Elefsina Hotel: Weekends με άποψη στη γη των Μυστηρίων

Εντυπωσιακό design, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και γαστρονομικές προτάσεις και μια λεπτή ισορροπία θαλπωρής και πολυτέλειας που σπάνια συναντάμε. Ένα καινούριο ξενοδοχείο βάζει την Ελευσίνα στο χάρτη των αποδράσεων αστραπή.
Elefsina Hotel: Weekends με άποψη στη γη των Μυστηρίων
Δεν ήμουν ποτέ φανατική οπαδός της κουλτούρας του hotelling, βάσει των αρχών της οποίας τα τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία με το interior design τους, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την πολυτέλεια που παρέχουν κερδίζουν έδαφος έναντι των προορισμών –σα να λέμε, όχι πάω στο Παρίσι και βρίσκω κι ένα ωραίο ξενοδοχείο για να μείνω, αλλά πάω στο Burj al Arab και με την ευκαιρία θα δω και το Ντουμπάι.

Πιστεύω ότι όσο καλό κι αν είναι ένα ξενοδοχείο, το βάρος (πρέπει να) πέφτει στον τόπο που το περιβάλλει. Κι αν ο προορισμός δε μου ενέπνεε ταξίδι, ή έστω εκδρομή, σε καμία περίπτωση δε θα το έκανε ένα ξενοδοχείο. Αυτά σκεφτόμουν καθ’ οδόν για το Elefsina Hotel. Δεν αμφέβαλλα ότι θα ήταν εντυπωσιακό. Αμφέβαλλα για το κατά πόσο θα μπορούσα να προτείνω σε κάποιον να το επισκεφθεί, εγώ που ποτέ δε θα έλεγα –πόσο μάλλον να έγραφα– «πήγαινε εκεί να δεις ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο». Διαψεύστηκα πανηγυρικά.

Όχι γιατί το ξενοδοχείο είναι όντως εντυπωσιακό, αλλά γιατί ο αρχαιολογικός χώρος και μερικές ακόμη γωνιές της Ελευσίνας, όπως το Παλιό Ελαιοτριβείο και η παραλιακή διαδρομή που οδηγεί σε αυτό, μου κατέρριψαν τη χρόνια προκατάληψη της πλειοψηφίας των Αθηναίων: ότι η Ελευσίνα δεν είναι προορισμός για Σαββατοκύριακο –ή, ακόμα χειρότερα, ότι δεν είναι προορισμός γενικώς. Είναι, και μάλιστα από αυτούς που σου προσφέρουν τη χαρά της ανακάλυψης μιας ομορφιάς που δεν την περίμενες, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να υπερηφανεύεται για ένα ξενοδοχείο κόσμημα, με υψηλού επιπέδου παροχές που συνδυάζονται με ιδιαίτερα προσεγμένο design.

Το υποψιάζεσαι ήδη από την πρώτη στιγμή που το βλέπεις εξωτερικά, το επιβεβαιώνεις με την είσοδό σου στο lobby: αυτό το ξενοδοχείο αγαπά την τέχνη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι την αγάπη του αυτή κατορθώνει να την προβάλλει στο σωστό βαθμό, έτσι ώστε το περιβάλλον να σου αφήνει την επίγευση του minimal arty, όχι του arty kitsch. Εντύπωση η οποία συνεχίζει να σε ακολουθεί και στα δωμάτια: τρεις καλόγουστοι πίνακες, διαφορετικοί σε κάθε δωμάτιο, διακοσμούν τον τοίχο στον οποίο ακουμπά το κρεβάτι, χωρίς ούτε να κραυγάζουν για να τους προσέξεις, αλλά ούτε και να χάνονται στο χώρο.

Τα γήινα χρώματα, που αποπνέουν ζεστασιά και ηρεμία, έχουν, επίσης, την τιμητική τους, από τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα πατώματα και τα ήσυχα πορτοκαλί φωτιστικά των δωματίων μέχρι τα σοκολατί έπιπλα, τα ζωηρά τραπεζομάντιλα και τα χρυσαφί στάχυα που κοσμούν τους τοίχους του εστιατορίου. Το ξύλο σε ρόλο πρωταγωνιστή προσθέτει το τελικό touch στη λεπτή ισορροπία θαλπωρής και πολυτέλειας –ισορροπία που πρέπει να σημειώσουμε ότι εξαιρετικά σπάνια έχουμε δει να επιτυγχάνεται.

Οι παροχές των –ογδόντα τριών το σύνολο, συν έξι σουίτες– δωματίων είναι εξίσου εντυπωσιακές: δορυφορική τηλεόραση με LCD flat screen, απ' ευθείας τηλεφωνική γραμμή με τηλεφωνητή, σύνδεση στο internet –δωρεάν στα superior δωμάτια και τις σουίτες–, κλιματισμός, mini bar, σεσουάρ μαλλιών, χρηματοκιβώτιο, μπαλκόνι, δυνατότητα παρασκευής τσαγιού/ καφέ στα superior δωμάτια και τις σουίτες. Σημειώστε, επίσης, ότι υπάρχουν δωμάτια καπνιστών και μη, για να διαλέξετε, αλλά και τις εντυπωσιακές διαστάσεις των δωματίων: 22 τετραγωνικά τα executive, 30 τετραγωνικά τα superior και 42 τετραγωνικά οι σουίτες, με καθιστικό και υπνοδωμάτιο.

Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πισίνα, αίθουσες συνεδριάσεων χωρητικότητας μέχρι και 420 ατόμων, business centre, parking, 24ωρη υποδοχή, room service, υπηρεσία ταχυδρομείου, υπηρεσίες πλυντηρίου και στεγνό καθάρισμα, δυνατότητα εξυπηρέτησης αναπήρων, υπηρεσίες baby sitting, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου, υπηρεσίες συναλλάγματος, χρηματοκιβώτιο, φύλαξη αποσκευών και υπηρεσία λιμουζίνας κατόπιν αιτήματος.

Ειδική μνεία αξίζει το εστιατόριο «Το Στάχυ» όπου σερβίρεται το πρωινό –σε μπουφέ υπερπαραγωγή– από τις 6.00 έως τις 10.30, καθώς και το μεσημεριανό και το δείπνο, από τις 12.30 έως τις 23.00, για το ζεστό του περιβάλλον, την καλαίσθητη διακόσμηση, το άψογο σέρβις και το εξαιρετικό μενού. Δοκιμάσαμε χειροποίητα ζυμαρικά τζόλια, σαλάτα με πλιγούρι, τοματοκεφτέδες, κεφτεδάκια του Πασσά, δροσερή πράσινη σαλάτα, χαλούμι σχάρας, ζουμερή, σωστά ψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και ασυναγώνιστο μοσχαράκι γιουβέτσι με ζυμαρικά. Κλείσαμε με σουφλέ σοκολάτας με παγωτό και μους λευκής σοκολάτας και ανεβήκαμε στο δωμάτιο μετά δυσκολίας –από την κραιπάλη– αλλά με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι στο roof garden του ξενοδοχείου λειτουργεί το YK Restaurant Bar, με το κατάλευκο ντεκόρ του να κάνει την τέλεια αντίθεση με τις αποχρώσεις του λυκόφωτος –η τέλεια ώρα για να απολαύσετε το ποτό σας χαζεύοντας τα φώτα της πόλης να ανάβουν. Αυτήν την εποχή, τη θέση του έχει αναλάβει το minimal Elefsina Lounge Bar του ισογείου με τους αναπαυτικούς κρεμ καναπέδες του να εμπνέουν ατελείωτες συζητήσεις πάνω από ζεστά ροφήματα, γλυκά πειρασμούς, ελαφριά σνακ και προσεγμένα κοκτέιλ.

Το Elefsina Hotel λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 120 ευρώ για το executive δίκλινο δωμάτιο, 144 ευρώ για το superior και 220 ευρώ για τη σουίτα, μαζί με το εξαιρετικό πρωινό.

Ηρώ Κουνάδη

Elefsina Hotel, Δήμητρος & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα, τηλ.: 210 5589700
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v