Final Four 2010: Στο Παρίσι με τον Ολυμπιακό [update]

Η ελληνική «πρεσβεία» στο φετινό Final Four είναι ήδη με το... ενάμισι πόδι στην τελική τετράδα και τα πρώτα πακέτα για τις τελικές αναμετρήσεις στο Παρίσι έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Επωφεληθείτε.
Final Four 2010: Στο Παρίσι με τον Ολυμπιακό [update]
Ως γνωστόν, οι – φρόνιμοι- φίλαθλοι πριν πεινάσουν... κλείνουν θέσεις. Όπως συνέβη στο φετινό Μουντιάλ, έτσι και στο Final Four του Παρισιού, όσοι πρόλαβαν και αγόρασαν νωρίς τα μαγικά χαρτάκια βγήκαν κερδισμένοι. Τα εισιτήρια για τους αγώνες, τα οποία μέχρι και πριν από λίγες μέρες μπορούσατε να προμηθευτείτε μέσω της ιστοσελίδας της Euroleague, έχουν εξαντληθεί και πλέον οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής τρεις: είτε να έρθετε σε επαφή με τον σύλλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα δεσμεύσει έναν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων για τους φιλάθλους, είτε να κλείσετε κάποιο ταξιδιωτικό πακέτο για το Παρίσι, στο οποίο θα είναι εξασφαλισμένα τα εισιτήρια, είτε να οργανώσετε μόνοι σας την εκδρομή σας στην Πόλη του Φωτός, ευελπιστώντας ότι θα βρείτε εισιτήρια... έξω από το γήπεδο.

Όπως πληροφορηθήκαμε ύστερα από επικοινωνία μας με μερικά από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία, τα πρώτα διαθέσιμα οργανωμένα πακέτα συμπεριλαμβάνουν εισιτήρια, η τιμή των οποίων ξεκινά από 295€ και τα οποία συνήθως εξαντλούνται την πρώτη εβδομάδα της διάθεσής τους, για να δώσουν την... θέση τους στα ακριβότερα. Επομένως, αν θέλετε να «κλειδώσετε» τις χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας άμεσα. Τα πρώτα διαθέσιμα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν ως εξής:

* Η Esser Travel έχει εξασφαλίσει εισιτήρια των €295 (τέταρτη κατηγορία) και των €375 (τρίτη κατηγορία), προσφέροντας στους υποψήφιους ταξιδιώτες δύο επιλογές πτήσεων για αναχώρηση από Αθήνα στις 6 Μαΐου και επιστροφή στις 10 Μαΐου και τρεις επιλογές για αναχώρηση 7 Μαΐου και επιστροφή 10 Μαΐου με Olympic Air, Air France ή Aegean. Για την διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο Le Méridien Montparnasse 4*  (€610 το δίκλινο για τρεις διανυκτερεύσεις και €675 για τέσσερεις) και στο Concorde Opéra 4* (€675 το δίκλινο για τρεις διανυκτερεύσεις και €760 το δίκλινο για τέσσερεις).

Οι τιμές περιλαμβάνουν συν τοις άλλοις μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού, πρωινό και τριήμερο Metro Pass για το μετρό του Παρισιού. Ενδεικτικά για ένα τετραήμερο στο Παρίσι θα πληρώσετε €975 μαζί με φόρους (δεδομένου ότι προλάβατε να εξασφαλίσετε το φθηνότερο εισιτήριο για τους αγώνες). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 9632404.

* Η Gs Travel έχει εξασφαλίσει εισιτήρια των €440 και €495 (κέντρο, άνω και κάτω διαζώματα) και διαθέτει δύο πακέτα για το φετινό Final Four. Το πρώτο αφορά αναχώρηση από την Αθήνα στις 7 Μαΐου και επιστροφή στις 10 Μαΐου με πτήσεις της Aegean και διαμονή για τρεις νύχτες στο ξενοδοχείο Concorde La Fayette 4* σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια με πρωινό (Τιμή ανά άτομο: €790 για δίκλινο, συν €220 αν επιλέξετε μονόκλινο, συμπεριλαμβανομένων φόρων αεροδρομίου. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για τους αγώνες -€440 και €495)

Το δεύτερο πακέτο είναι με πτήση τσάρτερ στις 7 Μαΐου και επιστροφή στις 9 Μαΐου ακριβώς μετά τον τελικό. Περιλαμβάνει διαμονή για δύο νύχτες στο Concorde La Fayette 4* (€775 το άτομο σε δίκλινο, επιβάρυνση μονόκλινου €150) ή στο Concorde Montparnasse 4* (€775 το άτομο σε δίκλινο, επιβάρυνση μονόκλινου €150)  ή στο Concorde Opera 4* (€810 ανά άτομο σε δίκλινο, επιβάρυνση μονόκλινου €180) και πανοραμική ξενάγηση του Παρισιού με ελληνόφωνο ξεναγό. Σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνονται οι φόροι, αλλά όχι η αγορά των εισιτηρίων για τους τελικούς – €440 και €495. Περισσότερες πληροφορίες τηλ: 210 37 16 300.

* Η Express Holidays, όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι, σκοπεύει να διαθέσει δύο πακέτα στους ενδιαφερόμενους. Το πρώτο θα είναι 7 με 9 Μαΐου και αναχώρηση αμέσως μετά το τελικό και το δεύτερο 7 με 10 Μαΐου με πτήσεις τσάρτερ της Aegean ή της Air France.

Τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων πρόκειται σύντομα να ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ οι τιμές των πακέτων ξεκινούν από €645 συμπεριλαμβανομένων φόρων. Τα εισιτήρια που είναι διαθέσιμα είναι των €260 και €375. και δεν συμπεριλαμβάνονται στην ενδεικτική τιμή των πακέτων.

* H Seretis Travel θα διοργανώσει τριήμερη εκδρομή στο Παρίσι με διαμονή στο ξενοδοχείο Marriott Paris Rive Gauche 4*. Τα εισιτήρια των 440€ είναι εξασφαλισμένα και το πακέτο για δύο άτομα κοστίζει στο σύνολό του 770€ χωρίς τα εισιτήρια. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 3251295.

* Η Travel Quest διοργανώνει πενταήμερη εκδρομή στο Παρίσι για το Final 4 με τιμές που ξεκινάνε από 665€ με φόρους για διαμονή σε δίκλινο του ξενοδοχείου MILLENIUM CHARLES DE GAULES 4* και 715€ για διαμονή στο ξενοδοχείο MERCURE PORTE DE PANTIN 3*. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου, αλλά όχι τα εισιτήρια των 375€ , 440€ και 495 € που έχει εξασφαλίσει το ταξιδιωτικό γραφείο.

Αν τώρα, έχετε εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι και θέλετε να κλείσετε μόνοι σας το ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, τότε λάβετε υπόψη τα εξής:

*Αυτήν την στιγμή (24 Μαρτίου), με υποθετική αναχώρηση στις 6 Μαΐου και επιστροφή στις 10 Μαΐου με την Olympic Air θα πληρώσετε €614 το άτομο για απευθείας πτήση, με την Aegean €438 με επιστροφή μέσω Μονάχου, με την Air France €421 για απευθείας πτήση, με την Lufthansa €336 μέσω Φρανκφούρτης και με την Alitalia €472 μέσω Ρώμης.

* Τα ξενοδοχεία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο Palais Omnisports de Bercy είναι αρκετά και καλύπτουν όλες τις βασικές απαιτήσεις μιας άνετης και ευχάριστης διαμονής. Ακόμα όμως και αν δεν βρείτε στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μετρό του Παρισιού φτάνει κυριολεκτικά παντού, οπότε οπουδήποτε και αν μείνετε στην γαλλική πρωτεύουσα δεν θα δυσκολευτείτε να προσεγγίσετε το γήπεδο. Το Bercy εξυπηρετείται από τις γραμμές 1, 6 και 14, ενώ βρίσκεται μόλις εννιακόσια μέτρα από τον κεντρικό σταθμό Gare de Lyon, όπου κάνει στάση η γραμμή D του RER – κάτι σαν τον δικό μας προαστιακό. Μερικές ενδεικτικές προτάσεις διαμονής στην περιοχή μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερο άρθρο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v