Ιόνιο: 10 δίκλινα δωμάτια κάτω από 50€

Από την Κέρκυρα ως τη Ζάκυνθο, και από την Κεφαλονιά ως τη Λευκάδα, δυσκολευτήκαμε αλλά βρήκαμε δίκλινα δωμάτια που δεν ξεπερνούν τα 50€.
Ιόνιο: 10 δίκλινα δωμάτια κάτω από 50€
της Ηρώς Κουνάδη

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε «Ιόνιο»; Τιρκουάζ νερά, πράσινα πευκοδάση, τσιμπημένες τιμές είναι (με αυτή τη σειρά) οι δημοφιλέστερες απαντήσεις. Μπορεί την φήμη του ακριβού προορισμού τα νησιά του Ιονίου να την απέκτησαν χάρη στα… πολυάστερα resorts τους, γεγονός όμως είναι ότι οικονομικές επιλογές διαμονής ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν. Απλώς χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο –το οποίο κάναμε εμείς για εσάς. Ιδού, λοιπόν, δέκα από τις πλέον ενδιαφέρουσες και οικονομικότατες επιλογές διαμονής με θέα στο απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου.

(*) Σημείωση: Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τα μέσα Αυγούστου, και αφορούν ένα δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό (εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό) 

Corfu Andromeda
Περουλάδες, Κέρκυρα
Τιμή: 50€ το δίκλινο

Σε απόσταση αναπνοής από το φημισμένο Canal d’ Amour και το χωριό Σιδάρι, το Corfu Andromeda προσφέρει funky, φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκια, διακοσμημένα στους τόνους του πορτοκαλί, με παροχές που περιλαμβάνουν τηλεόραση και μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, τοστιέρα και μίνι ψυγείο. Το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους διατίθεται δωρεάν wi-fi. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει πιάτα ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, στη σκεπαστή βεράντα ή δίπλα στην όμορφη πισίνα. 

Πόρτο τσι Όστριας 
Κερί, Ζάκυνθος
Τιμή: 50€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα

Κουκλίστικα δωμάτια, βαμμένα σε παστέλ χρώματα, με σιδερένια κρεβάτια και παροχές που περιλαμβάνουν μικρή κουζίνα με 2 εστίες μαγειρέματος, ψυγείο και καφετιέρα, δωρεάν wi-fi, τηλεόραση και καλάθι καλωσορίσματος με τοπικά και σπιτικά προϊόντα. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, εγκαταστάσεις barbecue και βιβλιοθήκη. Θα το βρείτε σε απόσταση βημάτων από την παραλία της Λίμνης Κεριού (με το φημισμένο ηλιοβασίλεμα) περικυκλωμένο από καταπράσινους κήπους. 

Terra Mare Hotel
Άγιος Δημήτριος, Ληξούρι, Κεφαλονιά
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό

Ένα μικρό χωριουδάκι από διώροφο σπίτια μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο δύο στρεμμάτων, προσφέρει όμορφα και καθαρά δωμάτια και bungalows. Όλα διαθέτουν δύο ιδιωτικές βεράντες με θέα στη θάλασσα ή στον κήπο. Τα δωμάτια προσφέρουν ακόμη κλιματισμό, τηλεόραση και παροχές για τσάι και καφέ. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται πισίνα με ξαπλώστρες και pool bar, γήπεδα τένις και beach volley, και μεγάλη παιδική χαρά. Τακτικά διοργανώνονται ελληνικές βραδιές με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. 

Pieros Studios Alipa 
Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα
Τιμή: 50€ το δίκλινο

Στούντιο βγαλμένα από κουκλόσπιτο, διακοσμημένα με σφυρήλατα κρεβάτια και κουνουπιέρες, σε απόσταση ελάχιστων βημάτων από την παραλία της Παλαιοκαστρίτσας. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μικρή κουζίνα με ψυγείο, εστίες μαγειρέματος και ηλεκτρικός βραστήρας, δωρεάν Wi-Fi και τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά και καλωδιακά κανάλια. Το ξενοδοχείο πλαισιώνεται από έναν καταπράσινο κήπο, ενώ το μέγεθος των δωματίων που ανέρχεται στα 25 τετραγωνικά, εγγυάται… την άνεσή σας. 

Calm View 
Άγιος Πέτρος, Λευκάδα
Τιμή: 42€ το δίκλινο


Τα λιτά αλλά περιποιημένα και καθαρά δωμάτιά του είναι εξαιρετικό value for money, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αντίστοιχη τιμή στη Λευκάδα τον Αύγουστο θα δυσκολευτείτε (πολύ) να βρείτε. Κτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του Αγίου Πέτρου, μόλις 5 χιλιόμετρα από τη δημοφιλέστατη παραλία της Βασιλικής, προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης 28 ιντσών, ψυγείο και μπαλκόνι με θέα στα βουνά ή το Ιόνιο.

Studios Keri
Κερί, Ζάκυνθος
Τιμή: 40€ το δίκλινο

Μέσα στα πεύκα και τα ελαιόδεντρα, σε απόσταση 600 μέτρων από την παραλία του Κεριού, προσφέρει μεγάλα, όμορφα στούντιο (26 τετραγωνικά μέτρα το καθένα) με μπαλκονάκια και παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμηση. Όλα τους έχουν μικρή κουζίνα με ψυγείο, εστίες μαγειρέματος και καφετιέρα. Ο καταπράσινος κήπος του ξενοδοχείου περιλαμβάνει παιδική χαρά και εγκαταστάσεις BBQ, ενώ το μπαρ σερβίρει ποτά και καφέ όλη την ημέρα. 

Emilia Apartments 
Τραπεζάκι, Κεφαλονιά
Τιμή: 43€ το δίκλινο

Λιτά αλλά περιποιημένα, μεγάλα και πεντακάθαρα στούντιο με μικρή κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, air condition, επιπλωμένο μπαλκόνι με θέα στον κήπο και το Ιόνιο. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, 16 χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι, και απέχει μόνο πεντακόσια μέτρα από την αμμουδερή παραλία Τραπεζάκι. Η τοποθεσία του είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τις νότιες παραλίες, όπως η φημισμένη Άβυθος, αλλά και την ενδοχώρα του νησιού και τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου. 

Veroniki Studios & Apartments
Μωραΐτικα, Κέρκυρα
Τιμή: 39€ το δίκλινο

Στην δυτική πλευρά της Κέρκυρας, ανάμεσα στη Μεσσογή και τις Μπενίτσες, το Veroniki Studios είναι σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού, ανάμεσα σε ελαιώνες, και διαθέτει ευρύχωρα στούντιο, των 20 τετραγωνικών μέτρων, με μικρή κουζίνα, ψυγείο και ανεμιστήρα. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν επίσης κλιματισμό και τηλεόραση επίπεδης οθόνης 21 ιντσών. Οι ξύλινες μπαλκονόπορτες ανοίγουν σε μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη θάλασσα, την πισίνα και τον κήπο. 

Amarandos Studios
Μαραντοχώρι, Λευκάδα
Τιμή: 45€ το δίκλινο

Στο ορεινό, όσο και καταπράσινο, Μαραντοχώρι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις παραλίες της Βασιλικής και της Αμμούσως, προσφέρει λιτά αλλά πεντακάθαρα δωμάτια με air condition, δωρεάν Wi-Fi, ψυγειάκι, τηλεόραση και μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στους λόφους της Λευκάδας και στην εξοχή. Η πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί απέχουν από εδώ 15 χιλιόμετρα. 

Pettas Apartments
Πόλη της Ζακύνθου
Τιμή: 43€ το δίκλινο

Ρομαντικά διακοσμημένα, ατμοσφαιρικά δωμάτια με σιδερένια κρεβάτια και κουνουπιέρες, ξύλινα ταβάνια και δροσερά αίθρια που βγάζουν απευθείας στον κήπο. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται κουζινούλα με μικρή τραπεζαρία, δορυφορική τηλεόραση με θύρα USB, δωρεάν wi-fi, απευθείας τηλεφωνική γραμμή και δωρεάν καλλυντικά. Στα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου είναι και η τοποθεσία του, στα 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Το συγκρότημα διαθέτει σκιερή πλακόστρωτη βεράντα με εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και παραδοσιακό φούρνο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v