Νεφέλη: Παραμύθι Σκυριανό

Μπορεί η πολυτέλεια να συνδυάζεται εξίσου αρμονικά με την παράδοση, το design και την πραγματική επαφή με τη φύση; Η Σκυριανή Νεφέλη αποδεικνύει ότι μπορεί –και χαρίζει στους αναγνώστες του in2life διανυκτερεύσεις για να το διαπιστώσουν ιδίοις όμασι.
Νεφέλη: Παραμύθι Σκυριανό
Η αναγνώστρια που κερδίζει δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα με πρωινό, για τον Ιούλιο είναι η Πόπη Κονιάρη. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
 
της Ηρώς Κουνάδη

Ανηφορίζεις στο κυκλαδίτικο σκηνικό από το λιμάνι προς την Χώρα –μην σε ξεγελάει, λίγο πιο πάνω το τοπίο είναι πνιγμένο στο πράσινο των Σποράδων. Το βλέπεις για πρώτη φορά σε μια στροφή του δρόμου, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας: ένα συγκρότημα από λευκά σπιτάκια όλο καμπυλωτές γραμμές και φούξια μπουκαμβίλιες. Με την πρώτη ματιά, βέβαια, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι περνώντας το κατώφλι του, θα βρεθείς σε ένα παράλληλο σύμπαν, γεμάτο λουλούδια και δέντρα φορτωμένα με φρούτα, πουλιά να τιτιβίζουν καθώς φτερουγίζουν πάνω από την πισίνα, και τον βράχο της Χώρας, με τα ολόλευκα σπιτάκια της, να συνεισφέρει στο τέλειο background.

Το βραβευμένο με την διάκριση Ecotourism για τις οικολογικές του ανησυχίες Νεφέλη δεν είναι ένα ακόμη πολυτελές πλην αδιάφορο ξενοδοχείο 4 αστέρων, και η περιγραφή που θέλει την πολυτέλειά του να συνδυάζεται με την παράδοση δεν είναι ένα ακόμη βαρετό κλισέ. Μακράν του να κραυγάζει ή να λαμποκοπάει για να την προσέξεις, η πολυτέλεια εδώ είναι κρυμμένη πίσω από φυσικά υλικά, αέρινα υφάσματα, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, βιολογικά προϊόντα, αληθινά χαμόγελα και απλές, καθαρές γραμμές που ακολουθούν άλλοτε την τοπική αρχιτεκτονική κι άλλοτε την φαντασία των δημιουργών.

Δωμάτια με θέα... πέντε αστέρων

Γύρω από την πισίνα –που ως μοναδικός υδάτινος πόρος της Χώρας συγκεντρώνει όλους τους φτερωτούς κατοίκους της, οι οποίοι τιτιβίζουν αδιάκοπα– απλώνονται τα πέντε διαφορετικά «σπιτάκια» που συνθέτουν τη γειτονιά του Νεφέλη. Το ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1989, κι από τότε μεγαλώνει διαρκώς, για να προτείνει άλλη μία αισθητική, να καλύψει άλλο ένα γούστο.



Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς, ανάμεσα στη minimal πολυτέλεια της σουίτας με την ιδιωτική πισίνα και τα Σκυριανά Σπίτια, τα διαμορφωμένα όπως τα παραδοσιακά σπίτια των Σκυριανών, οι οποίοι για να γλιτώσουν από τον φόβο των πειρατών έπρεπε να στριμωχτούν όλοι μαζί γύρω από το κάστρο και να χωρέσουν τη ζωή και το νοικοκυριό τους σε ελάχιστα τετραγωνικά; Πώς να αποφασίσει αν προτιμά το Πέτρινο κτίριο, τα δωμάτια του οποίου διακοσμούνται με φανταστικές αντίκες, ή το Μοντέρνο Πέτρινο, που συνδυάζει τις καθαρές γραμμές και την πολυεπίπεδη αρχιτεκτονική με τα χτιστά καναπεδάκια στο μπαλκόνι του και την πανοραμική θέα στη Χώρα;

Στις εντυπωσιακές παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, mini bar, δορυφορική τηλεόραση, σεσουάρ, τζάκι (για να μπείτε στον πειρασμό να έρθετε και τον χειμώνα), wi-fi και βέβαια τα αναμενόμενα τηλέφωνο, air condition και αυτόνομη κεντρική θέρμανση. Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, δανειστική βιβλιοθήκη, room service, πισίνα 220 τετραγωνικών μέτρων με θαλασσινό νερό, κήπο με τοπικά φυτά και δέντρα με φρούτα, παιδική πισίνα και το μοναδικό δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Χώρα.
 

Βόλτες στο νησί

Όποιο δωμάτιο και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι πως θα δυσκολεύεστε να ξεκολλήσετε από το μπαλκόνι ή το σαλονάκι σας. Ακόμη και τα μπάνια, με τα ζωηρά τους χρώματα και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους μοιάζουν φτιαγμένα για να σε κρατήσουν μέσα –παρ’ όλο που οι ιδιοκτήτες ορκίζονται χαμογελώντας ότι δεν το έκαναν επίτηδες, και ότι προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες τους να γνωρίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ανεξερεύνητου νησιού τους, προτείνοντας διαδρομές, δραστηριότητες και βέβαια παραλίες για κάθε γούστο.

Και σε αυτά, η Σκύρος δεν υπολείπεται στο ελάχιστο. Όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε τη θαλπωρή του δωματίου σας, θα βολτάρετε στα πέτρινα καλντερίμια της Χώρας, θα επισκεφθείτε τα ενδιαφέροντα μουσεία της, Αρχαιολογικό και Λαογραφικό, θα οδηγήσετε από το νότιο στο βόρειο τμήμα του νησιού για να δείτε το τοπίο να αλλάζει από κυκλαδίτικο σε φουντωτά πευκοδάση, ελπίζοντας ότι κάπου θα πετύχετε τα μοναδικά σκυριανά αλογάκια να τρέχουν αμέριμνα, και θα βουτήξετε σε παραλίες με σμαραγδένια νερά και πεύκα που φτάνουν ως το κύμα.

Γεύσεις και μυρωδιές από Σκύρο

Επιστρέφοντας από τις βόλτες σας, θα δοκιμάσετε παραδοσιακή, τοπική κουζίνα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ή δίπλα στην πισίνα. Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται καθημερινά, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά –τα οποία προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από την ιδιόκτητη φάρμα στα βόρεια του νησιού, αν αναρωτιέστε γιατί η ντομάτα στη χωριάτικη αρωματίζει όλο τον χώρο, ή γιατί το κρέας σας είναι τόσο νόστιμο.

Αυτό ισχύει και για τον απολαυστικό μπουφέ του πρωινού, που φορτώνεται καθημερινά με κάθε λογής χειροποίητες λιχουδιές: από τοπικά τυριά και αυγοφέτες, μέχρι σπιτικό κέικ και κορμό σοκολάτας, και από εξαιρετικές κολοκυθόπιττες μέχρι λουκουμάδες που μόλις βγήκαν από την κουζίνα. Έξτρα συν, το ότι αυτή η τελευταία είναι ανοιχτή, και επικοινωνεί τόσο με το εστιατόριο όσο και με τον εξωτερικό χώρο, για να βλέπετε βήμα προς βήμα την προετοιμασία των γευμάτων σας –και να κρατάτε σημειώσεις, για να πάρετε κάτι από σκυριανή κουζίνα στο σπίτι.

Το βράδυ, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της πισίνας κάνει υπέροχη αντίθεση με τα φωτάκια της Χώρας που ανάβουν το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για να χαζέψετε τα αστέρια από τους γιγάντιους καναπέδες, ή με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου που διαθέτει το ξενοδοχείο, και να απολαύσετε ένα κρασί από την φροντισμένη λίστα. Και, προφανώς, να καταστρώσετε το τέλειο σχέδιο για να μην φύγετε αύριο –ούτε μεθαύριο, ούτε μετά από μια εβδομάδα.

Το Νεφέλη λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές την high season του Αυγούστου ξεκινούν από 110€ για το στάνταρ δίκλινο δωμάτιο, και από 135€ για το παραδοσιακό Σκυριανό Σπίτι, που φιλοξενεί έως τέσσερα άτομα –φυσικά, όλες οι τιμές περιλαμβάνουν εξαιρετικό πρωινό.

Ξενοδοχείο Νεφέλη, Σκύρος, τηλ.: 22220 91964
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v