Οι ωραιότερες παραλίες της Σκύρου

Κρυστάλλινα νερά, αφράτες αμμουδιές, λευκά βοτσαλάκια και πευκοδάση που φτάνουν ως το κύμα. Αυτές είναι οι καλύτερες βουτιές στην πιο ιδιαίτερη Σποράδα.
Οι ωραιότερες παραλίες της Σκύρου
Μισή Σποράδα και μισή Κυκλάδα, με τα ολόλευκα σπιτάκια της να ανηφορίζουν την πλαγιά μιας εντελώς κυκλαδίτικης Χώρας ως το Κάστρο, και τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στο κύμα στις παραλίες του βορρά. Αυτή είναι η Σκύρος, η πιο ιδιαίτερη από τις Σποράδες, μια από τις καλύτερες –και πλέον απροσδόκητες– προτάσεις για τις φετινές σας διακοπές. Κι αυτές είναι μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της.

Ο Άγιος Πέτρος


Agios Petros-Skyros

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά καταλήγουν σε μια χρυσαφένια αμμουδιά που κορνιζάρεται από ένα φουντωτό πευκοδάσος. Μαγεία.

Ο Πεύκος


Sporadi_Skyros-Pefkos

Βοτσαλωτή και καταπράσινη –όπως μαρτυρά το όνομά της– η παραλία του Πεύκου βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι, 11 χιλιόμετρα έξω από την Χώρα. Πολύ κοντά της βρίσκεται και η γλυκύτατη μικρή αμμουδιά του Αγίου Φωκά, με το ομώνυμο εκκλησάκι.

Η Κυραπαναγιά και η Καλογριά


Φωτό: Skyros Island

Δύο υπέροχες αμμουδιές, πολύ κοντά η μια στην άλλη, με κρυστάλλινα, παγωμένα νερά, 12 χιλιόμετρα από την Χώρα.

Το Σαρακήνικο


Φωτό: Skyros Island

Το παλιό λημέρι των πειρατών βρίσκεται σε ένα ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου, όπου περνάτε με βαρκάκι από τη Λιναριά. Η εξωτική, σχεδόν λευκή αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά του φτιάχνουν σκηνικό… (πειρατών της) Καραϊβικής.

Η Καλαμίτσα


Kalamitsa Skyros

Μεγάλη (από τις μεγαλύτερες της Σκύρου) και κοσμαγάπητη, η εκτεθειμένη στους βοριάδες Καλαμίτσα είναι η παραλία στο όνομα της οποίας ορκίζονται οι λάτρεις του windsurf.

Η Κολυμπάδα


Στη νότια πλευρά του νησιού, έχει υπέροχα νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Θα τη βρείτε πολύ κοντά στην Καλαμίτσα.

Οι Αχερούνες


Acherounes-Skyros

Στη δυτική πλευρά του νησιού, 10 μόνο χιλιόμετρα από την Χώρα, οι Αχερούνες έχουν αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, και λίγη πολύτιμη σκιά που δημιουργούν τα φοινικάκια στην άκρη της παραλίας.

Πώς θα πάτε

Από την Κύμη της Εύβοιας, το ferry boat φεύγει για Σκύρο δύο φορές την ημέρα (δρομολόγια ανά ημέρα, εδώ). Το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και 40 λεπτά και τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ το άτομο συν 25€ για το αυτοκίνητο, one way.

Εναλλακτικά, η Aegean μας πετά καθημερινά από την Αθήνα στη Σκύρο, σε τιμές που κυμαίνονται στα 100€ μετ’ επιστροφής και φόρων για τον Αύγουστο και στα 60€ για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v