Σαντορίνη low budget: Γίνεται;

Όμορφα δωμάτια από 50 ευρώ και εξαιρετική τοπική κουζίνα που δεν ξεπερνά τα 15-20 ευρώ το άτομο. Όλες οι low budget διευθύνσεις που εγγυώνται πως καμία κρίση δε θα μας στερήσει τη Σαντορίνη.
Σαντορίνη low budget: Γίνεται;
της Ηρώς Κουνάδη

Παραφράζοντας μια παλιά αμερικανική κομεντί, μπορούμε να ορκιστούμε στο όνομα της περικοπής εξόδων ότι η θέα στην Καλντέρα είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Το αν την απολαμβάνεις από το Jacuzzi μιας σουίτας στην Οία, ή απλά πίνοντας καφέ στα Φηρά, μικρή σημασία έχει. Παίρνουμε, λοιπόν, το –πενιχρό, έστω– επίδομα αδείας ή τις οικονομίες του προηγούμενου μήνα –ναι, φτάνουν– και φεύγουμε για weekends στην αγαπημένη μας… Κυκλάδα.

Σαν βγεις στον πηγαιμό…
Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος. Διότι, όσο πιο αργοκίνητο είναι το καράβι, τόσο φθηνότερα κοστίζει το εισιτήριο. Τα high speed αξιώνουν, σε γενικές γραμμές, τα διπλά χρήματα σε σχέση με τα «συμβατικά» πλοία της γραμμής. Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής με την Blue Star κοστίζει 68 ευρώ, με το Superjet της εταιρείας Sea Jets 117 ευρώ και με το Speedrunner της Aegean Speed Lines 108 ευρώ.

Νύχτες μαγικές
* Στο ατμοσφαιρικό Galatia Villas (Φηρά, τηλ.: 22860 24524) κτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Τα όμορφα δωμάτιά του διαθέτουν τηλεόραση, ψυγειάκι, air condition, πιστολάκι μαλλιών και μπαλκόνι ή αυλή. Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο μέχρι το τέλος Ιουλίου, και φτάνουν στα 75 ευρώ από 25 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. Το πρωινό είναι extra, στα 6 ευρώ κατ’ άτομο. Αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking, το δίκλινο δωμάτιο τον Ιούλιο θα σας κοστίσει 50 ευρώ.

* Στο κυκλαδίτικο Samson’s Village (Περίσσα, τηλ.: 22860 83325) είκοσι μόλις μέτρα από την κοσμική παραλία της Περίσσας. Περιποιημένα studios, στις αποχρώσεις του γαλάζιου και του λευκού, εξοπλισμένα με όλες τις βασικές παροχές, αλλά και πισίνα για να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερες βουτιές κάθε ώρα της ημέρας. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ για το δίκλινο studio μέχρι τα μέσα Ιουλίου, και από 80 ευρώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τον Αύγουστο. Αν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε το προνόμιο του μπαλκονιού, το studio άνευ αυτού κοστίζει 35 ευρώ έως τα μέσα Ιουλίου και 50 ευρώ τέλος Ιουλίου και Αύγουστο.

* Στην πανέμορφη Villa Gianna (τηλ.: 22860 23367) στα Φηρά, σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη κεντρική πλατεία. Κτισμένη σε παραδοσιακό, κυκλαδίτικο στυλ, προσφέρει arty δωμάτια με μπαλκόνι, πισίνα και όμορφη αυλή για να χαλαρώνετε τα απογεύματα. Το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 50 ευρώ μέχρι τις 5 Ιουλίου και 80 ευρώ το υπόλοιπο καλοκαίρι. Μέσω του Booking, μπορείτε να το κλείσετε στην τιμή των 55 ευρώ για τον Ιούλιο.

* Θέλετε λιγότερη πολυκοσμία και περισσότερη απομόνωση; Το Kokkinos Villas (τηλ.: 22860 81108) στο Ακρωτήρι είναι η επιλογή σας. Συμφωνία γαλάζιου και λευκού, πανοραμική θέα στην Καλντέρα, παραλία στα 150 μέτρα, πλήρως εξοπλισμένα (με ψυγειάκι, air condition, τηλεόραση και τηλέφωνο) δωμάτια. Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ για το δίκλινο μέχρι τις 20 Ιουλίου και φτάνουν στα 80 ευρώ από 21/7 έως 31/8. Αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking, το δίκλινο τον Ιούλιο θα σας κοστίσει 50 ευρώ.

* Στο Stavros Villas (τηλ.: 22860 22722) στο παραδοσιακό χωριό Καρτεράδος, λίγο έξω από τα Φηρά, το οποίο προσφέρει διαμερίσματα με δυνατότητα φιλοξενίας δύο έως τεσσάρων ατόμων. Όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, air condition και μπαλκόνια που αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι τιμές για τον Ιούλιο ξεκινούν από 50 ευρώ για το δίκλινο και από 80 ευρώ για το διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων, ενώ τον Αύγουστο κυμαίνονται αντίστοιχα από 78 έως 130 ευρώ.

* Στο ρομαντικό Onar Studios στην Περίσσα, σε απόσταση ελάχιστων βημάτων από την παραλία. Τα ατμοσφαιρικά διακοσμημένα δωμάτιά του είναι εξοπλισμένα με όλες τις βασικές παροχές, τα κρεβάτια στολίζονται με κουνουπιέρες και το δίκτυο wi-fi καλύπτει όλο το συγκρότημα. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 65 ευρώ τον Ιούλιο και φτάνουν τα 89 ευρώ τον Αύγουστο. Αναζητήστε καλύτερες τιμές (της τάξεως των 45 ευρώ για τον Ιούλιο) μέσω του Booking.

Υψηλή γαστρονομία
…Δεν είναι μόνο το πατέ πεσκανδρίτσας και το καρπάτσιο σολομού. Είναι και η σωστή χωριάτικη, με τις κατακόκκινες ντομάτες και το λάδι που ευωδιάζει, κι ένα τρυφερό μοσχαράκι κοκκινιστό, μαγειρεμένο με τα σωστά μπαχαρικά. Γευτείτε τα, χωρίς να σπαταλήσετε μισό μηνιάτικο, σε κάποιο από τα παρακάτω ταβερνάκια κι εστιατόρια.

* Νικόλας στα Φηρά: Ξακουστό για τις σπιτικές σπεσιαλιτέ του μαγειρείο, με ειδίκευση στην τοπική κουζίνα. Very low budget, όσο κι αν προσπαθήσετε δε θα σας βγει με τίποτα παραπάνω από 15 ευρώ το άτομο.
* Ακταίον στο Φηροστεφάνι: Στην ίδια θέση από το 1922, σερβίρει θεσπέσια τοπική κουζίνα (μη χάσετε τους φαβαδοκεφτέδες και το αρνί του αμπελουργού) σε λογικότατες τιμές, στα επίπεδα των 20 ευρώ το άτομο.
* Καλλίστη στον Πύργο: Mix and match από τοπικές σπεσιαλιτέ, ολόφρεσκο ψάρι, θαλασσινές νοστιμιές και πολύ δυνατή σχάρα. Και πολύ καλές τιμές, περί τα 18 ευρώ το άτομο.
* Λάβα στην Περίσσα: Αυστηρά και μόνο τοπικά προϊόντα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των τοπικών σπεσιαλιτέ που το έχουν κάνει διάσημο τα τελευταία 25 χρόνια. Πιο low budget δε γίνεται: περί τα 15 ευρώ το άτομο.
* Κατίνα στο Αμμούδι: Οι φήμες μιλούν για την καλύτερη φάβα της Σαντορίνης. Φρεσκότατο ψαράκι και εξαιρετική σπιτική κουζίνα. Maximum 20 ευρώ το άτομο.
* Μεταξύ Μας στην Έξω Γωνιά: Η Κρήτη συναντά τη Σαντορίνη, τα ρακόμελα κατεβαίνουν σαν νεράκι, κι η ζωή είναι ωραία –ιδιαίτερα αν πληρώνεις περί τα 15-20 ευρώ το άτομο.
* Ρακί στο Μεγαλοχώρι: Υπέροχα τοπικά και όχι μόνο μεζεδάκια, που σέβονται το budget μας – γύρω στα 15 ευρώ το άτομο.
* Νυχτέρι στο Καμάρι: «Νέο-ταβέρνα» με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, σερβίρει τοπικές γεύσεις with a twist (must το κοτόπουλο Vinsanto και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και βασιλικό) σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20-25 ευρώ το άτομο.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v