι θερμοκρασίες πραγματικά ανεβαίνουν και οι τιμές βρίσκονται στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.
Διακοπές τον Ιούνιο: Φθηνότερα από ποτέ
της Έλενας Μπούλια

Είτε επειδή δεν αντέχουμε άλλο χωρίς διακοπές, είτε επειδή, με όλα αυτά που ακούμε, ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει μέχρι τον Αύγουστο, αλλά σίγουρα επειδή αρνούμαστε να ξαναπληρώσουμε 300 ευρώ για ένα δίκλινο χωρίς θέα ή πρωινό, φέτος ετοιμαζόμαστε για διακοπές τον Ιούνιο.

Επιλέγουμε κάποιους από τους κατεξοχήν «ακριβούς» προορισμούς καθώς και κάποιους παραδοσιακά οικονομικότερους, ανακαλύπτουμε τα καταλύματα με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής και ετοιμάζουμε βαλίτσες, για να απολαύσουμε τα πιο ήσυχα μπάνια ενώ οι άλλοι θα «λιώνουν» στο γραφείο.

Μύκονος: Οι τιμές καλά κρατούν
Όσο κι αν μας εξοργίζουν οι παράλογα υψηλές τιμές στις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, η Μύκονος δεν παύει να είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, με εκπληκτικές παραλίες και μία υπερ-γραφική Χώρα που δεν χορταίνεις να περπατάς. Μερικές ημέρες διακοπών εκεί τον Ιούνιο είναι ο καλύτερος τρόπος γα να την απολαύσει κανείς.

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίων μετ’επιστροφής για τις ημερομηνίες 18 με 25 Ιουνίου, κατ’ άτομο:
Πλοίο:
111 ευρώ με ταχύπλοο και από 54 ευρώ με το «αργό»
Αεροπλάνο: 186,64 ευρώ

Διαμονή
*Manoula’s Beach Hotel: Βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη, σε απόσταση 4 χλμ. Από την Χώρα της Μυκόνου και όλα σχεδόν τα όμορφα διακοσμημένα δωμάτιά του απολαμβάνουν θέα στην θάλασσα. Διαθέτει πισίνα με θαλασσινό νερό και ένα παραλιακό εστιατόριο που σερβίρει σπεσιαλιτέ θαλασσινών πάνω στο κύμα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 784 ευρώ, περιλαμβανομένου πρωινού.

*Mykonos Ammos Hotel: Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία του Ορνού, με τα περισσότερα δωμάτιά του να προσφέρουν απευθείας πρόσβαση σε αυτήν. Η λιτή κυκλαδίτικη διακόσμηση και η όμορφη θέα είτε στην θάλασσα είτε στον κήπο είναι τα στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις στον εν λόγω ξενοδοχείο.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 810 ευρώ για δωμάτιο με θέα στον κήπο και 995 ευρώ για δωμάτιο με θέα στην θάλασσα. Και στις δύο τιμές περιλαμβάνεται πρωινό.

*Hotel Milena: Βρίσκεται μόλις 1χλμ από την πόλη της Μυκόνου και 2χλμ μακριά από τις διάσημες παραλίες Παράγκα και Paradise. Μας άρεσε για τα όμορφα ασβεστωμένα του δωμάτια με την όμορφη θέα στον κήπο, καθώς και για τις πολύ φιλικές του τιμές.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 385 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

Σαντορίνη: Αξιόλογες προσφορές
Οι πολύ υψηλές τιμές στα καταλύματα της Σαντορίνης -ακόμα και σε κάποια που μοιάζουν με μπουντρούμια- ήταν μέχρι πρόσφατα ένα από τα «κακά» της που κρατούσαν πολλούς μακριά. Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει και δεν είναι δύσκολο για κάποιον να πετύχει ξενοδοχεία με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίων μετ’επιστροφής για τις ημερομηνίες 18 με 25 Ιουνίου, κατ’άτομο:
Πλοίο:
119,20 ευρώ με ταχύπλοο και από 75 ευρώ με το «αργό»
Αεροπλάνο: 216,64 ευρώ

Διαμονή
*Orizontes Boutique Hotel: Βρίσκεται στην περιοχή Πύργος, 3χλμ από τα Φηρά και διαθέτει πισίνα με τζακούζι. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, ενώ τα περισσότερα δωμάτιά του διαθέτουν θέα στην θάλασσα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 756 ευρώ, περιλαμβανομένου πρωινού.

*Villa Gianna: Βρίσκεται μόλις 500μ από την κεντρική πλατεία των Φηρών και διαθέτει παραδοσιακή αυλή και μία εξωτερική πισίνα. Όλα τα δωμάτια έχουν ιδιωτικά μπαλκόνια και είναι όμορφα διακοσμημένα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 245 ευρώ, περιλαμβανομένου πρωινού.

*Villa Agas: Το μικρό, χαριτωμένο ξενοδοχείο στην περιοχή Καρτεράδος, μόλις 800μ. από την κεντρική πλατεία των Φηρών, διαθέτει πισίνα και εύκολη πρόσβαση λόγω της τοποθεσίας του στον κεντρικό δρόμο.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 175 ευρώ, χωρίς πρωινό.

Μεσσηνία: Οικογενειακές διακοπές σε ονειρεμένες παραλίες
Η νοτιοδυτική Πελοπόννησος φημίζεται για κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδα, ενώ συνδυάζει αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς και αξιόλογα τουριστικά καταλύματα. Οι περιοχές Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Πύλος, Μεθώνη και Κορώνη απέχουν περί τα 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 4 ώρες με το αυτοκίνητο).

Διαμονή
*Logga Beach Hotel: Τοποθετημένο ανάμεσα στους ελαιώνες, το ξενοδοχείο απέχει μόλις 20 μέτρα από την παραλία, ενώ όλα του τα δωμάτια προσφέρουν θέα στην θάλασσα. Διαθέτει beach bar, το οποίο είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και σερβίρει πρωινό μπουφέ με σπιτικές νοστιμιές και παραδοσιακά προϊόντα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 350 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

*Κυπαρισσία Blue: Βρίσκεται μπροστά από την παραλία της Κυπαρισσίας και προσφέρει πισίνα με όμορφη βεράντα και κομψά δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν και καθιστικό.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 420 ευρώ, χωρίς πρωινό.

*Hotel Oasis: Βρίσκεται πάνω στην όμορφη παραλία Καλό Νερό της Κυπαρισσίας και προσφέρει άνετα bungalow με θέα στην θάλασσα. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε πισίνα, γήπεδο τένις και ένα μικρό αλλά πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 420 ευρώ, περιλαμβανομένου πρωινού μπουφέ.

Πήλιο: Βουνό και θάλασσα σε λογικές τιμές
Το Πήλιο απέχει περί τα 320χλμ από την Αθήνα και 217χλμ από την Θεσσαλονίκη. Η ανατολική του πλευρά βρέχεται από το Αιγαίο, ενώ δυτικά και νότια από τον Παγασητικό κόλπο. Οι περισσότεροι επιλέγουν την ανατολική πλευρά για καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο και δυτικά συναντά κανείς ορισμένες πανέμορφες, πιο παρθένες παραλίες.

Διαμονή
*Παραδοσιακός Ξενώνας Ηλιόβολο: Ποιότητα, ασυναγώνιστη φιλοξενία και παράδοση είναι τρεις μόνο από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθείτε τον πανέμορφο αυτόν ξενώνα, στο χωριό Μηλιές. Το ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και ισαπέχει από Αιγαίο και Παγασητικό -περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο- δίνει στον επισκέπτη ακόμα περισσότερα κίνητρα για να ανακαλύψει την περιοχή.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 360 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

*Leda Hotel: Βρίσκεται στο ψαροχώρι Χόρτο, σε έναν πανέμορφο, καταπράσινο κόλπο και είναι έτσι χτισμένο και διακοσμημένο που μοιάζει με παραδοσιακό χωριό. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται ένα επαρκές γυμναστήριο και γήπεδο τένις.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 420 ευρώ, χωρίς πρωινό.

*Boutique Hotel Bungalows Kentrikon: Σε απόσταση 30μ από την δημοφιλή παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για τα όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 350 ευρώ, περιλαμβανομένου πρωινού.

Κεφαλονιά: Επιλογές για όλα τα γούστα
Στην Κεφαλονιά θα βρεθείτε με πλοίο από το λιμάνι της Κυλλήνης. Το ταξίδι με την Strintzis Ferries θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από 1 ½ ώρα και το κόστος του εισιτηρίου μετ’επιστροφής ξεκινά είναι 20,70 ευρώ κατ'άτομο στην οικονομική θέση. Υπολογίστε επιπλέον 89 ευρώ για την μεταφορά του αυτοκινήτου.

Διαμονή
*Almyra Hotel: Στον πανέμορφο κόλπο του Φισκάρδου το Almyra Hotel διαθέτει δύο πισίνες γλυκού νερού και μεγάλη βεράντα με μοναδική θέα στο Ιόνιο. Τα δωμάτια είναι ρομαντικά διακοσμημένα, με προσεγμένες λεπτομέρειες. Η κοσμοπολίτικη παραλία Έμπλυση απέχει 15 λεπτά με τα πόδια.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 662 ευρώ, μαζί με το πρωινό.

*Suites and the City: Το ολοκαίνουργιο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του Αργοστολίου. Διαθέτει κοκτέιλ μπαρ και σουίτες με θέα στο λιμάνι. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι όμορφα διακοσμημένα με κομψά έπιπλα και φωτεινά χρώματα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 490 ευρώ, χωρίς πρωινό.

*Lazaratos Hotel: Βρίσκεται στην περιοχή Ληξούρι και απέχει 100 μέτρα από την παραλία του Βαρικού. Το ξενοδοχείο διαθέτει studios με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ όλα προσφέρουν θέα στην θάλασσα.
Τιμή δίκλινου για 7 βράδια: 357 ευρώ, χωρίς πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v