Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες της λίμνης

Έξι κουκλίστικοι ξενώνες μας προσφέρουν ειδυλλιακά δωμάτια σε καλές τιμές στις πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας.
Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες της λίμνης
του Γιώργου Κόκουβα

Θέλετε δωμάτιο σχεδόν πάνω στα γαλήνια νερά της Κερκίνης ή σοφίτα με θέα τις όχθες των Πρεσπών; Πώς θα σας φαινόταν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο, που θα το περάσετε καθισμένοι στο τζάκι, αγναντεύοντας από το παράθυρο την Καστοριά ή τη λίμνη των Ιωαννίνων; Ή μια απόδραση στην Τριχωνίδα και τη λίμνη Πλαστήρα, για βαρκάδες ή πεζοπορίες με φόντο χαριτωμένα χωριουδάκια; Ό,τι κι αν προτιμήσετε, σας έχουμε μια σούπερ ιδέα διαμονής: Ιδού έξι όμορφοι ξενώνες στις όχθες των πιο όμορφων ελληνικών λιμνών, σε τιμές από 40€.
Σημείωση: Οι παρακάτω τιμές είναι υπολογισμένες για τις αρχές Μαρτίου.

Ιχνηλάτης, λίμνη Κερκίνη 
Τιμή: Από 60€ το superior studio, από 55€ το απλό δίκλινο

Στο ήσυχο χωριό Κορυφούδι, και περιτριγυρισμένος από έναν όμορφο, περιποιημένο κήπο, ο Ιχνηλάτης προσφέρει στούντιο με παραδοσιακή διακόσμηση και βεράντα, κυριολεκτικά δύο βήματα από τις όχθες της λίμνης. Τα δωμάτια έχουν πέτρινους τοίχους και ξύλινα δοκάρια στην οροφή, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, τραπεζαρία, καφετιέρα και άνετες μπανιέρες. Στις εγκαταστάσεις του Ιχνηλάτη περιλαμβάνονται μπάρμπεκιου καθώς και οργανωμένες εξορμήσεις για βαρκάδες, ιππασία και ποδηλασία, δραστηριότητες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε με φόντο τα νερά της Κερκίνης, προτού πάρετε τον δρόμο για τα ταβερνάκια των χωριών που ξεφουρνίζουν μαγειρευτά με κρέας αγριοβούβαλου.
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη

Άγιος Γερμανός, στις Πρέσπες 
Τιμή: Από 45€ για το δίκλινο δωμάτιο

Ένας πετρόχτιστος ξενώνας του 19ου αιώνα μας περιμένει στο γραφικό χωριό του Αγίου Γερμανού, της «μεγάλης δύναμης» των Πρεσπών, καθώς αποτελεί ένα από τα ελάχιστα χωριά με τουριστικές υποδομές. Εδώ, θα μείνετε σε δωμάτια φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα, με τζάκι και όμορφη θέα στον κήπο και τα γύρω βουνά. Θα απολαύσετε επίσης τοπικές σπεσιαλιτέ στο cozy εστιατόριο με την ακτινωτή ξύλινη οροφή και το ζεστό τζάκι, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα κάνετε road trips στις όχθες των Πρεσπών, από τους Ψαράδες στη Μικρή Πρέσπα μέχρι το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μεγάλη, και από τον κατάφυτο εθνικό δρυμό μέχρι το «τριεθνές» το λιμνίσιο σύνορο Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ όπου θα φτάσετε με τουριστικό βαρκάκι.
Διαβάστε περισσότερα – Πρέσπες: Ταξίδι σε εναλλακτικά νερά

Αιολίδες, στη λίμνη Πλαστήρα 
Τιμή: Από 70€ για το δίκλινο με τζάκι

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της περιοχής, τα Καλύβια Πεζούλας, οι Αιολίδες προσφέρουν δωμάτια με μπαλκόνια, τα οποία κοιτάζουν «κατάματα» τη λίμνη και την οροσειρά των Αγράφων. Πέτρα και ξύλο, χειροποίητα έπιπλα, μπρούτζινα κρεβάτια, σαλόνια με τζάκι και μπάνιο με υδρομασάζ είναι κάποιες από τις παροχές των καταλυμάτων. Όταν… ξεμυτίσετε από αυτά, θα αράξετε για λίγο στο ανατολίτικο lounge με τα αφράτα χαλιά και τους καναπέδες, όπου συχνά φιλοξενούνται και live βραδιές, ενώ εκτός ξενώνα, θα χορτάσετε εξερευνήσεις και δραστηριότητες στις όχθες ή πάνω στη λίμνη, από πεζοπορία, ποδηλατάδες ή αυτοκινητάδες μέχρι τοξοβολία, ιππασία και υδάτινα σπορ.
Διαβάστε περισσότερα – Λίμνη Πλαστήρα: Απόδραση στο στολίδι των Αγράφων

Φιλοξενία, στη λίμνη Ορεστιάδα  
Τιμή: Από 50€ το δίκλινο με θέα στη λίμνη

Αν δεν σας λέει κάτι η λίμνη με το παραπάνω όνομα, είναι γιατί την ξέρουμε με το όνομα της πόλης την οποία «δροσίζει». Στη λίμνη της Καστοριάς λοιπόν, φιλοξενούμαστε στα δωμάτια του ξενώνα Φιλοξενία, ο οποίος βρίσκεται αρκετά ψηλά ώστε να έχει πανοραμική θέα στα γαλήνια νερά, αλλά και στην πόλη. Τα δωμάτια είναι χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου, με άνετα κρεβάτια και μοντέρνες ανέσεις (wifi, επίπεδες τηλεοράσεις, ηχομόνωση κλπ), αλλά το clue είναι η ασυναγώνιστη θέα. Πολύ κοντά στον ξενώνα βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο. Σημειώστε ότι στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και ένας όμορφος κήπος, διαμορφωμένος σε διαφορετικά επίπεδα.
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καστοριά

Θέρμιος Απόλλων, στη λίμνη Τριχωνίδα 
Τιμή: Από 40€ το απλό δίκλινο, από 55€ το δίκλινο με τζάκι

Στην μικρή πόλη του Θερμού, μεταξύ της λίμνης Τριχωνίδας και του λόφου Πανοράματος, στις ρίζες των αιτωλικών βουνών, ο Θέρμιος Απόλλων αποτελεί ένα ησυχαστήριο μέσα στη φύση, με πέτρινα σαλέ, δωμάτια με τζάκι και ανέσεις όπως βεράντες με θέα την εξοχή, πισίνα με ξαπλώστρες,lounge café και παραδοσιακό εστιατόριο με ελληνικές σπεσιαλιτέ. Η περιοχή, έδρα της περίφημης αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας, ενδείκνυται για mountain bike, ράφτινγκ στον Εύηνο, πεζοπορία στα γύρω δάση του Παναιτωλικού όρους και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στις όχθες της μεγαλύτερης φυσικής λίμνης της χώρας, από το Θερμό ως το ύψωμα του Μεγάλου Λάκκου.
Διαβάστε περισσότερα – Πανέμορφοι προορισμοί στη φύση της Στερεάς Ελλάδας

Ακτή, στη λίμνη Παμβωτίδα 
Τιμή: Από 54€ το δίκλινο με θέα στη λίμνη

Δίπλα ακριβώς από τη λίμνη των Ιωαννίνων, η Ακτή προσφέρει δωμάτια με υπέροχη λίμνη στα νερά της, το ιδανικό ρομαντικό σκηνικό για σαββατοκύριακα με το άλλο σας μισό – ιδιαίτερα αν επιλέξετε τα δωμάτια της σοφίτας, που περιλαμβάνουν και υδρομασάζ, εξοπλισμένη κουζίνα και καθιστικό για γεύματα και άνετο κρεβάτι κάτω από φεγγίτη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το κάστρο της πόλης, τα τοπικά μουσεία, τα ταβερνάκια, αλλά και τα Ζαγοροχώρια, αν έχετε όρεξη για ορεινό road tripping.
Διαβάστε περισσότερα – Ιωάννινα: 15 μυστικά της λίμνης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v