Καλαμάτα: Γεννημένη… χορεύτρια
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και μπαίνουμε στον ρυθμό, ατενίζοντας την μεσσηνιακή πρωτεύουσα από κάστρα, περπατώντας στην παλιά πόλη και το λιμάνι, βουτώντας στις γύρω παραλίες και φυσικά… χορεύοντας.

Ξεκινώντας από το φραγκικό κάστρο της πόλης, ανηφορίζουμε τον πευκόφυτο λόφο και ατενίζουμε την Καλαμάτα πανοραμικά, μέσα από τα ιστορικά χαλάσματα. Το κάστρο, μετά από αιώνες επιβλητικής παρουσίας κατά τον Μεσαίωνα, είδε τα οχυρώματά του να γίνονται υλικά για να οικοδομηθεί η πόλη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο, μία πλευρά του διατηρεί την λειτουργικότητά της, καθώς το μικρό αμφιθέατρο φιλοξενεί αρκετές από τις χορευτικές performances της φεστιβαλικής περιόδου.
Στις ίδιες γειτονιές, αναπόφευκτα τα βήματά σας θα συναντήσουν μερικές από τις πανέμορφες εκκλησίες που κοσμούν κομβικά σημεία. Άλλες πετρόχτιστες και ημισπηλαιώδεις, όπως ο υστεροβυζαντινός ναός του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, άλλες με «νησιώτικο» χρώμα, όπως ο Άγιος Γεώργιος και άλλες με πλούσιους «θρύλους» να τις συνοδεύουν, όπως αυτή των Αγίων Αποστόλων, από τους οποίους θεωρείται πως ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση στον Μοριά στις 23 Μαρτίου του 1821. 





