Δέκα ξενώνες από 30€ έως 60€

Βουνό ή θάλασσα; Ή μήπως ποτάμι; Κάστρο ή δάσος; Χωριό ή Χώρα; Ό,τι και αν σας εμπνέει η άνοιξη, έχουμε μία ιδιαίτερη πρόταση διαμονής που δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 30 ευρώ το άτομο.
Δέκα ξενώνες από 30€ έως 60€
της Ηρώς Κουνάδη 

Πριν από τρία χρόνια, οι Times του Λονδίνου έγραφαν για τις θετικές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε ένα αφιέρωμα που εκ πρώτης θύμιζε «παρηγοριά στον άρρωστο», αποδεικνυόταν όμως εν τέλει ιδιαίτερα αισιόδοξο. Μία από τις συνέπειες αυτές ήταν τα φτηνά ταξίδια καθώς, όπως προέβλεπε ο αρθρογράφος, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία θα αναγκάζονταν να μειώσουν τις τιμές τους.

Διαβάζοντάς το, τότε, ο μέσος Έλληνας σκεφτόταν πως ακόμα και αν η παγκόσμια οικονομική κρίση έφτανε στο κατώφλι του, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων αποκλείεται να έριχναν τις τιμές. Απλά θα κόβονταν τα ταξίδια. Όπως, όμως, είπε κι η αμίμητη γιαγιά της ελληνικής τηλεόρασης, κάποια πράγματα δεν κόβονται… 

Και να που έφτασε η δική μας σειρά να γράψουμε για ξενοδοχεία που ρίχνουν τις τιμές, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Μπορεί και να ήταν –ούτως ή άλλως– καιρός. Ιδού λοιπόν, δέκα εντελώς ανοιξιάτκα καταλύματα - αφορμές για weekend που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 60 ευρώ (το δίκλινο δωμάτιο).

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων αφορούν διανυκτερεύσεις τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Μαΐου.

Βορεάδες
Νικολάου Φωσκόλου 7, Τήνος, τηλ.: 22830 23845
Τιμές: 55€ το δίκλινο, συν 7€ το άτομο για το (προαιρετικό) πρωινό
Κυκλαδίτικες καμάρες, ανθισμένες αυλές, ολόλευκοι τοίχοι, πέτρινες λεπτομέρειες, χτιστά κρεβάτια, κεντητές κουνουπιέρες. Δεν είναι πολλοί οι ξενώνες που αποπνέουν παράδοση και άρωμα εποχής στις Κυκλάδες, γι’ αυτό χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ανακαλύψαμε το Βορεάδες στην Χώρα της Τήνου. Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι και το κέντρο της Χώρας, το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν wi-fi και πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ http://www.booking.com/hotel/gr/voreades.el.html 

Κεκρυφάλεια 
Σκληρή, Αγκίστρι, τηλ.: 22970 91596
Τιμές: 40€ το δίκλινο (συν 6€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Στην καρδιά του πευκοδάσους του Αγκιστρίου, λιγότερα από δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, το ρομαντικό Κεκρυφάλεια διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις δωμάτια. Από τη μεγάλη βεράντα του, η όμορφη παραλία της Σκληρής απέχει ακριβώς… μια βουτιά –και τα νερά του Σαρωνικού, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχουν την ιδανική θερμοκρασία για τις πρώτες βουτιές του χρόνου. Για να μπείτε ακόμη περισσότερο στον πειρασμό, όλα τα δωμάτια του Κεκρυφάλεια απολαμβάνουν υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Monemvasia Escapade
Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 61189, 6972 319434
Τιμές: 60€ το δίκλινο

Η «Καμάρα του Βύρωνα» είναι ένα από τα πιο γοητευτικά, sui generis μαγαζάκια στο Κάστρο της Μονεμβασιάς: γευσιγνωσίες τοπικών κρασιών, συνοδεία σπιτικών μεζέδων που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, και καλής μουσικής διοργανώνονται εδώ καθημερινά. Ο ιδιοκτήτης, Βύρωνας, και η σύζυγός του, νοικιάζουν δωμάτια ακριβώς δίπλα στην «Καμάρα» σε ένα από τα ομορφότερα πέτρινα κτίσματα του κάστρου. Παραδοσιακά διακοσμημένα, με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια και όμορφη θέα στη θάλασσα, είναι ίσως το καλύτερο value for money που θα βρείτε μέσα στα τείχη του κάστρου. 

Κάμπος Νεράιδας
Νεράιδα Ηλείας, τηλ.: 697 5828671
Τιμές: 40€ το δίκλινο σπιτάκι με κουζίνα
Αν ο χαρακτηρισμός «αγροτουριστικό κατάλυμα» αποτυπώνεται απόλυτα κάπου, είναι στα τέσσερα πέτρινα σπιτάκια του καταπράσινου κτήματος πλάι στις πηγές του Ενιπέα, λίγο έξω από το χωριό Νεράιδα της Ηλείας. Σε ελάχιστη απόσταση από το υπέροχο Δάσος της Φολόης, και μόλις 15 χιλιόμετρα από την αρχαία Ολυμπία, το κάθε σπιτάκι είναι διακοσμημένο παραδοσιακά, με ξύλινα ταβάνια και πέτρινο τζάκι, χτιστά κρεβάτια και κεντητά κουρτινάκια στα παράθυρα. Γύρω του απλώνονται καταπράσινοι κήποι με βερικοκιές, πασχαλιές και πανύψηλες λεύκες, ενώ στην αυλή διοργανώνονται τακτικά barbecue. 

Το Σπίτι του Αρτέμη
Κήποι Ζαγορίου, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 6948 805239
Τιμές: 45€ το δίκλινο
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει τα funky δωμάτια του ξενώνα, στα οποία ξεχωρίζουν τα έντονα χρώματα των τοίχων που κάνουν τέλεια αντίθεση με τις παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμηση. Αυτή η τελευταία περιλαμβάνει ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινα τζάκια, και χτιστά κρεβάτια. Και όλα αυτά, στην καρδιά των Ζαγοροχωρίων, στο χωριό Κήποι, και σε απόσταση αναπνοής από τον εθνικό δρυμό του Βίκου, που αυτήν την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Αρχοντικό
Σταυρούπολη, τηλ.: 25420 22225, 6936512162
Τιμές: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Πέτρινοι τοίχοι, σφυρήλατα κρεβάτια, κεντητά υφάσματα, παραδοσιακά έπιπλα. Το Αρχοντικό, όνομα και πράγμα, στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1920 στην Σταυρούπολη. Τα παράθυρα των δωματίων αγναντεύουν από ψηλά τον Νέστο και τα καταπράσινα τοπία που τον πλαισιώνουν. Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στην αυλίτσα του αρχοντικού, ανάμεσα στα δέντρα. Η περιοχή προσφέρεται για αμέτρητες φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως rafting, καγιάκ και ιππασία. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ

Ξενώνας Μαυροδήμος
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 22340 61289
Τιμές: 30€ το δίκλινο με πρωινό
Κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, διακοσμημένα με ζεστά χρώματα, παραδοσιακά σφυρήλατα κρεβάτια, ξύλινα ταβάνια και πατώματα και λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, τα οποία αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού. Ο Ξενώνας Μαυροδήμος βρίσκεται στο χωριό-αποκάλυψη του Παρνασσού που λέγεται Αγόριανη, κι αποτελεί ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας στη γύρω περιοχή (δείτε ιδέες για διαδρομές εδώ). Extra bonus το σπιτικό πρωινό, με την ονειρεμένη μαρμελάδα κεράσι της κυρίας Βούλας, που σερβίρεται… ό,τι ώρα ξυπνήσετε. Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω του Booking, από εδώ.

Στο Ρολόι
Κοστελένου 34-36, Πόρος, τηλ.: 22980 25808
Τιμές: 55€ το studio δύο ατόμων
Ένας boutique ξενώνας στη low budget λίστα μας; Κι όμως. Το κουκλίστικο «Στο Ρολόι» διαθέτει, εκτός από τα grande δωμάτιά του, ένα μικρό studio, το παλιό πλυσταριό του αρχοντικού, το οποίο στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό, μικρό κτίσμα στον κήπο και γοητεύει με την ρομαντική και cozy ατμόσφαιρα του. Παρά το μικρό του μέγεθος, το studio προσφέρει ένα άνετο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα και μπάνιο με ντους. Διαθέτει, επίσης, ένα ξεχωριστό καθιστικό στον μικρό κήπο, ενώ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ρομαντική διακόσμηση των υπόλοιπων δωματίων του ξενώνα. Το αντίθετο, μάλιστα: εκείνα έχουν να ζηλέψουν, την χαμηλή τιμή του.

Olympion Village Studios
Ζαχάρω, Ηλεία, τηλ.: 26250 31659
Τιμές: 30€ το δίκλινο
Κι εκεί που λέγαμε πως τέτοιες τιμές έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες, έρχεται το Ολύμπιο Village να μας διαψεύσει. Σε απόσταση αναπνοής από μια από τις αγαπημένες μας παραλίες, εκείνη του Καϊάφα, διαθέτει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με κουζινάκι, ψυγείο και μπαλκονάκια που βλέπουν σε έναν καταπράσινο κήπο, και αποτελεί λόγο αρκετό για να τολμήσετε τις πρώτες σας βουτιές. Ακόμη, όμως, και αν τα κύματα του Ιονίου σε θερμοκρασίες Μαΐου δεν σας εμπνέουν να βουτήξετε, η περιοχή προσφέρεται για φυσιολατρικές εξορμήσεις στους καταρράκτες της Νέδας και αρχαιολογικά weekends στην Αρχαία Ολυμπία και τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, κοντά στην ορεινή Ανδρίτσαινα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση και μέσω του Booking, από εδώ

Milton Hotel
Μαυροβούνι, Γύθειο, τηλ.: 27330 22914
Τιμές: 40€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για πρωινό)
Κοντά στην μεγάλη αμμουδιά του Μαυροβουνίου, σε απόσταση αναπνοής από τη… νησιώτικη πολιτεία της Μάνης, το γραφικό Γύθειο, το Milton προσφέρει όμορφα, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα. Ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις παραλίες αλλά και την ενδοχώρα της Μάνης, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μερικές εντυπωσιακές παροχές, όπως 24ωρο room service και δωρεάν wi-fi. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v