Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες ελληνικών λιμνών

Ονειρεύεσαι δωμάτιο με θέα στα ακίνητα νερά μιας μαγεμένης λίμνης; Έχουμε 7 πανέμορφους ξενώνες με τιμές από 40€ έως 60€ το δίκλινο, μάξιμουμ.
Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες ελληνικών λιμνών

 

Ξενώνας Το Φράγμα
Λιθότοπος, Κερκίνη, τηλ.: 2325 041184
Τιμή: 41€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο «ζωντανά» χωριά της Κερκίνης, τον Λιθότοπο, που προσφέρεται τόσο για δραστηριότητες όπως ιππασία και πεζοπορία, όσο και για λουκούλλεια γεύματα γνωριμίας με την τοπική κουζίνα (που αγαπά πολύ το βουβαλίσιο κρέας και τις πέστροφες) στα ταβερνάκια του.

Προσφέρει, δε, φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν τα ακίνητα νερά της Κερκίνης και τις καταπράσινες πλαγιές του όρους Μπέλλες. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μικρά κουζινάκια και DVD player, για τα ήσυχα βράδια στο χωριό. Το πρωινό είναι σπιτικό και πλούσιο, και τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Ξενοδοχείο Αντιγόνη
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 2441 093304
Τιμή: 47,50€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ

Ένα δεκάλεπτο περπάτημα από τις όχθες της λίμνης, τα δωμάτια του ξενοδοχείου Αντιγόνη αγναντεύουν τις όχθες της από τα πανέμορφα μπαλκονάκια τους, που βρίσκονται τόσο κοντά στη λίμνη που θα μπορούσες να κάνεις μια βουτιά και να βρεθείς στα νερά της. Το πρωινό, που περιλαμβάνει σπιτικές πίτες και άλλες χειροποίητες λιχουδιές, κλέβει καρδιές, ενώ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι φημισμένο στην περιοχή. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Ακτή
Ιωάννινα, στην όχθη της λίμνης, τηλ.: 2651 083372
Τιμή: Από 52€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ

Ακριβώς επάνω στην όχθη της μαγικής λίμνης των Ιωαννίνων, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης, η Ακτή προσφέρει κουκλίστικα, ευρύχωρα δωμάτια (ιδιαίτερα οι σοφίτες μας έχουν κλέψει την καρδιά) που αγναντεύουν το μαγικό τοπίο της Παμβώτιδας από τα μπαλκονάκια τους. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το πλούσιο πρωινό είναι αντάξιο ενός city hotel που σέβεται τον εαυτό του.

Αρχοντικό
Ψαράδες, Μεγάλη Πρέσπα, τηλ: 693 939 2827
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Μπαλκονάκι με θέα στα νερά της Μεγάλης Πρέσπας, και μάλιστα σε απόσταση απλώνω-χέρι-και-πιάνω-όχθη. Αυτό από μόνο του είναι λόγος αρκετός για να νοικιάσεις ένα δωμάτιο στο Αρχοντικό, αλλά δεν είναι ο μόνος: Είναι και το φανταστικό πρωινό, που περιλαμβάνει χειροποίητες νοστιμιές φτιαγμένες με τοπικά υλικά, και η θέση του ξενώνα που αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσεις και τις δύο Πρέσπες, μικρή και μεγάλη. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Ξενώνας Φιλοξενία
Καστοριά, τηλ.: 24670 22162
Τιμή: 55,50€ το δίκλινο με πρωινό και μπαλκόνι με θέα στη λίμνη
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Υπέροχων μπαλκονιών… συνέχεια, με αυτά του Ξενώνα Φιλοξενία να μοιάζουν σαν να κρέμονται πάνω από τα νερά της λίμνης. Τα ζεστά και όμορφα δωμάτια του βρίσκονται στην καρδιά της Καστοριάς, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε την πόλη και τις όχθες της λίμνης της. Το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη των επισκεπτών στα σχόλια του Booking.

Morfi Hotel
Κερκίνη (το χωριό), τηλ.: 2327 041036
Τιμή: 46,50€ το τεράστιο δίκλινο των 45 τετραγωνικών μέτρων
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Πεντακόσια μέτρα από την πλησιέστερη όχθη της λίμνης, τα μεγάλα δωμάτια (διαμερίσματα, μάλλον) του Morfi δεν έχουν μόνο το μέγεθος, αλλά και την χάρη: Χρωματιστά και γουστόζικα διακοσμημένα, με παροχές που περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένα κουζινάκια, μπαλκόνια με θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω από τη λίμνη και ξεχωριστό από το υπνοδωμάτιο σαλονάκι με πέτρινο τζάκι ό,τι πρέπει για ολονύχτιο χουχούλιασμα.

Άγιος Γερμανός
Άγιος Γερμανός, Πρέσπες, τηλ.: 23850 51397
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ

Ένας υπέροχος, πετρόχτιστος ξενώνας στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 19ου αιώνα, και προσφέρει δωμάτια φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, διακοσμημένα με χειροποίητα υφαντά και πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής «σετάκι» με αίθρια ή μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στα ειδυλλιακά τοπία γύρω τους. Τα κατοικίδιά σας μένουν μαζί σας χωρίς επιπλέον χρέωση, όπως και τα πιτσιρίκια μέχρι 12 ετών. Ο Άγιος Γερμανός μπορεί να μη βρίσκεται επάνω στην όχθη της λίμνης, απέχει όμως μόλις 7 χιλιόμετρα, και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v