Φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για να σχεδιάσεις τώρα

Στα Βαλκάνια ή την ανατολική Ευρώπη, στον Βόσπορο ή τις ιταλικές ακτές, τέσσερις σούπερ ιδέες για γεμάτα ταξίδια που δεν θα σας στοιχίσουν πολλά.
Φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για να σχεδιάσεις τώρα
Φθηνά αεροπορικά, τσεκ. Οικονομικές επιλογές για διαμονή, τσεκ. Υπέροχο street food και value for money γεύματα για να μην τα φάμε όλα στα εστιατόρια, τσεκ. Τι μας μένει; Να οργανώσετε εγκαίρως τα ταξίδια σας, μέσα από τις τέσσερις συνδυαστικές ιδέες μας για εξορμήσεις σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της Ευρώπης. Διαλέγετε ταξίδι και… παίρνετε:

Το βαλκανικό: Στη Ρουμανία

Αεροπορικά: Από 52€ μετ’ επιστροφής (Αθήνα-Βουκουρέστι) με την Ryanair τον Μάιο
Τρένα: Περί τα 20€ (Βουκουρέστι-Μπράσοβ με επιστροφή) και άλλα 20€ (Μπράσοβ-Σιμπίου με επιστροφή) 
Διαμονή: Υπολογίστε περί τα 45€ ως μέση τιμή για ένα δίκλινο στο Βουκουρέστι και περί τα 40€ στις κωμοπόλεις της Τρανσυλβανίας
Φαγητό: Υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα σε μέσο εστιατόριο της Ρουμανίας
Τι θα δείτε: Στο Βουκουρέστι, θα γνωρίσετε την αναγεννημένη απ’ τις "στάχτες" της ρουμανική πρωτεύουσα, στο κέντρο της οποίας, οι νέες τάσεις συναντούν το χάος του παρελθόντος. Το ιστορικό κέντρο είναι ολοζώντανο και άκρως βαλκανικό, το Ανάκτορο της Βουλής πέρα για πέρα εντυπωσιακό (πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου) και τα πάρκα Cismigiu και Herastrau, απόλαυση την άνοιξη. Δυόμιση περίπου ώρες με το τρένο από το Βουκουρέστι και θα βρεθείτε στο γλυκύτατο Brasov με την καλοδιατηρημένη παλιά του πόλη. Από εκεί ξεκινούν εκδρομές μέχρι το κοντινό Bran Castle, το περίφημο κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Πιο βαθιά στα νότια Καρπάθια, με άλλες δυόμιση ώρες διαδρομής με το τρένο από το Brasov, θα βρεθείτε στο Sibiu, μια μικρή κουκλίστικη τρανσυλβανική πόλη με αρ νουβο και αριστοκρατική γοητεία, σαν να βρίσκεστε στον 19ο αιώνα.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι 

Το Πολωνικό: Από τη Βαρσοβία στην Κρακοβία

Αεροπορικά: Από 84€ τον Ιούνιο με την Ryanair (Αθήνα-Βαρσοβία)
Τρένο/Λεωφορείο: Περί τα 60€ για το γρήγορο τρένο μετ’ επιστροφής (περί τις 2.30 ώρες) και από 14€ μετ’ επιστροφής με λεωφορείο (περί τις 5 ώρες) Σημειώστε ότι αν θέλετε μπορείτε να γλιτώσετε την επιστροφή με το τρένο, κλείνοντας εισιτήριο επιστροφής για την πτήση της Aegean από Κρακοβία για Αθήνα (από 65€ τον Ιούνιο)
Διαμονή: Περί τα 40€ για ένα μέσο δίκλινο στο κέντρο, κάτω από 100€ για δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο
Φαγητό: Ένα τυπικό γεύμα με κρασί σε ένα εστιατόριο της Πολωνίας δεν θα σας στοιχίσει πάνω από 10-12€ το άτομο
Τι θα δείτε: Στην Βαρσοβία, θα ανακαλύψετε ένα ολοζώντανο, μοντέρνο κέντρο με ουρανοξύστες και υπαίθρια μπαράκια στους πεζοδρόμους του. Θα χορτάσετε βόλτες κατά μήκος της βασιλικής οδού, από το παλάτι του Wilanow ως το Κάστρο της πόλης. Από εκεί ξεκινά και η γραφικότατη παλιά πόλη, που χτίστηκε όπως ακριβώς ήταν, μετά τον βομβαρδισμό της. Στην άλλη μεριά των τειχών, απλώνεται η Νέα Πόλη, εξίσου γραφική, ενώ στην αντίπερα όχθη του ποταμού Βιστούλα βρίσκεται η μποέμ, ακατέργαστη γειτονιά της Πράγας, που κάποτε ήταν γκέτο αλλά σήμερα εξελίσσεται σε καλλιτεχνική γειτονιά. Στην Κρακοβία, την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, θα προχωρήσετε τον Βασιλικό Δρόμο, θα περάσετε από φρούρια για να βρεθείτε στην μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με σκεπαστή αγορά, υπόγεια μουσεία και την επιβλητική βασιλική της St. Mary. Θα ανηφορίσετε στο Κάστρο της Wawel, θα εξερευνήσετε την υπέροχη παλιά πόλη και την σούπερ χιπ συνοικία του Kazimierz, την παλιά εβραϊκή γειτονιά που είναι γεμάτη Ιστορία – αλλά πλέον, και street art, μπαράκια και arty café. Στα πέριξ της πόλης, μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εξόρμηση μέχρι το αλατωρυχείο της Wielizka, που αποτελεί προστατευμένο μνημείο της UNESCO, και το Άουσβιτς, για όσους το αντέχουν.
Διαβάστε περισσότερα – Για τη Βαρσοβία εδώ και για την Κρακοβία εδώ

Το Πολίτικο: Στις γειτονιές του Βοσπόρου

Αεροπορικά: 82,32€ τον Μάιο με την Aegean (Αθήνα-Κωνσταντινούπολη)
Διαμονή: Υπολογίστε περί τα 40-45€ για ένα πολύ καλό δίκλινο ή διαμέρισμα στο κέντρο της Πόλης ή από 25€ αν επιλέξετε κάποιο προάστιο
Φαγητό: Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για εξαιρετική πολίτικη κουζίνα
Τι θα κάνετε: Δεν χρειάζεται να συνδυάσετε την Πόλη με άλλους κοντινούς προορισμούς, πολύ απλά γιατί δεν φτάνει… ούτε μια ζωή για να γνωρίσετε όλες τις ομορφιές της. Τα SOS είναι η επίσκεψη σε σημαντικά αξιοθέατα όπως η Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί, το Μπλε Τζαμί και το Ντολμά Μπαχτσέ, οι βόλτες στον Βόσπορο και τον Κεράτιο, οι περιηγήσεις στις υπαίθριες αγορές και στο περίφημο Καπαλί Τσαρσί (ή αλλιώς Grand Bazaar) για καλούδια, παζαρέματα και πολίτικα αρώματα και γεύσεις. Θα σουλατσάρετε στην Ιστικλάλ, θα πιείτε τσάι στην Ταξίμ, θα ανακαλύψετε το ελληνικό άρωμα στο Φανάρι, και αν προλάβετε, θα ξετρυπώσετε και τα πιο «μυστικά» αξιοθέατα, τα οποία έχουμε συγκεντρώσει εδώ
Σημείωση: Ναι, τον τελευταίο καιρό οι ειδήσεις περί αναταραχών και τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Πόλη πυκνώνουν. Χωρίς να το ξεχνάμε, απλώς σημειώνουμε πως ίσως οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες και εξαιτίας αυτών των γεγονότων.
Διαβάστε περισσότερα – 3 ημέρες στην ωραιότερη Πόλη 

Το ναπολιτάνικο: Στην καρδιά της Ιταλίας

Αεροπορικά: Από 106€ μετ’ επιστροφής (Αθήνα-Νάπολη) με την Aegean το καλοκαίρι – εναλλακτικά, από 40€ μετ’ επιστροφής για Ρώμη (1-2 ώρες από τη Νάπολη) με την Ryanair
Άλλα μεταφορικά: Ένα ημερήσιο πάσο για όλα τα μέσα στην περιοχή γύρω από τη Νάπολη, την Πομπηία και τις ακτές Amalfi στοιχίζει 12€. Το τρένο από Ρώμη για Νάπολη ξεκινά από τα 9€.
Διαμονή: Ακριβούτσικη (αλλά σίγουρα οικονομικότερη από τη Ρώμη), η Νάπολη έχει μέση τιμή δικλίνου για το καλοκαίρι περί τα 70€ το δίκλινο, αλλά είναι εξαιρετική βάση για εξερεύνηση όλων των γύρω (άκρως κοσμοπολίτικων) περιοχών.
Φαγητό: Υπολογίστε περί τα 15-20€ για την πίτσα την επιούσια
Τι θα δείτε: Στη Νάπολη, αν αγνοήσετε τα κλισέ περί εγκληματικότητας, θα ανακαλύψετε μια πόλη που ξέρει να ζει, ξέρει να τρώει (εδώ είναι η… πηγή της αυθεντικής πίτσας) και να κρύβει πολιτισμικούς θησαυρούς στο ιστορικό της κέντρο, που προστατεύεται από την UNESCO. Για ημερήσιες εξορμήσεις, θα επισκεφθείτε το κοσμοπολίτικο Κάπρι, το θέρετρο του Σορέντο και τις πανέμορφες ακτές Amalfi με τους σκαρφαλωμένους πάνω από τη Μεσόγειο οικισμούς. Σε απόσταση αναπνοής είναι και η Πομπηία με τον επιβλητικό αρχαιολογικό της χώρο στη σκιά του Βεζούβιου. Αν έχετε αρκετές ημέρες στη διάθεσή σας, θα αφιερώσετε τουλάχιστον μία για να εξορμήσετε στη Ρώμη και να γνωρίσετε τα SOS της. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v