Βρήκαμε δωμάτια έως 50€ για τα ΣΚ του Οκτωβρίου

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο και τον Παρνασσό, τα Σαββατοκύριακα στη φθινοπωρινή φύση δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.
Βρήκαμε δωμάτια έως 50€ για τα ΣΚ του Οκτωβρίου
Με τους λογαριασμούς να τραβούν την ανηφόρα, και την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι τον χειμώνα να χτυπάει κόκκινα, ένα Σαββατοκύριακο στην φθινοπωρινή φύση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσει η ψυχούλα σου. Κι επειδή αυτό το τελευταίο θα έπρεπε να είναι ανθρώπινο δικαίωμα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, σου βρήκαμε τα τέλεια δωμάτια για να το κάνεις πράξη όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Στην Πελοπόννησο…

Στα Λουτρά της Ηραίας, στη Γορτυνία, το ομώνυμο Ξενοδοχείο Ηραία είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις τις όχθες και τα χωριά του Λάδωνα. Τα ωραιότατα δωμάτιά του κοστίζουν 46€ το δίκλινο (και 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 

Στο γλυκύτατο ορεινό χωριό Ίσαρης της Αρκαδίας, πολύ κοντά στη Μεγαλόπολη, το Ισαρέικο Σπίτι διαθέτει παραδοσιακά δωμάτια στα 42€ το δίκλινο. 

Στον Σελλά της Κυπαρισσίας, που είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινές πεζοπορίες στη μεσσηνιακή φύση, αυτό εδώ το φανταστικό πέτρινο σπίτι δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 41€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στην Ανδρίτσαινα, πολύ κοντά στον αρχαίο ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το Θεοξένια έχει ευρύχωρα, ηλιόλουστα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το φυσικό τοπίο γύρω τους, στα 48€ το δίκλινο. 

Φαντασμαγορική θέα από τα μπαλκόνια τους απολαμβάνουν και τα δωμάτια του Ξενώνα Γρέκι στο Λιβάρτζι, 40 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα και πολύ κοντά στους φημισμένους καταρράκτες της Άνω Βλασίας. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 46€ το δίκλινο (συν 6€ το άτομο προαιρετικά για τέλειο, παραδοσιακό πρωινό). 

Στην Αρχαία Κόρινθο, βάση ιδανική για εξορμήσεις στο κάστρο του Ακροκόρινθου αλλά και στις πλαγιές της Ζήρειας, το Yard Rooms έχει υπέροχα, ευρύχωρα δωμάτια στα 48€ το δίκλινο (και 7€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 



Στον Παρνασσό και τα πέριξ του…

Το Ξενοδοχείο Καστρί στους Δελφούς, μόλις 11 χιλιόμετρα από την Αράχωβα, προσφέρει λιτά αλλά φροντισμένα και πεντακάθαρα δωμάτια στα 47€ το δίκλινο με πρωινό. 

Το Kelari Studios στο Σερνικάκι της Άμφισσας –η οποία βάζουμε στοίχημα πως θα σε εκπλήξει αν δεν την έχεις ξαναεπισκεφτεί– έχει όμορφα, χρωματιστά στούντιο στα 42€ με πρωινό. 

Το Χάνι του Ζεμενού, στο ομώνυμο χωριό λίγο έξω από την Αράχωβα, έχει μεγάλα, όμορφα δωμάτια στα 48€ το δίκλινο (συν 7€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 

Επειδή βέβαια Οκτώβριος δεν σημαίνει απαραίτητα βουνό, θα προτείνουμε οπωσδήποτε και ένα Γαλαξίδι, στο οποίο το Φιλοξένια έχει συμπαθέστατα δωμάτια στα 43€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό (51€ αν θες και θέα θάλασσα). 

Στο Πήλιο…

Στην πάντα υπέροχη αλλά ειδικά αυτή την εποχή φαντασμαγορική Τσαγκαράδα, το Kleopatra’s έχει παραμυθένια δωμάτια με δικό τους μίνι spa στο μπάνιο, στα 46€ το δίκλινο. 

Από την ίδια πλευρά του βουνού, στην ολοζώντανη Ζαγορά ο Ξενώνας Καπανιάρης έχει φανταστικά, υπερλούξ δωμάτια με τέλεια θέα από τα μπαλκόνια τους στα 49€ το δίκλινο. 



Ρομαντική διακόσμηση με κουνουπιέρες πάνω από τα κρεβάτια και παραδοσιακές λεπτομέρειες στολίζουν τα δωμάτια του Mansion Theodora στη Μακρυνίτσα. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 47€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα. 

Στον εν πολλοίς ανεξερεύνητο Άγιο Βλάση, το Αρχοντικό Σαμαρά έχει λιτά αλλά περιποιημένα, παραδοσιακά δωμάτια στα 40€ το δίκλινο. 

Στα Χάνια, στην καρδιά του Πηλίου, το Χάνι του Ζήση είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις τόσο το δυτικό όσο και το ανατολικό Πήλιο. Τα συμπαθέστατα δωμάτιά του δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 38€ το δίκλινο με πρωινό. 

Προς τον νότο του Πηλίου, σε μια περιοχή που βάζουμε στοίχημα πως δεν έχεις εξερευνήσει όσο της αξίζει, και συγκεκριμένα στο χωριό Ξινόβρυση, ο Λεωνίδας διαθέτει ολόκληρα σπιτάκια με υπνοδωμάτιο και κουζίνα-σαλόνι με τζάκι σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 42€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v