Weekends με τιμές για φθηνό...πωρο

Είπε κανείς "καλό χειμώνα"; Με τις τιμές των δωματίων να πέφτουν έως και στο μισό εκείνων του Αυγούστου, και τις προσφορές να μας δελεάζουν η μία περισσότερο απ' την άλλη, δεν μπορεί να σοβαρολογούσε.
Weekends με τιμές για φθηνό...πωρο
της Ηρώς Κουνάδη

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Αθήνα είχε κίνηση τον Αύγουστο. Φέτος, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, δήλωσαν ότι θα κρατήσουν άδεια για «μετά» -στις περισσότερες περιπτώσεις, γιατί ένας μισθός κι ένα επίδομα δεν έφταναν για να καλύψουν ένα δωμάτιο στις Κυκλάδες για περισσότερο από 2-3 μέρες. Γι’ αυτό λέμε φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να φύγουμε Σεπτέμβριο. Να πάρουμε μια εβδομάδα άδεια, ή να οργανώσουμε τέσσερα weekends για να αποχαιρετίσουμε σωστά το καλοκαίρι, που ημερολογιακά τουλάχιστον έχει ακόμη 22 μέρες μπροστά του –και μην ακούσουμε κανέναν να λέει «καλό χειμώνα».

Οι σεπτεμβριανές διακοπές αποτελούσαν πάντα αντικείμενο διένεξης μεταξύ των ορκισμένων οπαδών του mainstream, που τις θεωρούσαν παρηγοριά στον άρρωστο που δεν μπορούσε να φύγει Αύγουστο, κι εκείνων που ορκίζονταν στην καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, στις ανθρώπινες παραλίες με τη νορμάλ αντιστοιχία ανθρώπων – κόκκων άμμου και τις καλύτερες τιμές. Σε αυτό το τελευταίο λέμε να σταθούμε κι εμείς αυτήν τη φορά, καθότι τα υπόλοιπα, πέραν του ότι αποτελούν καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, τα έχουμε ξαναναλύσει άπειρες φορές.

Γιατί φέτος, λίγο η έλλειψη πληρότητας του καλοκαιριού, λίγο οι τιμές που ακολούθησαν τη γνωστή στην ψυχολογία ως άρνηση αντιμετώπιση «κρίση; ποια κρίση; άντε καλέ που υπάρχει κρίση» και την προκάλεσαν, λίγο οι δημοσκοπήσεις που προέβλεψαν άνοδο της τουριστικής κίνησης μετά το τέλος της υψηλής σαιζόν, και οι τιμές των δωματίων άρχισαν να πέφτουν… περισσότερο από κάθε άλλο Σεπτέμβρη.

Εκεί περί την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, αρχίσαμε να λαμβάνουμε e-mail με προσφορές, να ακούμε για αγαπημένους ξενώνες και ξενοδοχεία που απεκδύονταν τον μανδύα του high season και έριχναν αισθητά τις τιμές τους, να διαβάζουμε για πακέτα «3 διανυκτερεύσεις στην τιμή των δύο» και να αναθαρρεύουμε σχετικά με το budget του υπόλοιπου «καλοκαιριού» μας –με την έννοια τουλάχιστον της διάθεσης, αν επιμένετε ότι είναι φθινόπωρο.

Όταν αυτές έγιναν πολλές, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες, και να τις μοιραστούμε μαζί σας, για να αναθαρρέψετε κι εσείς. Και να συνεχίσετε –ή να ξεκινήσετε– τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Σαλέ των Χρωμάτων, Τρίκαλα Κορινθίας: Το αγαπημένο μας πολύχρωμο, cosy σαλέ στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας –που παρεμπιπτόντως είναι ειδυλλιακά αυτήν την εποχή, κι αφήστε τους άλλους να τα θεωρούν αποκλειστικά χειμερινό προορισμό– αφού ανακαινίστηκε, αποφάσισε να το γιορτάσει μαζί μας, προσφέροντας για όλο τον Σεπτέμβριο δύο διανυκτερεύσεις, Παρασκευή και Σάββατο, με πρωινό και… την Κυριακή δώρο, στην τιμή των 140 ευρώ.

Στο Ρολόι, Πόρος: Αν δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να μένατε σε ένα αναστηλωμένο νησιώτικο κτίσμα, ακριβώς κάτω από το μοναδικό σήμα κατατεθέν του Πόρου, το παλιό ρολόι, είναι… ώρα να το κάνετε. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο Πόρος προσφέρεται για weekends αστραπή, αλλά και για μεγαλύτερες αποδράσεις, όπως θα σας εγγυηθούν όσοι έχουν μπει στον κόπο να γυρίσουν με ποδήλατα την ενδοχώρα του. Ειδικά για τον Σεπτέμβριο, η τιμή του studio είναι στα 55 ευρώ, του Garden Appartment στα 100 ευρώ και του Γαλάζιου Διαμερίσματος στα 140 ευρώ. Δε βλέπουμε την… ώρα να το επισκεφθούμε.

Anemolithi, Αμοργός: Ένα πανέμορφο, ολοκαίνουριο συγκρότημα πέντε διαμερισμάτων, το καθένα με τη δική του υπέροχη, λουλουδιασμένη αυλίτσα, άνοιξε φέτος τις πόρτες του στο Βρούτσι της Κάτω Μεριάς, και εν όψει του φθινοπώρου ρίχνει σταδιακά τις τιμές του στα 50 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο: 100 ευρώ το Σεπτέμβριο, με δυνατότητα καλύτερη τιμής αναλόγως τις ημέρες που θα μείνετε, και 50 ευρώ από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά.

Αλώνι του Ήλιου, Γρεβενά: Το αγαπημένο μας ρομαντικό καταφύγιο στα Γρεβενά, με τα ιδιαίτερα, πολύχρωμα δωμάτια, τα σιδερένια κρεβάτια και τις τοπικές σπεσιαλιτέ στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο, προσφέρει μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου ένα από τα δελεαστικότερα πακέτα που έχουμε δει τελευταία: 117 ευρώ το άτομο για έξι συνολικά διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό –ήτοι, μόλις 39 ευρώ το δίκλινο την ημέρα. Φύγαμε για ρομαντικές εξορμήσεις στα λιθόκτιστα σοκάκια των Γρεβενών και trekking πλάι στα τρεχούμενα νερά και την αιωνόβια βλάστηση της Βάλια Κάλντα;

Άγιος Αρτέμιος, Σαντορίνη: Ένας ιστορικός οικισμός του 15ου αιώνα φιλοξενεί τα πιο ιδιαίτερα weekends μας στο πιο ιδιαίτερο νησί του Αιγαίου, με φόντο την Καλντέρα όπως φαίνεται από το Ημεροβίγλι. Ζεν διαμονή σε υπόσκαφα δωμάτια με όλες τις παροχές που θα περιμένατε από ένα lux ξενοδοχείο, και σε τιμές που από 1η Σεπτεμβρίου πέφτουν στα 90 ευρώ για το standard studio, και στα 135 ευρώ για τη junior σουίτα.

Poseidon Resort, Λουτράκι: Προτιμάτε κάτι κοντινότερο; Και απ’ αυτό έχουμε. Σε απόσταση μιας και κάτι ώρας από την Αθήνα, στο Λουτράκι, το Poseidon Resort, με τα υπέροχα bungalows του, τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, και τις μοναδικές παροχές του, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, πληρώνοντας 6 νύχτες μένετε 7, ενώ πληρώνοντας 12 μένετε για 14. Για τα weekends το resort προσφέρει έκπτωση 10% για 2 διανυκτερεύσεις και 15% για 3 διανυκτερεύσεις σε όλες τις κατηγορίες δωματίων –σημειώστε ότι οι τιμές προ έκπτωσης ξεκινούν από 110 ευρώ με πρωινό– καθώς και 10% έκπτωση στο Armonia Wellness Spa, 10% έκπτωση για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο Poseidon Grill, στην Taverna Triaina και στο Nafsika Lounge Restaurant.

Angels Villas, Πάρος: Κυκλαδίτικη παράδοση και διακριτική πολυτέλεια, σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρο από τη Νάουσα και μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα. Πλήρως εξοπλισμένες, μοναδικής αισθητικής διώροφες βίλες εγγυώνται αξέχαστες στιγμές στο νησί που αγαπήσαμε έφηβοι και συνεχίσαμε να λατρεύουμε μεγαλώνοντας. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και κλείνει για τη χειμερινή του ξεκούραση, το Angels Villas Resort προσφέρει έκπτωση -15% στις αρχικές τιμές του, εξασφαλίζοντάς μας, για παράδειγμα, τη βίλα των 100 τετραγωνικών μέτρων με πρωινό στην τιμή των 212 ευρώ.

Oceanis, Κως: Στην ομορφότερη ίσως παραλία της Κω, το Ψαλίδι, πίσω από έναν τροπικό κήπο και μία γιγάντια πισίνα, κρύβεται το beach resort των ονείρων μας: με funky δωμάτια, παροχές και ανέσεις πολλών αστέρων, λαχταριστές λιχουδιές στον πρωινό μπουφέ και απόσταση αναπνοής από τα κρυστάλλινα νερά του Νότιου Αιγαίου. Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 79 ευρώ, ενώ το τρίτο άτομο στα τρίκλινα απολαμβάνει έκπτωση 30%. Αν ταξιδεύετε οικογενειακώς, σημειώστε ότι τα παιδιά έως 12 ετών μένουν δωρεάν μαζί σας, ενώ δικαιούνται έκπτωση 50% στα πακέτα ημιδιατροφής.

Έξτρα tip: Πριν κλείσετε τη διαμονή σας –για τους πιο… περιπετειώδεις, ακόμη και πριν διαλέξετε προορισμό– ρίξτε μια ματιά στο www.booking.com που ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο έχει εξασφαλίσει, σε συνεργασία με αμέτρητα ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ειδικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 50% κάτω από τις ήδη χαμηλές τιμές του Σεπτεμβρίου. Συμφέρει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v