Καλοκαίρι low budget: 10 ξενοδοχεία κάτω από 70€

Και δίπλα στη θάλασσα, και περιποιημένα, και με πλούσιο πρωινό, και με παροχές για περισσότερη οικονομία. Και με 70 ευρώ maximum. Και όλα αυτά τον Ιούλιο του 2010. Πώς είπατε; Δε γίνεται;
Καλοκαίρι low budget: 10 ξενοδοχεία κάτω από 70€
της Ηρώς Κουνάδη

Το καταλαβαίνεις, στις πέντε πρώτες τηλεφωνικές συνομιλίες με ιδιοκτήτες και υπεύθυνους ξενοδοχείων: το κλίμα που επικρατεί φέτος είναι πιο αμήχανο από ποτέ. Ακούσαμε τα πάντα, από το «οι τιμές παίζουν, ανάλογα πού μας βρήκες, ποιος είσαι, ποιος μας σύστησε» μέχρι το «έλα από εδώ και βλέπουμε, δεν θα ’ναι ακριβά». Οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και θα αρχίσει να αχνοφαίνεται η τουριστική κίνηση. Οι τιμές πόρτας μοιάζουν επτασφράγιστο μυστικό, κι οι περισσότεροι βιάζονται να υποσχεθούν έκπτωση πριν τις ανακοινώσουν.

Κάπως έτσι, ψάχνοντας, ρωτώντας και ξαναρωτώντας, δίνοντας κάθε φορά διαπιστευτήρια για το ποιοι είμαστε και πού βρήκαμε το ξενοδοχείο, αλλά και, ομολογουμένως, ακούγοντας πολύ περισσότερα «ευχαριστώ που καλέσατε» στο τέλος των τηλεφωνημάτων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, βρήκαμε και παρουσιάζουμε δέκα ξενοδοχεία στα οποία το δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει από 40 έως 70 ευρώ, αν τα επισκεφθείτε τον Ιούλιο. Σημειώστε ότι τον Ιούνιο οι τιμές στα περισσότερα είναι αρκετά χαμηλότερες, ενώ τον Αύγουστο –σε όποια δεν αναφέρεται ότι ισχύει η ίδια τιμή– ανεβαίνουν αισθητά.

Pantokrator Hotel, Μπαρμπάτι, Κέρκυρα
55 ευρώ το δίκλινο με πρωινό αρχές Ιουλίου, 65 ευρώ από 10 έως 31 Ιουλίου
Ίσως η κορυφαία low budget επιλογή στο νησί, το Pantokrator είναι κτισμένο δίπλα στην πανέμορφη παραλία Μπαρμπάτι, 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κέρκυρας. Προσφέρει μοναδικά διακοσμημένα δίκλινα δωμάτια στις –εντυπωσιακές για την κατηγορία του– παροχές των οποίων περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση και DVD player. Highlight η εξωτερική πισίνα, η οποία απολαμβάνει μοναδική θέα στο απέραντο… τιρκουάζ του Ιονίου.

Banana Place, Ζαχάρω, Καϊάφας
60 ευρώ το δίκλινο Ιούλιο και Αύγουστο 
Σε απόσταση αναπνοής από την –κατά την ταπεινή μας άποψη– ομορφότερη παραλία της Ελλάδας, το Banana Place εντυπωσιάζει κατ’ αρχάς με τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο του. Τα διαμερίσματα και τα studios είναι λιτά αλλά προσεγμένα και πεντακάθαρα, ενώ προσφέρουν air condition και τηλεόραση. Τα πλακόστρωτα δρομάκια που περνούν μέσα από τον κήπο καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα. Στις παροχές του συγκροτήματος περιλαμβάνονται πισίνα, παιδική χαρά και ταβέρνα που σερβίρει καθημερινά εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

Πανσιόν Σοφία, Παλιά Πόλη, Ρόδος
70 ευρώ το δίκλινο Ιούλιο και Αύγουστο 
Στην καρδιά της ατμοσφαιρικής μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το μικρό ξενοδοχείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ζωντανού μνημείου που το φιλοξενεί. Θα λατρέψετε την ηλιόλουστη αυλή με τα πολύχρωμα λουλούδια, στην οποία θα απολαμβάνετε καθημερινά σπιτικό πρωινό και μυρωδάτο ελληνικό καφέ. Τα όμορφα διακοσμημένα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση, ψυγειάκι, air condition και πιστολάκι μαλλιών. Στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται, επίσης, δωρεάν ασύρματο internet και βιβλιοθήκη.

Pension St. George, Περίβολος, Σαντορίνη
40 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο 
Έξι κουκλίστικα δωμάτια συναποτελούν την πανσιόν St. George, η οποία απέχει –μετρημένα (!)– εικοσιπέντε βήματα από την πανέμορφη αμμουδιά του Περίβολου. Λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση –μας αρέσουν οι ροζ κουρτίνες και τα λουλούδια στα δωμάτια–, όλες οι βασικές παροχές (κλιματισμός, τηλεόραση και ψυγείο) και δωρεάν μεταφορές από και προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο την καθιστούν μία από τις καλύτερες low budget επιλογές διαμονής στο αγαπημένο μας κυκλαδονήσι.

Filoxenia Hotel, Αδάμαντας, Μήλος
60 ευρώ το δίκλινο έως 25 Ιουλίου 
Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του ολοζώντανου Αδάμαντα, το οικογενειακό Filoxenia Hotel προσφέρει περιποιημένα δωμάτια με τηλεόραση και air condition, τα οποία περιλαμβάνουν και μικρή κουζίνα και σκεύη μαγειρικής για ακόμα περισσότερη οικονομία. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση των δωματίων: ένα χτιστό κομοδινάκι, μικροί πίνακες ζωγραφικής, ψηφιδωτά από πέτρες στους τοίχους.

Villa Melina, Πόθια, Κάλυμνος
55 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο, 60 ευρώ τον Αύγουστο 
Ένα πανέμορφο ροζ κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Πόθια, μόλις δέκα λεπτά περπάτημα από την παραλία, προσφέρει δωμάτια και διαμερίσματα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στα highlights του συγκαταλέγονται ο ολάνθιστος κήπος και η μεγάλη βεράντα με την πανοραμική θέα την οποία μοιράζονται τα δωμάτια του επάνω ορόφου. Τα ξύλινα πατώματα και η κλασική αισθητική της επίπλωσης των δωματίων δημιουργούν ένα περιβάλλον ξεχωριστό. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται air condition, τηλεόραση και ψυγείο.

Dukato, Νικιάνα, Λευκάδα
από 50 ευρώ το δίκλινο με πλούσιο πρωινό τον Ιούλιο
Κτισμένο σύμφωνα με τις επιταγές της τοπικής αρχιτεκτονικής, το πανέμορφο Dukato προσφέρει τριανταένα μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες. Ζεστά έντονα χρώματα, ξύλινα ταβάνια με εξωτερικά δοκάρια και ατμοσφαιρικός φωτισμός συνθέτουν το ρομαντικό περιβάλλον του ξενώνα. Την παράσταση, όμως, κλέβει ο μπουφές υπερπαραγωγή στο πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει βιολογικά και τοπικά προϊόντα και σερβίρεται μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ασύρματο internet, mini bar, air condition και τηλεόραση.

Danaides Apartments, Νάουσα, Πάρος
50 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο 
Παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ολόλευκοι τοίχοι με γαλάζια παράθυρα, μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, το οποίο απέχει μόλις τετρακόσια μέτρα. Το Danaides Apartments σε κερδίζει με την απλότητά του. Στις παροχές των δωματίων του περιλαμβάνονται τηλεόραση, air condition, δωρεάν ασύρματο internet και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, για ακόμα περισσότερη οικονομία.

El Greco, Χανιά
69 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο
Στην καρδιά της ατμοσφαιρικής παλιάς πόλης, βήματα μόνο από την παραλία της Νέας Χώρας, το El Greco προσφέρει προσεγμένα δωμάτια, διακοσμημένα σύμφωνα με τις επιταγές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Οι καμάρες που χωρίζουν τους χώρους των δωματίων, τα ξύλινα έπιπλα, τα κεντητά υφάσματα συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας εποχής. Λατρεύουμε την ταράτσα με τις καρέκλες του σκηνοθέτη, που αγναντεύει το παλιό λιμάνι και το πλούσιο σπιτικό πρωινό.

Aristotelis Hotel, Φούρκα, Χαλκιδική
60 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο 
Σε απόσταση 150 μόλις μέτρων από την παραλία, το Aristotelis Hotel συνδυάζει την ησυχία του ειδυλλιακού περιβάλλοντος που το φιλοξενεί με τις προτάσεις διασκέδασης που το περιβάλλουν: από τη νυχτερινή ζωή για την οποία φημίζεται η Κασσάνδρα μέχρι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο παρακείμενο Αμφιθέατρο της Σίβηρης. Τα minimal αισθητικής, όμορφα δωμάτιά του προσφέρουν τηλεόραση, air condition, ψυγείο και μικρή κουζίνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει και εξωτερική πισίνα, ενώ τακτικά διοργανώνονται βραδιές barbecue.

Θυμηθείτε το Booking.com
Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κράτηση, αναζητήστε τα ξενοδοχεία στα οποία έχετε καταλήξει στο Booking.com. Πολλές φορές, οι τιμές της μαγικής μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων είναι έως και 50% μειωμένες από τις τιμές πόρτας. Για παράδειγμα, στον κουκλίστικο παραδοσιακό ξενώνα Glaros στον Περίβολο στη Σαντορίνη βρήκαμε δίκλινο δωμάτιο στην τιμή των 30 ευρώ για την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, ενώ η επίσημη τιμή που αναγράφεται στο site του είναι 76 ευρώ. Αντίστοιχες προσφορές κάνουν τα Pamediakopes.grTravelPlanet24.gr και HostelWorld.com. Ψάξτε το πριν βιαστείτε να κλείσετε δωμάτιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v