Μεταξουργείο: Επικίνδυνα… γοητευτικό
                                        Βολτάρουμε σε ημιφωτισμένους πεζόδρομους, ανακαλύπτουμε μυστικά μπαράκια σε κουκλίστικα νεοκλασικά, χαρτογραφούμε τη νέα γαστρονομική πιάτσα της Αθήνας και χαμογελάμε αντί απάντησης όταν μας ρωτούν «μα δε φοβάσαι να τριγυρνάς στο Μεταξουργείο;».
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                         
                                                









 Προτιμάτε κάτι επί το ελληνικότερον, κάτι πιο κλασικό ίσως; Μπορεί το αγαπημένο Γιάνταη να μας άφησε πρόσφατα χρόνους, το έτερο στέκι της πλατείας Αυδή, όμως, το μαγειρείο Μεταξουργείο (φωτό, αριστερά) εξακολουθεί να σερβίρει τα σπιτικά μαγειρευτά του και τις ηπειρώτικες τηγανιές στο κουκλίστικο νεοκλασικό που το στεγάζει από το 1933. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 15€ το άτομο. Στο ίδιο μήκος κύματος, σε ένα άλλο κτίριο που χρονολογείται από το 1930, τα Κουταλάκια (στο 39 της οδού Θερμοπυλών) μαγειρεύουν επίσης σπιτικές σπεσιαλιτέ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 20€ το άτομο.
Προτιμάτε κάτι επί το ελληνικότερον, κάτι πιο κλασικό ίσως; Μπορεί το αγαπημένο Γιάνταη να μας άφησε πρόσφατα χρόνους, το έτερο στέκι της πλατείας Αυδή, όμως, το μαγειρείο Μεταξουργείο (φωτό, αριστερά) εξακολουθεί να σερβίρει τα σπιτικά μαγειρευτά του και τις ηπειρώτικες τηγανιές στο κουκλίστικο νεοκλασικό που το στεγάζει από το 1933. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 15€ το άτομο. Στο ίδιο μήκος κύματος, σε ένα άλλο κτίριο που χρονολογείται από το 1930, τα Κουταλάκια (στο 39 της οδού Θερμοπυλών) μαγειρεύουν επίσης σπιτικές σπεσιαλιτέ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 20€ το άτομο. 



 
 
