7 υπέροχοι ξενώνες για Σ/Κ στην Πελοπόννησο

Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για ένα Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο, κι εμείς βρήκαμε επτά φανταστικούς ξενώνες στα βουνά και τις θάλασσές της.
7 υπέροχοι ξενώνες για Σ/Κ στην Πελοπόννησο

της Ηρώς Κουνάδη

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (15-16/9). Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, είναι πιθανό να τις βρείτε χαμηλότερες.

Pablito House
Κάστρο, Μονεμβασιά, τηλ.: 2732 061603
Τιμή: από 62€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Λίγα μέρη μπορούν να συγκριθούν σε ατμόσφαιρα με το Κάστρο της Μονεμβασιάς. Εδώ, σε ένα φανταστικό κτήριο του 11ου αιώνα, μέσα στο κάστρο, στεγάζεται το Pablito House, το οποίο προσφέρει ρουστίκ δωμάτια που αγναντεύουν την θάλασσα από τα μπαλκονάκια του. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα –πράγμα όχι συνηθισμένο εντός του κάστρου− ενώ το πρωινό σερβίρεται αν θέλετε και στο δωμάτιό σας, με μια μικρή επιπλέον χρέωση. Τα κατοικίδιά σας μένουν επίσης εδώ μαζί σας δωρεάν.

Messana
Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000
Τιμή: 50€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένας γλυκύτατος, πετρόχτιστος ξενώνας στο χωριό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν από ωραιότερους –και λιγότερο γνωστούς– αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την Αρχαία Μεσσήνη, λεπτομέρειες για την οποία έχουμε εδώ. Ο ξενώνας διαθέτει όμορφα δωμάτια με πέτρινες λεπτομέρειες στους τοίχους και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό. Το νόστιμο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσετε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Katerina's Studios
Καρδαμύλη, Μεσσηνία, τηλ.: 2721 073445
Τιμή: 55€ το δίκλινο με θέα θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, στην υπέροχη Καρδαμύλη που πρωταγωνίστησε στο Πριν τα Μεσάνυχτα, η Κατερίνα προσφέρει γουστόζικα pet friendly δωμάτια, διακοσμημένα με πολύ χρώμα και εξοπλισμένα με μικρό κουζινάκι για έξτρα οικονομία. Η Καρδαμύλη είναι ιδανική για τα σεπτεμβριάτικα weekends μας, μεταξύ άλλων και γιατί «πατάει» μεταξύ στεριάς και θάλασσας: Οι παραλίες της είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βουτιές, οι δε τύποι «του βουνού» θα αγαπήσετε τις πεζοπορίες και τις εξερευνήσεις στα φαράγγια του Ταΰγετου, που υψώνεται ακριβώς πάνω από το χωριό.

The Olive Yard
Γύθειο, Λακωνία, τηλ.: 2733 029210
Τιμή: από 54€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στην καρδιά ενός υπέροχου, καταπράσινου ελαιώνα, το The Olive Yard απολαμβάνει πανοραμική θέα στον λακωνικό κόλπο από τα μπαλκόνια των δωματίων του. Απέχει μόλις 150 μέτρα από την παραλία της Σελινίτσας, και δυόμισι χιλιόμετρα από το Γύθειο, πράγμα που το καθιστά ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις παραλίες και τα χωριά της Μάνης. Τα δωμάτια είναι πανέμορφα, διακοσμημένα με φυσικά υλικά και πέτρινες λεπτομέρειες στους τοίχους, και εξοπλισμένα με κουζινάκια. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Agnantio studios & suites
Λαγκάδια, Αρκαδία, τηλ.: 2795 043671
Τιμή: από 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Βαρεθήκατε τις παραλίες; Ή δεν τις βαρεθήκατε, αλλά νοσταλγήσατε τη δροσιά και τον φρέσκο αέρα του βουνού; Σας έχουμε εξαιρετική πρόταση: Σούπερ δωμάτια σε ένα από τα ωραιότερα και λιγότερο εξερευνημένα χωριά της Αρκαδίας. Το Agnantio studios & suites προσφέρει πραγματικά μεγάλα (45 τ.μ. μεγάλα) δωμάτια διακοσμημένα με ρομαντίκ λεπτομέρειες και μπαλκόνια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία γύρω του. Το πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking, κερδίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Tsitsiris Castle
Σταυρί, Μάνη, τηλ.: 27330 56298
Τιμή: 66€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Αν θέλατε πάντα να μείνετε σε έναν αυθεντικό μανιάτικο πύργο του 19ου αιώνα… να η ευκαιρία σας. Το Tsitsiris Castle χτίστηκε το 1820, και ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει συγκλονιστικά –αν και κατά τι μικρά− δωμάτια με τοίχους όλο πέτρα και ταβάνια με εξωτερικά ξύλινα δοκάρια. Βρίσκεται στον νότο του «ποδιού» της Μάνης, σε ιδανικό σημείο για να εξερευνήσετε παραλίες όπως το Μαρμάρι και η Μέζαπος, χωριά σαν τον Γερολιμένα και αξιοθέατα όπως το Κάστρο της Ωριάς και τα Σπήλαια του Διρού.

Πηγή Ταρλαμπά
Άνω Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 2743 091267
Τιμή: 50€ η σουίτα δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Για όλους εμάς που αγαπάμε τα αλπικά τοπία της Ορεινής Κορινθίας, αλλά όχι και τις τιμές της όταν χειμωνιάζει, ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος για τα weekends μας στους κουκλίστικους ξενώνες της. Η υπέροχη Πηγή Ταρλαμπά, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, προσφέρει γουστόζικες σουίτες των 30 τ.μ. απλωμένες σε δύο επίπεδα και διακοσμημένες με ζωηρά χρώματα, πέτρινες πινελιές και ξύλινα πατώματα, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τον Κορινθιακό και τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας. Το πρωινό, που περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου, είναι επίσης εξαιρετικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v