Ονειρεμένοι ξενώνες στη Μακεδονία

Οκτώ παραμυθένιοι ξενώνες σε προσιτές τιμές μας καλούν να γνωρίσουμε τις πιο όμορφες γωνιές της Μακεδονίας.
Ονειρεμένοι ξενώνες στη Μακεδονία
του Γιώργου Κόκουβα

Από τον αγέρωχο Όλυμπο ως το γραφικό Καϊμακτσαλάν. Από την βυζαντινή Καστοριά ως την κοσμοπολίτικη Καβάλα. Από την γοητευτική Νάουσα ως το Νυμφαίο και την Κερκίνη. Οι ομορφιές της Μακεδονίας δεν έχουν τέλος, αλλά το ταξίδι σ’ αυτές γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν μετά την περιήγησή σας στις υπέροχες γωνιές της, επιστρέφετε σε ένα εξίσου υπέροχο πέτρινο δωμάτιο με τζάκι. Ή σε μια σοφίτα με φαντασμαγορική θέα. Ή σε μια ξύλινη σουίτα με ατμόλουτρο. Κι όλα αυτά, ελαφρώς πάνω από τα όρια του low budget, αλλά πάντα μακριά από εξωφρενικά τριψήφια ποσά για ένα σαββατοκύριακο.

Με αυτή τη λογική συγκεντρώσαμε τους οκτώ παρακάτω ξενώνες: Είναι κουκλίστικοι, βρίσκονται σε παραμυθένια μέρη της Βόρειας Ελλάδας, και δεν μας στοιχίζουν παραπάνω από 50-70€ το δίκλινο για ένα αυθεντικό μακεδονίτικο weekend. Σημειώστε ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές, και υπολογισμένες για το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Πλειάδες
Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία
Τιμή: Από 63€ το δίκλινο, από 80€ η σουίτα

Στον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα στις πλαγιές του Ολύμπου, θα βρείτε έναν ξενώνα από ξύλο και πέτρα που προσφέρει απίστευτη θέα στο βουνό των θεών, μια ανάσα από το Αιγαίο και το μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα. Τα όμορφα δωμάτια περιλαμβάνουν καθιστικό και τζάκι, ενώ στον χώρο του ξενώνα λειτουργεί και ελληνικό εστιατόριο με εξαιρετική επιλογή τοπικών συνταγών και κρασιών.

Νόστος
Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, Καϊμακτσαλάν
Τιμή: Από 60€ το δίκλινο

Η «Αράχωβα του Βορρά», όπως αποκαλείται ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος, έχει δημιουργήσει το δικό του hype στις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, και ο παραδοσιακός ξενώνας Νόστος βρίσκεται στην καρδιά του, προσφέροντας κουκλίστικα δωμάτια των 28 τετραγωνικών για άνετη διαμονή. Τοίχοι από πέτρα, οροφές και πατώματα από ξύλο, τζάκι να σιγοκαίει κοντά στο άνετο κρεβάτι, δορυφορική τηλεόραση, ντους με υδρομασάζ, καθιστικό με καναπέ, ιδιωτική είσοδος, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και ηχομόνωση είναι μερικές από τις παροχές των δωματίων.

Ντολτσό
Καστοριά
Τιμή: Από 75€ το δίκλινο

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, την παλιά αρχοντική συνοικία Ντολτσό, το ομώνυμο ξενοδοχείο διαθέτει τα πιο καλαίσθητα δωμάτια που θα βρείτε στην βυζαντινή «αρχόντισσα» της Μακεδονίας. Είναι κομψά διακοσμημένα, σε γήινα χρώματα, με ξύλινα δάπεδα και μοντέρνα αισθητική – από τα έπιπλα και τα μεγάλα κρεβάτια μέχρι την γυάλινη καμπίνα του ντους, την ενδοδαπέδια θέρμανση και τις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης – μια όμορφη αντίθεση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Στο café του «Ντολτσό» θα βρείτε μια ρουστίκ σάλα με τζάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα ή ελαφριά γεύματα όλη την ημέρα.

Refanidis Natural Luxury
Κάτω Πορόϊα, Κερκίνη
Τιμή: Από 55€ το δίκλινο

Στους πρόποδες του όρους Μπέλες, έξι χιλιόμετρα από τη λίμνη Κερκίνη, και σε ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της περιοχής, το ξενοδοχείο Ρεφανίδη έχει ενταχθεί ιδανικά στο φυσικό περιβάλλον και προσφέρει υπηρεσίες πέντε αστέρων. Διαθέτει τεράστιες δίκλινες σουίτες με μπαλκόνι, μικρή κουζίνα, αίθριο, DVD player, καθιστικό με καναπέ, ρομαντικά σιδερένια κρεβάτια, ιδιωτική είσοδο, μπουρνούζια, παντόφλες και προϊόντα περιποίησης. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται πισίνα και υπηρεσίες spa, με φόντο την άγρια φύση της Κερκίνης.

Γη του Ορφέα
Παγγαίο, Καβάλα
Τιμή: Από 55€ το δίκλινο

Στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, κοντά στην Καβάλα, ένας ξενώνας μέσα σε κήπο, τριγυρισμένος από βουνοκορφές, προσφέρει φωτεινά δωμάτια με μοντέρνο στιλ και γήινα χρώματα. Τα μπαλκόνια έχουν πανοραμική θέα στο βουνό, ενώ στα ζεστά δωμάτια περιλαμβάνονται άνετα καθιστικά. Θα βρείτε επίσης ένα εστιατόριο με ελληνικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ καθώς και εξωτερική παιδική χαρά για να απασχολούνται τα πιτσιρίκια. Πολύ κοντά βρίσκονται τα λουτρά των Κρηνίδων και το Σπήλαιο της Αλιστράτης.

Ξενώνας Εντερνέ 
Νυμφαίο, Φλώρινα
Τιμή: Από 55,25€ για δίκλινο στη σοφίτα, από 72,25€ για δίκλινο με ατμόλουτρο

Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας, το Νυμφαίο, μέσα στα πλακόστρωτα καλντερίμια στην καρδιά του διατηρητέου οικισμού θα βρείτε τον παραμυθένιο ξενώνα Εντερνέ. Εδώ, θα νιώσετε την ζεστασιά χάρη στα θερμά χρώματα των δωματιών, τα μεγάλα, ρομαντικά κρεβάτια με ουρανό, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, το στιλάτο καθιστικό και την θέα στην πλατεία του χωριού. Θα βρείτε επίσης DVD player και μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις, αφράτα μπορυνούζια και δωρεάν wifi. Μπορείτε, τέλος, να επιλέξετε από τα – οικονομικότερα – δίκλινα της σοφίτας και τα μεγαλύτερα δίκλινα με ατμόλουτρο.

Εσπερίδες  
Νάουσα, Ημαθία
Τιμή: Από 62,80€ για το δίκλινο

Τι θα λέγατε να βγαίνατε από την πόρτα σας και να αντικρίζατε ένα περιβόλι με ανθισμένες ροδακινιές; Δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της Νάουσας, το ξενοδοχείο Εσπερίδες σας δίνει αυτή τη δυνατότητα, και όχι μόνο: Εδώ θα αράξετε με τις ώρες στα ευρύχωρα δωμάτια με τους πέτρινους τοίχους, τα κομψά έπιπλα, τα κρεβάτια με τις κουνουπιέρες, το καθιστικό και το τζάκι. Θα έχετε επίσης πρόσβαση στο executive lounge, καθώς και σε στιγμές χαλάρωσης στο σπα με τις υπηρεσίες υδρομασάζ, χαμάμ και χρωματοθεραπείας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται όχι μόνο η Νάουσα, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας και οι καταρράκτες της Έδεσσας.

Κλαδί Ελιάς
Μεσορόπη, Καβάλα
Τιμή: Από 50€ το δίκλινο, από 72€ η οικογενειακή σουίτα (3 ενήλικες κι ένα παιδί)

Στο παραδοσιακό χωριό της Μεσορόπης, σε κοντινή απόσταση είτε από την κοσμοπολίτικη Καβάλα είτε από τους αρχαίους θησαυρούς της Αμφίπολης, το Κλαδί Ελιάς θα σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο: Σε όμορφες πέτρινες σουίτες, με ξύλινες λεπτομέρειες, καθιστικό, τηλεόραση, CD playter, μοντέρνο μπάνιο, άνετα επώνυμα στρώματα, καθώς και συσκευή εσπρέσο για να απολαμβάνετε αχνιστό καφεδάκι στο μπαλκόνι με την όμορφη θέα στο βουνό ή τον κήπο. Το πρωινό περιλαμβάνει τοπικές πίτες, ενώ στο μοντέρνο εστιατόριο σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα και ντόπιο κρασί. Στο αίθριο, μπορείτε να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη. Σημειώστε ότι υπάρχουν σουίτες για δύο ή τέσσερα άτομα, σε εξίσου καλές τιμές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v