Τέλειοι ξενώνες για τα ΣΚ του Ιανουαρίου

Στο Πήλιο, το Μαίναλο, την Ορεινή Ναυπακτία και το Καρπενήσι, βλέπουμε… άσπρη μέρα χωρίς να πληρώσουμε πολλά.
Τέλειοι ξενώνες για τα ΣΚ του Ιανουαρίου
της Ηρώς Κουνάδη

Χιόνια ακούμε και χιόνια δε βλέπουμε μέρες τώρα στην Αθήνα, κι έχουμε μείνει μόνοι με το #%^$κρύο να ονειρευόμαστε χιονάνθρωπους, να μην πούμε ότι φάγαμε τις πολικές θερμοκρασίες τζάμπα. Οπότε, αφού είδαμε κι αποείδαμε, αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά για να δούμε άσπρη μέρα. Και σου βρήκαμε τους τέλειους ξενώνες για να το κάνεις κι εσύ.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιανουαρίου.

Sarafis Guesthouse 
Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο, τηλ.: 2428 096377
Τιμή: 51€ το δίκλινο (συν 5€ προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, τον Άγιο Λαυρέντιο, ο Ξενώνας Σαράφης προσφέρει μικρά αλλά γουστόζικα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκι ή αίθριο που αγναντεύει τα πηλιορείτικα τοπία γύρω του. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το χωριό βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε το Νότιο Πήλιο (τις Μηλιές, τις Πινακάτες, τη Βυζίτσα, τον Άγιο Βλάση και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας) αλλά και για να πεταχτείτε στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια για… έξτρα χιόνι.

2 Αλώνια 
Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 95290
Τιμή: 48€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Την ξέρεις την Ανατολική Φραγκίστα; Σε λίγο θα τη μάθει όλος ο κόσμος, προλαβαίνεις να είσαι ο πρώτος που χάραξε πορεία. Βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Λίμνη Πλαστήρα, που απέχει 35 χιλιόμετρα από εδώ, και το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, στα 40 χιλιόμετρα –εγγυημένο χιόνι, σαν να λέμε. Ο δε Ξενώνας 2 Αλώνια προσφέρει κουκλίστικα, ζεστά διακοσμημένα δωμάτια, πεντανόστιμο πρωινό φτιαγμένο με αγνά παραδοσιακά προϊόντα, και τη δυνατότητα να φέρετε μαζί και τα κατοικίδιά σας.

Αλθαία 
Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία, τηλ.: 2634 026438
Τιμή: 68€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στα ψηλά της Ναυπακτίας, στην πανέμορφη, σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων Άνω Χώρα, η Αλθαία προσφέρει πέτρινα σπιτάκια που απλώνονται σε 45 τετραγωνικά μέτρα το καθένα, με το δικό του καθιστικό μπροστά στο μεγάλο τζάκι, και εξοπλισμένο κουζινάκι, σαν το δικό σου… μικρό σπίτι στο βουνό. Στη διακόσμησή τους κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, ενώ από τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τις κορυφές της Νότιας Πίνδου και τις καμινάδες του χωριού που αχνίζουν. Το δε σημείο είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε τις εκπληκτικές διαδρομές και τα υπόλοιπα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Θόλος
Άνω Δολιανά, Αρκαδία, τηλ.: 271 022 7635
Τιμή: 59€ το στούντιο (συν 5€ προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Φωλιασμένα εκεί ψηλά στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα, απ’ όπου απολαμβάνουν πανοραμική θέα στον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο και τον Χελμό, τα Άνω Δολιανά είναι ένα από τα ομορφότερα –και λιγότερο εξερευνημένα− χωριά της Αρκαδίας. Ο Θόλος είναι ένας υπέροχος, εξολοκλήρου πέτρινος ξενώνας που προσφέρει δωμάτια είναι διακοσμημένα με γήινα χρώματα και ξύλινα ταβάνια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό και τις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω τους.

Ξενώνας Γαρταγάνη 
Στεμνίτσα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2795 029510
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένας από τους ωραιότερους ξενώνες της Ορεινής Αρκαδίας, βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της –το δε υψόμετρο της Στεμνίτσας εγγυάται πως αυτές τις μέρες σίγουρα θα χιονίζει. Οι ρομαντικές πινελιές κυριαρχούν στη διακόσμηση των δωματίων του Ξενώνα Γαρταγάνη, το σπιτικό πρωινό είναι να γλείφεις τα δάχτυλά σου –και σερβίρεται, αν θέλετε, και στο δωμάτιό σας– και τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ. Η δε Στεμνίτσα είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα υπέροχα χωριά του Μαινάλου, όπως η Δημητσάνα και η Βυτίνα, πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο.

Αστρομέρια 
Μακρυράχη, Πήλιο, τηλ.: 24260 32085
Τιμή: 62€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Κουκλίστικα δωμάτια με τζάκι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, για έξτρα χουχουλιαστή ατμόσφαιρα, και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου από τη μια και τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου από την άλλη. Η διακόσμηση των δωματίων αποτίει τον δικό της φόρο τιμής στην τοπική αρχιτεκτονική, και τα ζεστά υλικά της πέτρας και του ξύλου. Η Ζαγορά, ένα από τα ωραιότερα –κατά την ταπεινή μας άποψη– χωριά του Πηλίου απέχει από εδώ 10 μόνο χιλιόμετρα, ενώ σε 15 είσαι στο χιονοδρομικό κέντρο και φτιάχνεις χιονάνθρωπο. Τι άλλο να ζητήσεις;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v