Πόσο κάνουν τον Ιούλιο τα δωμάτια στις Κυκλάδες;

Στη Μύκονο ξεκινούν από 200€ και ανεβαίνουν, στην Άνδρο και τη Νάξο βρίσκεις και με λιγότερα από 50€. Μια ψύχραιμη ματιά στις κυκλαδίτικες τιμές του 2022.
Πόσο κάνουν τον Ιούλιο τα δωμάτια στις Κυκλάδες;
της Ηρώς Κουνάδη

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι «εξαρτάται πού στις Κυκλάδες». Ας πούμε, η Μύκονος όπως υποψιάζεσαι είναι απλησίαστη, και το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα από τα μικρά νησιά (Κίμωλο, Κουφονήσια, Δονούσα) που έχουν γίνει hot τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, εκεί που έχουν πάει φέτος τα ακτοπλοϊκά, σε πολλές περιπτώσεις ένα δωμάτιο κοστίζει λιγότερο από ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα, κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα νησιά, όπου ο μεγάλος ανταγωνισμός σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω. Στη Νάξο, την Άνδρο και την Σύρο, δεν είναι δύσκολο να βρεις δίκλινο με λιγότερα από 50€, ακόμα και στα μέσα Ιουλίου. Πάμε όμως να μιλήσουμε με ονόματα και αριθμούς, να μην τα λέμε μόνο θεωρητικά.

(*) Οι τιμές είναι ανά δίκλινο δωμάτιο, για την περίοδο 10-17 Ιουλίου.

Ένα από τα οικονομικότερα διαμερίσματα που βρήκαμε, το Moraki Apartments βρίσκεται στο Επισκοπειό της Άνδρου, και δεν ξεπερνά τα 41€ για δύο άτομα (ή 50€ για πέντε άτομα). 

Στον Γαλησσά της Σύρου, ο Αριστείδης έχει συμπαθέστατα δωμάτια στα δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία, η τιμή των οποίων κυμαίνεται στα 42€. 

Στο ορεινό Χαλκί της Νάξου, βρήκαμε το κουκλίστικο Helen's vacation home, που διατίθεται ολόκληρο για δύο άτομα με 43€, ή για τρία με 56€. 



Επίσης στη Νάξο, στο Καστράκι αυτή την φορά, ένα πεντάλεπτο περπάτημα από την παραλία, το Naxos Harmony έχει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια στα 44€ το δίκλινο. 

Αν θέλεις να πας μία Τζια, αλλά σε πτοούν οι τιμές της, το κάμπινγκ στις Ποίσσες έχει εκτός από σκηνές και ωραιότατα ξύλινα σπιτάκια με κλιματισμό στα 46€. 

Στη Μουτσούνα της Νάξου, εκατό μέτρα από την παραλία, το Moutsouna Beach διαθέτει απολύτως νησιώτικα στούντιο στα 47€. 

Στην Άνδρο, δυόμιση χιλιόμετρα έξω από την Χώρα, το Casa di Patouria προσφέρει γλυκύτατα δωμάτια, επίσης στα 47€. 

Στο Κίνι της Σύρου, 5 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, τα δωμάτια του Αποσπερίτη είναι ένα νησιώτικο χάρμα οφθαλμών, και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 60€ το δίκλινο. 

Στην Χώρα της Τήνου, ωραιότατη επιλογή είναι τα μικρά αλλά φροντισμένα δωμάτια του Ερμή, που δεν ξεπερνούν τα 56€. 

Στη Σίφνο, και συγκεκριμένα στον Πλατύ Γιαλό, τα Sevasti Rooms είναι όμορφα κι ευρύχωρα, έχουν μπαλκονάκια που αγναντεύουν την θάλασσα, και τιμές που κυμαίνονται στα 56€. 



Στην Χρυσή Ακτή της Πάρου, το Silver Rocks έχει συμπαθητικά δωμάτια και μια από τις καλύτερες τιμές του νησιού: 62€ το δίκλινο με πρωινό.

Σε ένα από τα πολλά πανέμορφα χωριά της Τήνου, τη Στενή, η Απόδραση έχει όμορφα δωμάτια στα 65€.

Στη Σέριφο, η καλύτερη τιμή που εντοπίσαμε για τα μέσα Ιουλίου ήταν αυτή του Serifos Beach Hotel στο Λιβάδι, που διαθέτει τα μικρότερα δωμάτιά του στα 80€ το δίκλινο. 

Στον Περίβολο της Σαντορίνης βρήκαμε με 54€ συμπαθέστατα διαμερίσματα με θέα θάλασσα, στα Beach Houses Darzenta.

Στη Μύκονο, το γράφουμε έτσι για να γελάσεις, η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή είναι 200€ τη βραδιά. Την βρήκαμε στα Casa Nostra, στον Γλάστρο. 

Στην Αμοργό, το Elichryson Studios στην Αιγιάλη έχει φωτεινά, ευρύχωρα στούντιο με μπαλκόνια που αγναντεύουν την θάλασσα, στα 70€. 

Στην Ίο ωραιότατες τιμές βρήκαμε στο Dimitris Rooms στο Μαγγανάρι (59€ το δίκλινο) και στο George’s Place στην Χώρα (64€ το δίκλινο).

Στην Χώρα της Ανάφης, το Panorama Rooms έχει πανέμορφα δωμάτια με θέα θάλασσα στα 79€ το δίκλινο. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v