Hostel στην Αθήνα: Πού κρύβονται και πόσο κοστίζουν;

Μεγάλοι, σκιεροί κήποι, ταράτσες που αγναντεύουν την Ακρόπολη, πολύχρωμα δωμάτια και, φυσικά, ζωηρή ατμόσφαιρα. Τα καινούρια αθηναϊκά hostel ξεφεύγουν από τα στενά όρια της Πλάκας και της λογικής «λιτό, φτηνό κι απέριττο».
Hostel στην Αθήνα: Πού κρύβονται και πόσο κοστίζουν;
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα αθηναϊκά hostels ήταν κρυμμένα κάπου ανάμεσα στην άχλη του μύθου και τα ουζερί που έπαιζαν στο repeat τον Ζορμπά στην Πλάκα. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει η χρυσή δεκαετία 94-2004 για να εμπνευστούν μερικοί νέοι επιχειρηματίες από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, και να αρχίσουν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα «κανονικά» hostels, εκείνα που μπορούσαν να συναγωνιστούν στα ίσα τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, με τις σωστές παροχές, την σωστή τοποθεσία –που δεν περιορίζεται σε τρεις δρόμους της Πλάκας– και την σωστή (βλέπε υπαρκτή) διακόσμηση.

Σήμερα πλέον μπορούμε να μιλάμε για ωραιότατες επιλογές που απευθύνονται στον budget, 20άρη ταξιδιώτη, και απλώνονται σε όλες τις ενδιαφέρουσες γειτονιές του κέντρου. Για την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα χρειαστεί να προτείνετε διευθύνσεις για διαμονή σε φίλους από το εξωτερικό –ή γιατί όχι και από την υπόλοιπη Ελλάδα– ιδού μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά hostels. 

City Circus 
Σαρρή 16, Ψυρρή, τηλ.: 213 0237244
Τιμές: από 23€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 54€ το δίκλινο δωμάτιο (δείτε
αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ)

Ένα από τα καλύτερα hostels στην Αθήνα –αν όχι σε ολόκληρη την Ευρώπη– το καλλιτεχνίζον Circus άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών με την ζωηρή του ατμόσφαιρα, τις παροχές (που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν εξαιρετικό πρωινό, wi-fi, ανατομικά στρώματα και ενοικιάσεις ποδηλάτων) την ατμοσφαιρική minimal διακόσμηση και την φανταστική του ταράτσα που απολαμβάνει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τη γύρω περιοχή.

Dioskouros
Πιττακού 6, Πλάκα, τηλ.: 210 3248165
Τιμές: από 15€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 40€ το δίκλινο δωμάτιο

Μιαν ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο καλύτερο ίσως σημείο για αθηναϊκό hostel, ο Διόσκουρος προσφέρει όμορφα δωμάτια, βαμμένα σε ζωηρά χρώματα και με χαριτωμένες πινελιές –όπως τα καδράκια του super Mario που βλέπετε στη φωτογραφία– και μια κουκλίστικη, σκιερή αυλή για τα μεσημεριανά διαλείμματα από τις βόλτες. Στις παροχές περιλαμβάνονται δωρεάν πρωινό, wi-fi και 24ωρη reception. 

Athenstyle
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010
Τιμές: από 20€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 75€ το δίκλινο δωμάτιο (
αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ)

Μία από τις top επιλογές των χρηστών του HostelWorld, του δημοφιλέστερου site κρατήσεων για hostel, το Athenstyle μετράει τέσσερα χρόνια ζωής στην αθηναϊκή σκηνή. Τα δωμάτια και οι κοιτώνες του είναι διακοσμημένα με γούστο και arty πινελιές, ενώ το μπαρ στην ταράτσα, όπου σερβίρεται και το (δωρεάν) πρωινό, απολαμβάνει υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Πολλά καλλιτεχνικά events και δρώμενα οργανώνονται τακτικά, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi στο σαλονάκι και aircondition σε όλα τα δωμάτια. 

Athens Backpackers
Μακρή 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9224044
Τιμές: από 23,50€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 85€ το δίκλινο δωμάτιο

Δημοφιλέστατο, κεντρικότατο και οικονομικότατο, το Athens Backpackers στου Μακρυγιάννη φέρνει το κέφι και το feeling ενός κεντροευρωπαϊκού hostel στην καρδιά της Αθήνας. Διαθέτει κρεβάτια σε κοιτώνες των 6 ή των 8 ατόμων, σε τιμές που κυμαίνονται από 18 έως 25 ευρώ το άτομο, αναλόγως εποχής. Οι παροχές του πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από τις συνηθισμένες παροχές ενός hostel, για να περιλάβουν δωρεάν πρωινό, μπαλκονάκια, μπάνιο μέσα στα δωμάτια, δωρεάν wi-fi και δωρεάν καφέ και τσάι όλη μέρα. Το roof bar του απολαμβάνει υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, ενώ καθημερινά από τις 19.00 μέχρι τις 20.00 έχει happy hour με τις μπύρες να κοστίζουν μόλις 1€. 

Pella Inn
Ερμού 104, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3250598
Τιμές: από 16€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 40€ το δίκλινο

Προσεγμένα δωμάτια, με retro αισθητική (αγαπάμε το μωσαϊκό στα πατώματα!) και ταράτσα με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και το Μοναστηράκι, είναι μερικά από τα δυνατά του σημεία. Προσθέστε σε αυτά τις παροχές που περιλαμβάνουν 24ωρη reception, δωρεάν wi-fi και air-condition σε όλα τα δωμάτια, κι έχετε την επιτυχημένη συνταγή για ένα hostel που συγκεντρώνει εξαιρετικές κριτικές χρηστών στο HostelWorld. 

Students & Travellers Inn
Κυδαθηναίων 16, Πλάκα, τηλ.: 210 3244808
Τιμές: από 17€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 52€ το δίκλινο δωμάτιο

Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια, στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας, σχεδόν δίπλα στο Cine Paris. Το Students & Travellers Inn είναι ένα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα αθηναϊκά hostel, μέλος της ένωσης Hostelling International. Στις παροχές του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 24ωρη reception, δωρεάν πρόσβαση στο internet, και ένας όμορφος, σκιερός κήπος. Τίποτα, όμως, δεν συγκρίνεται με την τοποθεσία του –location, location, location, όπως θα έλεγε και ο Lonely Planet. 

Fivos Hostel
Αθηνάς 23, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3226657
Τιμές: από 25€ το κρεβάτι σε κοιτώνα, 50€ το δίκλινο δωμάτιο (
αναλυτικά όλες οι τιμές εδώ)

Ίσως το μοναδικό αθηναϊκό hostel που διοργανώνει δωρεάν ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, δύο φορές την εβδομάδα. Κατά τα λοιπά, όμορφα, απλά δωμάτια, ταρατσούλα με θέα στην Ακρόπολη, κεντρικότατη τοποθεσία και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν πρωινόκαι wi-fi, και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι, κατόπιν συνεννόησης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v