10 ξενοδοχεία για διακοπές… στην Αττική

Θέλετε να είστε κοντά στην δουλειά ή κοντά στο σπίτι, αλλά θέλετε και περιβάλλον διακοπών δίπλα στην θάλασσα. Θέλετε πολυτέλεια αλλά θέλετε και παροχές που θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Μάλλον θέλετε... διακοπές στην Αττική.
10 ξενοδοχεία για διακοπές… στην Αττική
της Έλενας Μπούλια

Γιατί στην Αττική; Γιατί μπορεί οι δουλειές σου να μην επιτρέπουν να απομακρυνθείς πολύ από την πρωτεύουσα αλλά η οικογένεια πρέπει να κάνει και τα μπάνια της. Γιατί περιμένεις την θεία από το Σικάγο και δεν νοείσαι να την φιλοξενήσεις στο σπίτι σου (χρειάζεται άλλωστε και θάλασσα για τα ρευματικά της). Γιατί απλά δεν θες να φύγεις μακριά. Βαριέσαι τα καράβια, τα αεροπλάνα τις μποτιλιαρισμένες εθνικές. Και σου φτάνει απλά ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τα ξενοδοχεία γύρω από την Αθήνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ο καθένας έχει τους λόγους του. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τα ξενοδοχεία που βρήκαμε, πολυτελή και πανάκριβα ή αξιοπρεπέστατα και οικονομικά, οι λόγοι αυτοί είναι άκρως βάσιμοι…

Πήραμε, λοιπόν, να περιδιαβαίνουμε την αττική ακτογραμμή, εντοπίσαμε δέκα εξαιρετικά ξενοδοχεία και ρωτήσαμε -ως πιθανοί επισκέπτες πάντα- αν διαθέτουν δωμάτια για την περίοδο 8 με 22 Αυγούστου και πόσο αυτά κοστίζουν. Δείτε τι μας απάντησαν και… ετοιμάστε βαλίτσες!

Alexander Beach Hotel– Ανάβυσσος
47χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, άπλετη θέα στην θάλασσα, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ιδιωτική παραλία, 2 γήπεδα τένις… Τι άλλο μπορεί να ζητάτε από αυτό το τεράστιο ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας με τις αμέτρητες παροχές και τα αξιοπρεπή δωμάτια. Χαλαρώστε το πρωί στο pool bar απολαμβάνοντας τον καφέ σας, κολυμπήστε στην τεράστια πισίνα, επιδοθείτε σε αμέτρητα σετ τένις το απόγευμα, ενώ για το βράδυ η Ανάβυσσος είναι πολύ κοντά και διαθέτει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης.
Τιμές: 50 ευρώ με πρωινό για ένα δίκλινο.

Mare Nostrum Hotel Club– Βραυρώνα
Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Βραυρώνα από επιλογές καταλυμάτων, το Mare Nostrum είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας (και 4 αστέρων), το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, διατηρώντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του αλλά και τα ελληνικά στοιχεία, πλήρως εναρμονισμένα με την φύση. Απέχει μόνο 38χλμ. από την Αθήνα και ανάμεσα στις παροχές του περιλαμβάνονται κέντρο θαλασσοθεραπείας, εξωτερική πισίνα, pool bar, main bar με ζωντανή μουσική, γήπεδα τένις, μπάσκετ και beach volley, πινγκ-πονγκ, θαλάσσια σπορ, παιδική χαρά… ουφ! Θέλετε και άλλα; Όσο για τα δωμάτια, αυτά χωρίζονται σε 225 κανονικά δωμάτια και 125 bungalows, διακοσμημένα κομψά και λιτά. Κατά την διαμονή σας εκεί έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο στην Αρτέμιδα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ φυσικά μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας είτε στον εμπορικό χώρο του Αεροδρομίου ή στο Μαρκόπουλο και την Αρτέμιδα.
Τιμές: Για λιγότερες των δέκα διανυκτερεύσεων η τιμή ενός bungalow με πρωινό και δωρεάν είσοδο στο κέντρο θαλασσοθεραπείας είναι 160 ευρώ, ενώ για παραπάνω από 10 νύχτες η τιμή αυτή πέφτει στα 140 ευρώ την βραδιά. Διαθέσιμα δωμάτια, ωστόσο, υπάρχουν από τις 15 Αυγούστου και μετά. 

Elefsina Hotel- Ελευσίνα
(Δείτε στα Σχετικά Άρθρα)
Μπορεί η Ελευσίνα σαν προορισμός να μην σας… εμπνέει, με την είσοδό σας στο ξενοδοχείο όμως, θα αλλάξετε γνώμη για ό,τι σκεφτόσασταν. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 4 αστέρων, με μοντέρνες και πολυτελείς εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μία μεγάλη πισίνα, roof bar restaurant και πολυτελές εστιατόριο (με εκπληκτικό φαγητό απ’ότι έχουμε μάθει) καθώς και ένα άνετο lounge bar για να απολαύσετε το ποτό σας. Τα δε δωμάτια είναι πραγματικά προσεγμένα με δορυφορική τηλεόραση, σύνδεση στο ίντερνετ και πολυτελές μπάνιο με προϊόντα περιποίησης. Διακρίνονται, μάλιστα σε executive (22τ.μ.), Superior (30τ.μ.) και Suite (42τ.μ. με καθιστικό και δωμάτιο). Κατά την διαμονή σας εκεί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας και το εξαιρετικό του μουσείο.
Τιμές: Για τις ημερομηνίες 8 με 22 Αυγούστου η τιμή ενός Executive Room (φωτο) συμπεριλαμβανομένου πρωινού έχει ως εξής: Στα 98 ευρώ για τις 8 και 9 Αυγούστου, στα 103,80 ευρώ από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου, στα 94 ευρώ από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου και στα 118 ευρώ από τις 17 έως τις 21 Αυγούστου. Σύνολο: 1.483,20 ευρώ.

Grand Resort Lagonisi– Λαγονήσι
Το εκπληκτικό Grand Resort υπόσχεται να δημιουργήσει για εσάς μία όαση πολυτέλειας και άνεσης σε ένα πραγματικό resort λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Εκεί μπορείτε να αφεθείτε στις μαγευτικές ολιστικές θεραπείες του Thalaspa Chenot, να απολαύσετε εκπληκτικά γεύματα σε ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι βραβευμένα, να χαλαρώσετε επιλέγοντας κάποιο CD ή DVD από την τεράστια βιβλιοθήκη και φυσικά να επιδοθείτε σε έναν αριθμό αθλημάτων και δραστηριοτήτων που παρέχονται από το ξενοδοχείο (π.χ. τένις, ποδήλατο, μπάσκετ, βόλεϊ, μίνι γκολφ, mini soccer, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι κ.λ.π.). Όσο για τα δωμάτια, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα μεγέθη, όλα όμως ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια, το στιλ τους και την εκπληκτική θέα στην θάλασσα.
Τιμές: Για τις ημερομηνίες 8 με 22 Αυγούστου και εφόσον μείνετε για τόσα πολλά βράδια, η καλύτερη τιμή που μπορεί να γίνει για ένα δίκλινο 22 τ.μ. στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου με θέα θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, είναι στα 250 ευρώ την βραδιά, ενώ στα bungalows του ξενοδοχείου, μπροστά στην θάλασσα, μεγέθους 40 τ.μ. με καθιστικό, τζακούζι και σάουνα, η τιμή θα φτάσει τα 350 ευρώ την βραδιά.

Mati Hotel– Μάτι
Ένας μοναδικός τόπος φιλοξενίας, με φιλικό περιβάλλον και άνεση σας περιμένει στο Μάτι για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης δίπλα στην θάλασσα. Το ξενοδοχείο απέχει μόνο 28χλμ. από την Αθήνα και πέρα από την θάλασσα, κανείς μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στην τεράστια πισίνα, η οποία διαθέτει και ένα εξαιρετικό εστιατόριο με μεσογειακές γεύσεις. Όσο για τα δωμάτια, έχουν όλα μαγευτική θέα σε μικρούς γραφικούς ορμίσκους και την ατελείωτη θάλασσα μέχρι την Εύβοια. Αυτά διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση και ασύρματο ίντερνετ, ενώ είναι όλα διακοσμημένα με έμφαση στην λιτή πολυτέλεια.
Τιμές: Στα 80 και 90 ευρώ με πρωινό (ανάλογα την θέα) για ένα δίκλινο.

Αqua Marina Hotel– Νέα Μάκρη
Ένα πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων που απέχει μόνο 26χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και προσφέρεται τόσο για εκδρομές σε γύρω περιοχές όσο και για εσωτερικές δραστηριότητες στο υπέροχο περιβάλλον του. Στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται ένα κεντρικό εστιατόριο με προσεγμένη κουζίνα, ένα κεντρικό πιάνο μπαρ με θέα στην θάλασσα, πισίνα με γλυκό νερό, εξωτερικό μπαρ, καθώς και internet corner. Δεν θα πρέπει φυσικά να παραλείψουμε να αναφέρουμε το Wellness Center του Aquamarina με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με θαλασσινό νερό και τις εξελιγμένες εγκαταστάσεις με χαμάμ, τζακούζι και καμπίνες χαμάμ καθώς και ένα μικρό γυμναστήριο. Ξεχωριστή θα είναι και η διαμονή σας εκεί, καθώς το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο κτίρια με 130 συνολικά δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα, σουίτες και δωμάτια για οικογένειες), όλα εκ των οποίων έχουν θέα στην θάλασσα και όλες, φυσικά, τις σύγχρονες ανέσεις.
Τιμές: Στα 125 ευρώ για ένα δίκλινο συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, της χρήσης του Wellness Spa αλλά και βραδινού γεύματος.

Cape Sounio– Σούνιο
(Δείτε στα Σχετικά Άρθρα)
Στο μυθικό ακρωτήρι της Αττική με θέα κόβει την ανάσα σε κάθε πλευρά του resort, το Cape Sounio της αλυσίδας Grecotel είναι τοποθετημένο στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου, σε ένα περιβάλλον μυστηριακής χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Τα 153 bungalows και βίλες με ιδιωτικές πισίνες, οι δύο απομονωμένες ονειρικές παραλίες, η τεράστια πισίνα με θαλασσινό νερό και θέα στο ναό του Ποσειδώνα, τα πολυτελή lounge με την μοναδική ατμόσφαιρα, τα εκπληκτικά εστιατόρια με την ελληνική ή ασιατική κουζίνα… όλα συντελούν ώστε η διαμονή σας εκεί να μοιάζει παραμυθένια. Άλλωστε, για τον ελεύθερο χρόνο σας το Elixir Spa του ξενοδοχείου με την μοναδική θέα στην θάλασσα προσφέρει ασύγκριτες θεραπείες περιποίησης και αναζωογόνησης, με κορυφαία την Ayurveda.
Τιμές: Για την περίοδο 8 με 22 Αυγούστου (14 διανυκτερεύσεις) υπάρχει έκπτωση στην τιμή ενός bungalow, η οποία είναι στα 300 ευρώ με πρωινό, συμπεριλαμβανομένης μίας έκπτωσης 10% για τις θεραπείες του Spa του ξενοδοχείου. Η κανονική τιμή του bungalow, για δύο άτομα πάντα, και λιγότερες διανυκτερεύσεις είναι στα 380 ευρώ με πρωινό.

Myrto Hotel– Μάτι
Μοναδική ατμόσφαιρα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, μέσα στο πράσινο, όπου θα ηρεμήσετε και θα ξεκουραστείτε. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μία μεγάλη πισίνα στο κέντρο ενός κήπου τεσσάρων στρεμμάτων, ένα σνακ μπαρ δίπλα στην πισίνα, ένα μπαρ για ποτό το βράδυ, καθώς και μία οργανωμένη παιδική χαρά. Ακόμα στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται η δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και σαλόνι με δορυφορική τηλεόραση. Όσο για την διαμονή σας εκεί έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε standard, superior και junior suites με κάθε σύγχρονη άνεση, ιδιωτικό μπαλκόνι, τηλεόραση και ψυγείο. Οι δε junior suites διαθέτουν και τζακούζι.
Τιμές: Για την περίοδο 8 με 22 Αυγούστου (14 διανυκτερεύσεις) και με έκπτωση στην κανονική τιμή του δικλίνου, η τιμή είναι στα 65 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του πρωινού –η κανονική τιμή του δωματίου είναι στα 79 ευρώ.

Kinetta Beach Resort & Spa– Κινέττα
Στο 57ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου, σε ένα ρομαντικό αλλά και διασκεδαστικό περιβάλλον, βρίσκεται το Kinetta Beach. Οι παροχές του; Αμέτρητες. Με ένα ιδιαίτερα προσεγμένο spa για την αναζωογόνησή σας, μία μεγάλη εξωτερική πισίνα για τα μπάνια σας, ένα εξαιρετικό εστιατόριο, ένα lounge bar με υπέροχο design, αλλά και με παιδική χαρά, γυμναστήριο και γήπεδο τένις για τους πιο… δραστήριους της παρέας, στο συγκρότημα αυτό θα «μείνετε». Όσο για τα δωμάτια, είναι όλα πολύ περιποιημένα και με θέα στην θάλασσα, ενώ για την άνεσή σας μπορείτε να επιλέξετε μία σουίτα, που διαθέτει και καθιστικό.
Τιμές: Διαθέσιμα δωμάτια τον Αύγουστο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπάρχουν μόνο από τις 16 Αυγούστου και μετά. Για τις ημερομηνίες 16 με 22 Αυγούστου (6 διανυκτερεύσεις), το συνολικό ποσό για ένα δίκλινο συμπεριλαμβανομένης πλήρους διατροφής, αναψυκτικών και ελαφρώς αλκοολούχων ποτών ανέρχεται στα 1.080 ευρώ.

Calamos Beach Hotel– Κάλαμος, Αγ. Απόστολοι
Πάνω στην πεντακάθαρη και τεράστια παραλία των Αγ. Αποστόλων, το Calamos Beach προσφέρεται για οικογένειες με μικρά παιδάκια, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια (με ιδιωτικό μπαλκόνι, δορυφορική τηλεόραση και ψυγείο), ένα τεράστιο εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα, καθώς και μία ταβέρνα με ψάρι και μεζέδες, το ξενοδοχείο διαθέτει μία μεγάλη πισίνα, γήπεδο τένις και beach volley, τραπέζια μπιλιάρδου και πινγκ-πονγκ, αλλά και ένας ανοικτός, παραθαλάσσιος παιδότοπος. Εκεί θα ξεκουραστείτε και θα διασκεδάσετε, ενώ ο Κάλαμος προσφέρεται για τις βραδινές σας βόλτες.
Τιμές: Για την περίοδο 8 με 22 Αυγούστου η τιμή ενός δίκλινου ανέρχεται στα 60 ευρώ με πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v