Low budget Μύκονος: 9 ξενοδοχεία ενάντια στην κρίση

Όχι, δεν αστειευόμαστε. Φάγαμε ώρες στα τηλέφωνα, στείλαμε κατασκόπους, επιστρατεύσαμε γνωστούς και φίλους και... καταρρίψαμε το μύθο. Εννέα επιλογές μυκονιάτικης διαμονής από 40 έως 110 ευρώ. Χωρίς κατσαρίδες.
Low budget Μύκονος: 9 ξενοδοχεία ενάντια στην κρίση
της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Αποκλείεται να υπάρχουν low budget προτάσεις διαμονής στη Μύκονο, σίγουρα θα έχουν ξεθάψει τίποτα τραγικά ενοικιαζόμενα με κατσαρίδες, ή στην καλύτερη θα εννοούν low budget τα 150 ευρώ –που, μεταξύ μας, για τα στάνταρ της Μυκόνου και τα 150 low είναι. Κι εμείς, μετά την πρώτη ώρα απανωτών υπεραστικών τηλεφωνημάτων, αυτό σκεφτόμασταν. Αποκλείεται να υπάρχουν οικονομικές προτάσεις διαμονής στη Μύκονο. Ξέχνα το το θέμα. Θα ακούγεται και οξύμωρος ο τίτλος. Low budget Μύκονος;

Κι όμως. Λίγο μετά τα πρώτα 60 λεπτά, κάποιος μας έδωσε τιμή 95 ευρώ. Κι αναθαρέψαμε. Αν υπάρχει ένας θα υπάρχουν κι άλλοι. Στη χειρότερη, θα το πούμε value for money, αντί για low budget –από 90 μέχρι 120, καλό θα είναι κι αυτό.

Υπήρχαν κι άλλοι.

Γιατί μπορεί το νησί των ανέμων να έχει καταστεί την τελευταία δεκαετία συνώνυμο του εν Ελλάδι luxury hoteling, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αρχίζει και τελειώνει εκεί. Όπως ακριβώς όλα τα μέρη που γνωρίζουμε ως «τουριστικά» κατέκτησαν αυτό το status ξεκινώντας από κάπου: συνήθως από το γεγονός ότι κάποιοι ανακάλυψαν τη φυσική ομορφιά τους. Κι αυτή η φυσική ομορφιά είναι ακριβώς η ίδια, είτε τη θαυμάζεις από το Jacuzzi της σουίτας σου, είτε από ένα απλό παράθυρο. Ευτυχώς, κάποιοι δεν το έχουν ξεχάσει.

Αν, λοιπόν, δεν πηγαίνετε στη Μύκονο για να χαλαρώσετε σε ένα ακόμα spa ή άλλη μια ιδιωτική πισίνα, αλλά για το ίδιο το νησί, τις πανέμορφες παραλίες του, την κουκλίστικη Χώρα, την εξαίσια τοπική κουζίνα, σας έχουμε δύο καλά νέα. Πρώτον, η εποχή που διανύουμε είναι η καλύτερη: οι φοιτητικές εκδρομές έχουν φύγει, και το μεγάλο κύμα celebrities και wannabes δεν έχει σκάσει ακόμα. Δεύτερον, όποιο κι αν είναι το budget σας, έχετε επιλογές που απέχουν έτη φωτός από τραγικά ενοικιαζόμενα με κατσαρίδες. Κρατάτε σημειώσεις;

Κάτω από 65 ευρώ
Ftelia Bay
Φτελιά, τηλ.: 22890 71648
40 ευρώ το standard studio, 50 ευρώ με θέα θάλασσα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μείον 15% έκπτωση για online κρατήσεις.
Στον πανέμορφο όρμο της Φτελιάς, ένα πανέμορφο, πέτρινο συγκρότημα με 26 δωμάτια σε funky χρώματα, πολλά εκ των οποίων βλέπουν θάλασσα από τα πανέμορφα μπαλκόνια τους, υπόσχεται χαλάρωση και low budget πολυτέλεια. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα –για ακόμη περισσότερη οικονομία–, air condition, ψυγείο, τηλεόραση, μπαλκόνια και ασύρματο internet. Η παραλία της Άνω Μεράς βρίσκεται στα πόδια σας, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Seaside Studios
Καλό Λιβάδι, τηλ.: 6974 807670
65 ευρώ το δίκλινο

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού σε απόσταση αναπνοής και προσεγμένα δωμάτια με θέα στη θάλασσα είναι τα δυνατότερα σημεία του πανέμορφου Seaside. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα –ακόμη και φούρνο μικροκυμάτων θα βρείτε εδώ–, air condition, μεγάλα μπαλκόνια, ψυγείο και τηλεόραση συγκαταλέγονται στις στάνταρ παροχές των δωματίων.

Evagelia’s Place
Άγιος Ιωάννης
50 ευρώ το δίκλινο, 60 ευρώ το studio

Τέσσερα χιλιόμετρα από τη Χώρα, αυτή η κουκλίστικη πανσιόν διαθέτει επτά δωμάτια και λιλιπούτεια πισίνα που θα σας δροσίσει τις ώρες που θα τεμπελιάζετε τόσο που θα βαριέστε να διανύσετε τα 500 μέτρα μέχρι την παραλία του Ορνού. Όλα τα δωμάτια έχουν τηλεόραση, κλιματισμό, μπαλκόνια με θέα στον κήπο και ψυγείο. Μερικά διαθέτουν επίσης σκεύη και συσκευές κουζίνας. Αν το budget σας δε σηκώνει ενοικίαση αυτοκινήτου, μην ανησυχείτε καθόλου: το λεωφορείο που πάει στη Χώρα σταματάει ακριβώς στην πόρτα σας.

Sofia Village
Σχολή Καλών Τεχνών, τηλ.: 22890 22845
60 ευρώ το δίκλινο

400 μόλις μέτρα από το κέντρο της Χώρας, στην περιοχή που όλοι ξέρουμε ως Σχολή Καλών Τεχνών, ένα μικρό ξενοδοχείο στολίζεται από μια κουκλίστικη πισίνα κι έναν καταπράσινο κήπο, και υπόσχεται ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης. Όλα τα δωμάτια εξοπλίζονται με τηλεόραση, ψυγειάκι και air condition, ενώ τα studios διαθέτουν και κουζινάκι. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κατοικίδιά μας είναι ευπρόσδεκτα.

Κάτω από 100 ευρώ
Albatros Club
Πάνορμος, τηλ.: 22890 25130
75 ευρώ το δίκλινο. Μείον 5% έκπτωση για online κρατήσεις.

Επάνω στην παραλία του Πάνορμου, το Albatros Club είναι κτισμένο σύμφωνα με τα πρότυπα της παραδοσιακής μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, με πέτρινους τοίχους που εγγυώνται δροσερές νύχτες, αλλά και cozy αίσθηση στα 10 δωμάτιά του, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με mini bar, τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, air condition, ραδιόφωνο, τηλέφωνο, θυρίδες ασφαλείας και μεγάλο μπαλκόνι. Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, πισίνα, εστιατόριο, café και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ενώ διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις με σκοπό να μας συστήσει παραδοσιακά έθιμα του νησιού –που ναι, υπάρχουν ακόμα.

Δεσποτικό
Χώρα, τηλ.: 22890 24600
95 ευρώ το δίκλινο
Ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα, η κατοικία του Δεσπότη, απ’ όπου πήρε και το όνομά του, που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1976, και ανακαινίστηκε πλήρως το 2003. Αυτό είναι το Δεσποτικό. 40 δίκλινα δωμάτια που βλέπουν στη θάλασσα, την πόλη της Μυκόνου ή τον καταπράσινο κήπο, επιπλώνονται από επώνυμους σχεδιαστές και εξοπλίζονται με μαρμάρινα μπάνια, χρηματοκιβώτιο, τηλέφωνο, ραδιόφωνο, mini bar, δορυφορική τηλεόραση, μπουρνούζια, παντόφλες και σεσουάρ μαλλιών για να είστε βέβαιοι ότι δε θα σας λείψει τίποτα.

Pelican Art Hotel 
Χώρα, τηλ.: 22890 23454
100 ευρώ το δίκλινο

Έντονοι χρωματισμοί συνδυάζονται με κλασσική γραμμή στην επίπλωση, και το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό City Art Hotel, εμπνευσμένο από την ξεχωριστή ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Όλα τα δωμάτια παρέχουν κλιματισμό, ηχομονωτικά κουφώματα με διπλά τζάμια, τηλέφωνο, χρηματοθυρίδα ασφαλείας, δορυφορική τηλεόραση, μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών, ψυγείο και μπαλκόνι ή βεράντα, ενώ στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο internet και ιδιωτικό parking.

Κάτω από 120 ευρώ
Αρχοντικό
Δρακούρι, τηλ.: 22890 23358
110 ευρώ το δίκλινο

Κτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, λίγα μόλις λεπτά από τη Χώρα, το Αρχοντικό προσφέρει δίκλινα δωμάτια και studios που ξεχωρίζουν για την όμορφη διακόσμηση και την πληθώρα παροχών, στις οποίες περιλαμβάνονται air condition, τηλέφωνο, δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, στεγνωτήρας μαλλιών, ψυγείο, κουζίνα. Αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του τσιγάρου μπορείτε να ζητήσετε δωμάτιο μη καπνιστών, ενώ τα ζωάκια σας είναι ευπρόσδεκτα στο ξενοδοχείο. Από τις υπόλοιπες παροχές και ανέσεις, ξεχωρίζουν η πισίνα, το ιδιωτικό parking, το barbecue, η δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι και η υπηρεσία πλυντηρίου, στεγνωτηρίου και σιδερωτηρίου.

Ρήνεια
Τούρλος, τηλ.: 22890 22300
110 ευρώ το δίκλινο

Με Ιστορία που ξεκινά από το 1966, κτισμένο σε αρμονία με την φύση και την Κυκλαδική Αρχιτεκτονική, το Ρήνεια συνδυάζει τις αναφορές στην αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και στην τοπική παράδοση με την παροχή των σύγχρονων ανέσεων και υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Αυτόνομα διαμερίσματα – bungalows διασκορπισμένα ανάμεσα στα πεύκα και στις πικροδάφνες, το καθένα με το δικό του, μικρό κήπο με θέα στη θάλασσα, και δωμάτια στο κεντρικό κτίριο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα από τη βεράντα ή την αυλή, εξοπλίζονται πλήρως με στεγνωτήρα μαλλιών, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, mini bar και κλιματισμό. Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, πισίνα, ξωκλήσι, ιδιωτικό χώρο parking και πανέμορφους κήπους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v