Γλυκύτατα σπιτάκια για φθινοπωρινά ΣΚ

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο, την Αράχωβα και το Γαλαξίδι, βρήκαμε πανέμορφα οικονομικά σπιτάκια για τα Σαββατοκύριακά σου.
Γλυκύτατα σπιτάκια για φθινοπωρινά ΣΚ
Είτε είσαι αποφασισμένος/η να πάρεις τα βουνά, είτε δε νιώθεις ακόμα έτοιμος/η να απαρνηθείς τις παραλίες, ακόμα και αν θέλεις κάτι που να τα συνδυάζει όλα, σου βρήκαμε υπέροχα σπιτάκια για τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη που χωράνε τον έρωτά σου –ή όλη την παρέα σου– και δεν κοστίζουν ακριβά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2-4/10).

Στην Πελοπόννησο…


Αυτό το κουκλίστικο σπιτάκι στο Χωματερό, πολύ κοντά στην Κορώνη και σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής, τα Περούλια, κοστίζει 35€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, κι έχει και μια από τις ωραιότερες αυλές που έχουμε δει.

Στις Καρυές, το χωριό των Καρυάτιδων στις πλαγιές του Πάρνωνα, αυτό το πετρόχτιστο αρχοντικό κοστίζει 49€ για δύο άτομα, και βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε μέρη μαγικά όπως το Δάσος της Σκιρίτιδας, τα Άνω Δολιανά και τα μονοπάτια του Πάρνωνα.

Στην Πολιανή της Μεσσηνίας, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του Ταΰγετου ένα μισάωρο έξω από την Καλαμάτα, βρήκαμε αυτό το υπέροχο, πετρόχτιστο σπίτι που θα σου κοστίσει 28€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Ό,τι πρέπει για μεγάλες παρέες, αυτή εδώ η βίλα με την δική της πισίνα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αρχαία Ολυμπία κοστίζει 67,50€ ανά διανυκτέρευση για έξι άτομα, δηλαδή 11€ περίπου το άτομο.

Στο Πήλιο…


Άλλη μια ονειρική βίλλα, τέλεια για παρέα έξι ατόμων, λέγεται Dream Deferred, βρίσκεται στον Κισσό, απ’ όπου αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού, και κοστίζει 198€ ανά διανυκτέρευση, δηλαδή 33€ το άτομο.

Στη «μέσα» πλευρά του Πηλίου, αυτή που κοιτάζει τον Παγασητικό, και συγκεκριμένα στην Αργαλαστή, βρήκαμε αυτό το παραδοσιακό πηλιορείτικο σπίτι που χρονολογείται από το 1980, και αποτελεί ιδανική βάση τόσο για βουτιές στα νερά του Παγασητικού όσο και για εξορμήσεις στα μονοπάτια και τα χωριά του βουνού.

Κοίτα τώρα αυτό το μικρό, γλυκύτατο σαλέ, φωλιασμένο στην καρδιά ενός κήπου με οπωροφόρα. Μοιάζει βγαλμένο από εικονογράφηση παραμυθιού, βρίσκεται όμως στη Μηλίνα, και κοστίζει 23€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Στην κρεμασμένη σαν μπαλκονάκι πάνω από τον Βόλο Μακρυνίτσα, βρήκαμε αυτό το φανταστικό σπιτάκι που απολαμβάνει πανοραμική θέα από την πλακόστρωτη αυλή του, στην τιμή των 26€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στον Παρνασσό (και τις θάλασσες στα πόδια του)


Στα Καλύβια της Αράχωβας, 12 χιλιόμετρα από τους Δελφούς και σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του Παρνασσού που είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά τους, βρήκαμε αυτό το πετρόχτιστο σπιτάκι που δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 35€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στην ίδια την Αράχωβα, αυτό το μικρό γλυκύτατο στούντιο έχει μπαλκονάκι με πανοραμική θέα, τζάκι στο σαλονάκι του και τιμή που δεν ξεπερνά τα 39€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Απέχει δυο βήματα από τον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας, ό,τι πρέπει για να πηγαίνετε παντού με τα πόδια.

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό με θάλασσα, αυτό εδώ το στούντιο βρίσκεται στους πρόποδες της Γκιώνας, 5 χιλιόμετρα από την Άμφισσα και 7 από την Ιτέα, και κοστίζει 40€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Αν πάλι στο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα» ψηφίζεις σταθερά θάλασσα, αυτό το σπιτάκι στο Γαλαξίδι είναι ιδανικό για να υποδεχτείς το φθινόπωρο λες και βρίσκεσαι σε νησί. Ε, κι αν αλλάξεις γνώμη, οι πλαγιές του Παρνασσού είναι ένα μισάωρο οδήγησης μακριά. Η τιμή του είναι στα 31€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v