Η Μύκονος στα καλύτερά της: Παραλίες και διευθύνσεις

Μάθαμε τα πάντα για τις νέες αφίξεις, εξερευνήσαμε τις καλύτερες παραλίες και ξετρυπώσαμε τα οικονομικότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μύκονο.
Η Μύκονος στα καλύτερά της: Παραλίες και διευθύνσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να τη λατρεύεις, ή μπορεί να τη μισείς –και να την κατηγορείς, αυτήν και όλα αυτά που συμβολίζει, για τα πάντα: από την οικονομική κρίση μέχρι το ότι δε λύνεται το μεσανατολικό. Όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, δεν της έχουν δώσει τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Γιατί για κάθε αστακοπόλεμο και ντους από σαμπάνιες, έχει δύο τίμια μαγειρεία που σερβίρουν οικονομικότατη και λαχταριστή ελληνική κουζίνα, και σε κάθε σούπερ ποζάτο club αντιστοιχούν τρία ατμοσφαιρικά μπαράκια με τέλεια κοκτέιλ σε λογικές τιμές.

Αφού ανακρίναμε ντόπιους και φανατικούς επισκέπτες του νησιού σχετικά με τις νέες αφίξεις, και τα φετινά “talk of the town”, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες παραλίες και διευθύνσεις για φαγητό, ποτό και οικονομική διαμονή στη Μύκονο.

Οι νέες αφίξεις

- Πρώτο και καλύτερο στα νέα του νησιού, το θρυλικό Remezzo που ξανάνοιξε στην Χώρα εκεί που βρισκόταν μέχρι πρότινος το El Pecado, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού σε όσους το θυμούνταν από παλιά. Τα κοκτέιλ στο ταρατσάκι του είναι μυκονιάτικος θεσμός.
- Το Sky Bar στο ξενοδοχείο Andronikos σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ με υπέροχη θέα, ενώ συχνά φιλοξενεί και ατμοσφαιρικά live όπως αυτά της αιθέριας Sma-Rag-Da.
- Το Ode αναλαμβάνει φέτος την θέση της παλιάς Αίγλης, και ξενυχτάει μέχρι το πρωί υπό τους ήχους των resident DJ’s Kid Angelo και Alex Liveris, αλλά και με πολλά υποσχόμενους guests.
- Το 4711 φέρνει στην Πλατεία Αγίας Μονής το κολωνακιώτικο trend του live clubbing (για το οποίο σας λέγαμε τον χειμώνα που μας πέρασε) με τον Διονύση Σχοινά να ξεσηκώνει τα πλήθη. Στο ίδιο πνεύμα, το Cabaret στην Πλατεία Μαντώς φιλοξενεί τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα.

…Και οι σταθερές αξίες

Τα καλύτερα κοκτέιλ: Τα δοκιμάζουμε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο σοκάκι της Ενόπλων Δυνάμεων το Queen of Mykonos, αλλά και στη βεράντα του Interni (φωτό, επάνω) στη Μαλαματένια. Σταθερή αξία παραμένει πάντα και το Scarpa, στη Μικρή Βενετία.


Τα καλύτερα οικονομικά ταβερνάκια: Τα δύο περίφημα μαγειρεία της Χώρας, Γιαβρούτας και Μα’ερειό μας σερβίρουν λαχταριστά μεζεδάκια και σπιτικά μαγειρευτά στα 15€ το άτομο. Ο Μαθιός στον Τούρλο φτιάχνει πιθανότατα τα καλύτερα μαγειρευτά του νησιού, ενώ στο Γιώργος και Μαρίνα στην Άνω Μερά δοκιμάζουμε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και λαχανικά από δικό τους μποστάνι.


Οι καλύτερες παραλίες: Εδώ, προφανώς, οι απόψεις διίστανται. Οι λάτρεις της γυαλιστερής εικόνας της Μυκόνου, των beach bar και των οργανωμένων παραλιών ορκίζονται στα ονόματα των δύο Paradise, της Ψαρούς, της Παράγκας και της Ελιάς. Ο Ορνός και η Φτελιά συγκεντρώνουν τους 30-somethings που έχουν ξεπεράσει την παλιά τους αγάπη στα ολοήμερα beach party αλλά δεν τους λες και ερημίτες. Αυτοί οι τελευταίοι αγαπούν πολύ την Κάπαρη με τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της, τον Άγιο Σώστη με τη φανταστική αμμουδιά του και τον Φώκο με το εντυπωσιακό τοπίο γύρω του.

Το καλύτερο clubbing: Το Cavo Paradiso ανακοίνωσε, όπως κάθε χρόνο, ένα σούπερ δυνατό line up με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Skrillex στις 11 Αυγούστου, ενώ το Paradise κλείνει φέτος δέκα χρόνια και παραχωρεί τα decks του στους μεγάλους Deep Dish και Bob Sinclar, μεταξύ άλλων.

Τα καλύτερα drag shows: Συμβαίνουν (όχι, δε γίνονται, συμβαίνουν) στο Jackie O στη Χώρα (που έχει και «αδερφάκι» το Jackie O Beach Bar Restaurant στο Super Paradise). Φετινή άφιξη στην gay nightlife σκηνή είναι το @54 στην Πλατεία Μαντώς, που επενδύει στην disco αισθητική και τα go go boys.

Best of… ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες οικονομικές προτάσεις διαμονής

Είναι κοινό μυστικό ότι, σε αντίθεση ας πούμε με την Σαντορίνη που έχει δωμάτια και χωριά για όλα τα βαλάντια, η Μύκονος τον Αύγουστο δεν πέφτει με τίποτα (κι όταν λέμε με τίποτα, εννοούμε ούτε με προσφορές τύπου Booking, ούτε με μεσολάβηση γνωριμιών, ούτε με πολλές δεκάδες τηλεφωνήματα) κάτω από τα 80€ το δίκλινο τον Αύγουστο –κι αυτά, εννοείται, εκτός Χώρας. Αναζητήσαμε, λοιπόν, ένα δίκλινο δωμάτιο για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ιδού τα ευρήματά μας.

- Pansion Marina, Τούρλος: Λιτά αλλά καθαρά δωμάτια στην καλύτερη, πιθανότατα, τιμή του νησιού, στα 27€ το δίκλινο. 
- Evagelia’s Place, Άγιος Ιωάννης: Περιποιημένα δωμάτια με κοινόχρηστο μπαλκόνι και πισίνα, σε τιμές που ξεκινούν από τα 40€ το δίκλινο.
- Pension Marmaras, Γλάστρος: Συμπαθητικά δωμάτια με δωρεάν wi-fi, ενάμιση χιλιόμετρο έξω από την Χώρα. Στα 45€ το δίκλινο. 
- Kavaki Studios, Χώρα: Όμορφα, ευρύχωρα διαμερίσματα με κουζίνα και wi-fi, στην καλύτερη μάλλον τιμή της Χώρας: στα 45€ το τρίκλινο. 
- Ibiscuc Villas, Χώρα: Όμορφα, φωτεινά studios με μικρή κουζίνα και wi-fi, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο. 

Αν επιμένετε για Αύγουστο, πιθανότατα η μόνη οικονομική λύση είναι το οργανωμένο κάμπινγκ στην παραλία της Παράγκας. Σούπερ οργανωμένο, για την ακρίβεια, με πισίνα, pool bar, πρόσβαση στο internet και άλλα πολλά (τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ). Οι τιμές την high season (21 Ιουλίου με 31 Αυγούστου) ανέρχονται στα 10€ το άτομο, συν 5€ για τη μικρή σκηνή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v