Απομονώσου για ΣΚ σε φοβερά σπιτάκια στο βουνό

Σε κούρασαν τα πάντα και θες να φύγεις μακριά ένα Σαββατοκύριακο να βρεις τον εαυτό σου –ή τον έρωτά σου; Έχουμε τα τέλεια σπιτάκια.
Απομονώσου για ΣΚ σε φοβερά σπιτάκια στο βουνό
της Ηρώς Κουνάδη

Στις παρυφές ενός δάσους ή στην καρδιά κάποιου ορεινού χωριού, εσύ και το έτερό σου ήμισυ, άντε και δυο φίλοι σας, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Ακούγεται τέλειο; Σου βρήκαμε και τα σπιτάκια που θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε πολλά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου. Τις καθημερινές, είναι πιθανό να τις βρεις και χαμηλότερες.

Chalet Likouresi Village
Καρπενήσι
Τιμή: 145€ για 4 άτομα (ή 36€ το άτομο) με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Δύο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, αυτό το μικρό ξύλινο χωριό απαρτίζεται από επτά αυτόνομα σπιτάκια με τζάκι και άριστα εξοπλισμένη κουζίνα. Το πρωινό, που συγκεντρώνει διθυραμβικά σχόλια στο Booking, σερβίρεται στα δωμάτια, για έξτρα αίσθηση… χουχουλιάσματος. Η δε τοποθεσία είναι ιδανική για να εξερευνήσετε, πέρα από το Καρπενήσι, τα ορεινά χωριουδάκια της Ευρυτανίας και το μαγικό φαράγγι Πανταβρέχει.

Grove Cottage Pelion
Μηλιές, Πήλιο
Τιμή: 75€ για δύο άτομα
Κρατήσεις μέσω του Airbnb από εδώ



Ένα πανέμορφο, ολόδικό σας σπιτάκι, φωλιασμένο μέσα σε έναν λουλουδιασμένο κήπο στην καρδιά του δάσους των Μηλιών –που αν μας επιτρέπεις λίγο υποκειμενισμό θα σου πούμε πως είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Τα σκιουράκια δεν είναι σπάνιο θέαμα εδώ (ναι, αλήθεια) ενώ η θέα από την πλακόστρωτη αυλή στις κορυφογραμμές του Πηλίου συμπληρώνει τέλεια το παζλ του μικρού σας σπιτιού στο βουνό.

Δασοχώρι Ο Μύθος
Βλάχα Τρικάλων
Τιμή: από 70€ το δίκλινο



Δώδεκα διώροφα ξύλινα σπιτάκια φτιάχνουν ένα… Δασοχώρι, στους πρόποδες του Κόζιακα, στο τοσοδούλι χωριό που λέγεται Βλάχα, ιδανική βάση για να εξερευνήσεις μέρη όπως η Ελάτη, το Περτούλι, τα Τρίκαλα και φυσικά το θαύμα των Μετεώρων. Όλα τα σπιτάκια διαθέτουν τζάκι, κάποια έχουν και υδρομασάζ στο μπάνιο, ενώ το εστιατόριο του Δασοχωρίου σερβίρει λαχταριστή τοπική κουζίνα και κρασί από τους δικούς τους αμπελώνες.

Lithos Villas
Αμφίκλεια Παρνασσού
Τιμή: 142€ για 4 άτομα (ή 35,50€ το άτομο) με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στους πρόποδες του Παρνασσού, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από τη γλυκύτατη Αμφίκλεια, θα μείνεις σε πανέμορφες, πετρόχτιστες μεζονέτες, με το τζάκι τους, την κουζίνα τους και τα όλα τους. Η καθεμιά από αυτές απλώνεται σε 56 τετραγωνικά και έχει και το δικό της αίθριο για τις φθινοπωρινές λιακάδες. Η δε τοποθεσία είναι ιδανική για να εξερευνήσετε χωριά σαν την Αγόριανη και τη Σουβάλα, αλλά και μονοπάτια που αγκαλιάζουν τις πλαγιές του Παρνασσού.

Stylia Independent Apartment
Στύλια, Ορεινή Κορινθία
Τιμή: 60€ για δύο άτομα
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 



Ένα ολόδικό σας πέτρινο σπιτάκι σε ένα μυστικό χωριό της Ζήρειας, στο δρόμο που ανηφορίζει από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα Κορινθίας. Απολαμβάνει από τα παράθυρα και από την πλακόστρωτη αυλή του φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του, και βρίσκεται και σε τέλειο σημείο για πεζοπορίες και αυτοκινητο-διαδρομές στις λίμνες και τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας.

Βίλλα Στυμφαλία
Καρτέρι, Ορεινή Κορινθία
Τιμή: 280€ για 6 άτομα (ή 46€ το άτομο)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μπορεί εδώ να ξεφεύγουμε λίγο σε μπάτζετ, αλλά αν είστε παρέα κι έχετε κατιτίς παραπάνω να διαθέσετε, αξίζει τον κόπο. Αυτή εδώ είναι μια υπέροχη βίλλα με πισίνα, σαλόνι με τζάκι, εκπληκτική θέα από τα μπαλκόνια της στη φύση που οργιάζει γύρω της, και τρία ξεχωριστά υπνοδωμάτια, πολύ κοντά στις όχθες της μυθικής λίμνης Στυμφαλίας. Εννοείται πως γίνεται κι αυτή τέλεια βάση για εξορμήσεις στα μονοπάτια, τα χωριά και τις κορυφές της Ζήρειας.

Μία μικρή Ονειροπαγίδα
Μούρεσι, Πήλιο
Τιμή: 60€ για δύο άτομα
Κρατήσεις μέσω του Airbnb από εδώ



Φωλιασμένο μέσα σε έναν ολάνθιστο κήπο, αυτό εδώ είναι ένα συγκρότημα από παραδοσιακά πηλιορείτικα σπιτάκια που απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στο φυσικό τοπίο γύρω τους. Το δε Μούρεσι βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για να εξερευνήσεις μερικά από τα δημοφιλέστερα πηλιορείτικα χωριά, όπως η Τσαγκαράδα, ο Κισσός, η Μακρυρράχη και η Ζαγορά, αλλά και τις πιο ξακουστές παραλίες του Αιγαίου (Νταμούχαρη, Άγιο Ιωάννη, Μυλοπόταμο) αν πετύχεις καλό καιρό.

Cozy ground mountain resort
Μελισσουργοί, Τζουμέρκα
Τιμή: 47,5€ για δύο άτομα
Κρατήσεις μέσω του Airbnb εδώ



Αν δε σε τρομάζουν τα χιλιόμετρα, ή έχεις κανα-δυο μέρες παραπάνω στη διάθεσή σου, καλύτερο ορεινό τοπίο για να απομονωθείς από τα Τζουμέρκα δεν θα βρεις. Κι αυτό το ωραιότατο σπιτάκι στους Μελισσουργούς έχει ό,τι λαχταρά η ψυχή σου –τέλειο πετρόχτιστο τζάκι, καλά εξοπλισμένη κουζίνα, θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω του– και βρίσκεται κι ένα πεντάλεπτο με τα πόδια από την κεντρική πλατεία του γλυκύτατου χωριού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v