Ονειρεμένοι οικονομικοί ξενώνες για τον Φεβρουάριο

Στο Πήλιο, το Ναύπλιο, και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας βρήκαμε κουκλίστικα δωμάτια με τζάκια, στα 40-50€ το δίκλινο.
Ονειρεμένοι οικονομικοί ξενώνες για τον Φεβρουάριο
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί φέτος ο Φεβρουάριος να μην έχει τριήμερα, όπως μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό έχει και τα καλά του: Οι τιμές των weekends μας κινούνται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σε αντίθεση με τις θερμοκρασίες, που τραβάν’ την ανηφόρα. Ιδού μερικοί από τους ωραιότερους ξενώνες ανά την Ελλάδα, και οι δελεαστικότατες τιμές τους για τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (13-14/02).

Αστρομέρια
Μακρυράχη, Πήλιο
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πέτρινο τζάκι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, μπαλκόνι με υπέροχη θέα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Τι άλλο να ζητήσεις; Τα κουκλίστικα δωμάτια του Αστρομέρια βρίσκονται στο χωριό της Μακρυράχης, πολύ κοντά στη Ζαγορά και περιλαμβάνουν στις παροχές τους τηλεόραση και μίνι ψυγείο.

Διαμερίσματα Παπανέστορας
Καρδαμύλη, Μεσσηνία
Τιμή: 50€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σας έχει λείψει η θάλασσα, αλλά δεν θέλετε να απαρνηθείτε και τη μαγεία ενός παραδοσιακού πέτρινου χωριού, κομπλέ με λιθόκτιστα καλντερίμια και καμινάδες που αχνίζουν; Τότε η Καρδαμύλη είναι ο επόμενος προορισμός σας. Τα δε κουκλίστικα διαμερίσματα Παπανέστορας είναι, στην ουσία, πέτρινα σπιτάκια, με δική τους είσοδο, καθιστικό και βεράντα με υπέροχη θέα στον κήπο ή την θάλασσα. Ατμοσφαιρικά διακοσμημένα και ευρύχωρα (των 25 τετραγωνικών μέτρων) προσφέρουν, μεταξύ άλλων, μικρή κουζίνα για έξτρα οικονομία.

Aroma Guesthouse
Ναύπλιο
Τιμή: 49€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στην καρδιά του πιο-ρομαντικού-δεν-πάει Ναυπλίου, το Aroma Guesthouse είναι διακοσμημένο με έπιπλα αντίκες, παστέλ χρώματα, λουλουδιασμένα μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα σοκάκια της παλιάς πόλης. Στις αγαπημένες μας «λεπτομέρειες» που κάνουν την διαφορά, το πρωινό που έρχεται στο δωμάτιό σας όποτε το ζητήσετε και η δυνατότητα να χουζουρέψετε λίγο παραπάνω και να κάνετε check out αργότερα από το παραδοσιακό 12.00 το μεσημέρι.

Αραχωβίτικα Καλύβια
Καρυές, Πάρνωνας
Τιμή: 50€ το δίκλινο (ή 60€ με τζάκι) και οι δύο τιμές περιλαμβάνουν πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Η απόλυτη ρουστίκ εμπειρία στις πλαγιές του Πάρνωνα, αυτά τα πέτρινα σπιτάκια με τα χτιστά κρεβάτια αγναντεύουν από τα μπαλκονάκια τους το καταπράσινο φυσικό τοπίο γύρω τους. Σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 950 μέτρων, στην απόλυτη ησυχία, φιλοξενούν με χαρά εσάς και τα κατοικίδιά σας και συγκεντρώνουν την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Κισσός
Κισσός, Πήλιο
Τιμή: 40€ το δίκλινο (ή 55€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα πιο ανεξερεύνητα χωριά του Πηλίου, τον γλυκύτατο Κισσό, συναντάμε αυτά τα περιποιημένα δωμάτια, ακριβώς επάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μικρά (εκείνα που δεν έχουν τζάκι) αλλά ζεστά και χαριτωμένα, διαθέτουν τηλεόραση και ψυγείο, και υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Ο δε Κισσός είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε πηλιορείτικα χωριά-σταρ όπως η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα και το Μούρεσι.

Ξενώνας Οδυσσέας
Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις μοναδικές διαδρομές γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και να χαλαρώσετε επιστρέφοντας από τις βόλτες στα σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτιά του: Διακοσμημένα με ζωηρά χρώματα, με κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο και έπιπλα από σκούρο ξύλο, απολαμβάνουν όλα τους μαγευτική θέα είτε στη λίμνη είτε στις καταπράσινες πλαγιές των Αγράφων. Το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό με τοπικές σπεσιαλιτέ σερβίρεται καθημερινά πλάι στο τζάκι.

Ξενώνας Γεροφώτης
Λάκκα, Αίγιο
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το τοπίο γύρω τους, mini bar και DVD player –μεταξύ πολλών άλλων παροχών– και πλούσιο, σπιτικό πρωινό. Η δε Λάκκα Αιγίου είναι ένα ανεξερεύνητο χωριό, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από τα Καλάβρυτα και την εν πολλοίς άγνωστη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι μακριά από εδώ.

Casa Lanoi
Συρράκο, Τζουμέρκα
Τιμή: 43€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στο κουκλίστικο Συρράκο, προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια (των 30 τετραγωνικών μέτρων) διακοσμημένα σε ζεστά χρώματα με δικό τους καθιστικό και τζάκι για χουχουλιάρικες βραδιές με επιτραπέζια. Όλα τους απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στο βουνό ή το ποτάμι, όπως και η υπέροχη πετρόχτιστη αυλή του ξενώνα. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το ότι τα ζωάκια μας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v