Παραμυθένιοι ξενώνες για να πάρεις τα βουνά

Στην Πελοπόννησο, τον Παρνασσό, τα Ζαγοροχώρια και αλλού, βρήκαμε κουκλίστικους ξενώνες που δεν ξεπερνούν τα 60€ το δίκλινο.

Δύο τριήμερα φέρνει ο Μάρτιος που έρχεται σε λίγες μέρες, ένα της Καθαράς Δευτέρας (στις 11/3) και ένα της 25ης Μαρτίου, που πέφτει επίσης Δευτέρα. Πάμε να οργανωνόμαστε, ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε έλλειψη διαθεσιμότητας στις περιοχές γύρω από την Αθήνα.

 

Κατοικίες Δίας  

Άγιος Χαράλαμπος, Φθιώτιδα, τηλ.: 699 445 9568

Τιμή: από 52€ το στούντιο δύο ατόμων

Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Ό,τι πρέπει για εσάς που σας αρέσει να ανακαλύπτετε άγνωστα, ανεξερεύνητα μέρη, αυτά τα κουκλίστικα ξύλινα σαλέ βρίσκονται ανάμεσα στις Θερμοπύλες και τις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Το κάθε σπιτάκι έχει το δικό του σαλόνι με τζάκι ή ξυλόσομπα, και αυλή ή μπαλκονάκι με θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω του. Οι ιδιοκτήτες είναι πραγματικοί θησαυροί πληροφοριών για την περιοχή, στα αξιοθέατα της οποίας περιλαμβάνονται μεσαιωνικά κάστρα, ιαματικές πηγές και μια… πισίνα της Αφροδίτης.

Ξενοδοχείο Αρίων

Δελφοί, τηλ.: 2265 082097

Τιμή: από 50€ το δίκλινο με πρωινό

Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Μπορεί το σύγχρονο χωριό των Δελφών να στερείται κάτι από τη γραφικότητα των γειτόνων του (της Αράχωβας, ας πούμε, ή της Αγόριανης) έχει όμως σταθερά τις καλύτερες τιμές του Παρνασσού και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όσο και τα μονοπάτια και τα χωριουδάκια του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων. Τα δωμάτια του Αρίωνα είναι φωτεινά και περιποιημένα, με τα μπαλκονάκια τους να αγναντεύουν το φαντασμαγορικό τοπίο γύρω τους, αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί ως την θάλασσα.

Petra & Elato Art Hotel

Βαλτεσινίκο, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2795 082208

Τιμή: από 50€ το δίκλινο με πρωινό

Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας, το μέχρι πρότινος μυστικό Βαλτεσινίκο, το Πέτρα και Έλατο προσφέρει περιποιημένα δωμάτια σε μια από τις καλύτερες τιμές της περιοχής. Από τα μπαλκονάκια τους θα αγναντεύετε τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, ενώ στα γύρω χωριά που μπορείτε να εξερευνήσετε περιλαμβάνονται τα υπέροχα Λαγκάδια, η Βυτίνα, η Δημητσάνα, αλλά και τα μικρότερα, άγνωστα σχετικά χωριά της Γορτυνίας Καρκαλού, Καλονέρι και Μαγούλιανα. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Kallisto Traditional Houses

Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ.: 2426 049648

Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για το πρωινό)

Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ
 
Κουκλίστικα, χρωματιστά δωμάτια, με το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού και τις κουνουπιέρες να του δίνουν μια έξτρα δόση ρομαντζάδας, αυτός ο παραδοσιακός ξενώνας βρίσκεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα –και ωραιότερα− χωριά του Πηλίου. Η μαγική Τσαγκαράδα, με το δάσος που από τον Μάρτιο θα αρχίσει σιγά σιγά να λουλουδιάζει στο κατώφλι της, είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε την «έξω», ανατολική πλευρά του Πηλίου: τη Ζαγορά, το Μούρεσι, τον Κισσό και το Ανήλιο.

Messana

Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000

Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ
 
Αρχαία Μεσσήνη έχετε πάει; Ευκαιρία να πάτε, και να δείτε από κοντά έναν από τους ωραιότερους –και λιγότερο γνωστούς– αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Αυτός ο πετρόχτιστος ξενώνας προσφέρει όμορφα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό πλάι στον αρχαιολογικό χώρο. Το νόστιμο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσετε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το χωριό βρίσκεται σχεδόν στη μέση της διαδρομής από την Καλαμάτα στην Κυπαρισσία, πράγμα που σημαίνει πως όρεξη για εξερευνήσεις να έχετε, κι εδώ αποκλείεται να βαρεθείτε.

Zagori Philoxenia Hotel

Μονοδέντρι, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 071040

Τιμή: από 50€ το δίκλινο (ή 60€ με τζάκι) και πρωινό

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Το Μονοδέντρι είναι ένα από τα πλέον λαοφιλή χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι, όχι επειδή είναι τόσο όμορφο όσο ας πούμε το Δίλοφο ή το Πάπιγκο, αλλά επειδή βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για κάθε εξόρμηση που θέλετε να κάνετε. Από τους Κήπους και τα Άνω Πεδινά, μέχρι το Βραδέτο με τη σκάλα του και την Οξυά, το εντυπωσιακότερο παρατηρητήριο του απύθμενου χάους της χαράδρας, τίποτα δεν είναι μακριά από εδώ. Τα δωμάτια του Zagori Philoxenia, τώρα, είναι χουχουλιάρικα και περιποιημένα, με ξύλινα πατώματα και ταβάνια και μπαλκονάκια με θέα στις καταπράσινες πλαγιές της Τύμφης. Το πρωινό είναι παραδοσιακό και χειροποίητο, ενώ τα κατοικίδιά σας μένουν εδώ μαζί σας δωρεάν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v